ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το 53ο Ράλλυ Αιγαίου

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το 53ο Ράλλυ Αιγαίου

Γιορτή της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας θα είναι και το 53ο Ράλλυ Αιγαίου. Οι ιστιοπλόοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες και τις γνώσεις τους σε δύσκολες ιστιοδρομίες με αλλαγές ανέμων, σε μία διαδρομή 400 ν.μ., αλλά και να γνωρίσουν τις παραδόσεις των νησιών όπου θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση.

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων τόσο στην Πάτμο όσο και στην Μήλο.

Οι προετοιμασίες για την έναρξη της διοργάνωσης συνεχίζονται σήμερα με την επιθεώρηση των σκαφών και θα ολοκληρωθούν αύριο με τη συγκέντρωση των κυβερνητών και την υποδοχή των πληρωμάτων στο «Θωρηκτό Αβέρωφ».

Η εκκίνηση των ιστιοδρομιών θα δοθεί στις 16 Ιουλίου (11.00) από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Πεζόπουλος», η οποία, συμβολικά, θα βρίσκεται μπροστά από το θωρηκτό « Γ. Αβέρωφ », στον Φαληρικό Όρμο. Η πρώτη ιστιοδρομία είναι Φάληρο – Πάτμος (150 ν.μ.). Στο νησί της Αποκάλυψης, στις 19 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί Inshore / Coastal ιστιοδρομία έξω από την περιοχή του λιμένος Σκάλα ενώ το βράδυ θα υπάρχει τοπική γιορτή και απονομή επάθλων.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο ναυτικό μαραθώνιο 400 ν.μ. Οι ιστιοπλόοι θα κουραστούν αλλά θα περάσουν και καλά στα νησιά – σταθμούς διότι ο ΠΟΙΑΘ έχει μεριμνήσει για ομαδικές εκδηλώσεις, μπιτς πάρτι (beach parties) και βραδινή ψυχαγωγία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Στις 20 Ιουλίου, στις 10.00, θα πραγματοποιηθεί η 2η Offshore ιστιοδρομία με προορισμό την Μήλο. Η διαδρομή είναι, περίπου, 60 ν.μ. Στο ηφαιστειακό νησί της Αφροδίτης της Μήλου έχει προγραμματιστεί μία σειρά από εκδηλώσεις ώστε να ενημερωθούν οι ιστιοπλόοι για την ιστορία του, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά του. Τα βράδια οι συμμετέχοντες στο Ράλλυ Αιγαίου αλλά και οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε τοπικές γιορτές με παραδοσιακή μουσική.

Ο στόλος του 53ου Ράλλυ Αιγαίου θα αποπλεύσει στις 23 Ιουλίου από τον Αδάμαντα της Μήλου και αφού διανύσει μία απόσταση 60 ν.μ. (3η Offshore ιστιοδρομία), η οποία εξαιτίας των ισχυρών βορείων ανέμων που επικρατούν αυτή την εποχή μπορεί να γίνει και 100 ν.μ., θα τερματίσει στο Σούνιο, μπροστά από τον ναό του Ποσειδώνα. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή επάθλων και τη δεξίωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ