ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του 52ου Ράλλυ Αιγαίου

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του 52ου Ράλλυ Αιγαίου

Ελάχιστες ώρες απομένουν για την έναρξη των ιστιοδρομιών του "52ου Ράλλυ Αιγαίου", που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ).

Ελάχιστες ώρες απομένουν για την έναρξη των ιστιοδρομιών του « 52ου Ράλλυ Αιγαίου », που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Τριανταπέντε σκάφη και 350 ιστιοπλόοι θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο σε έναν αγώνα που εφέτος, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, δε χωράνε προβλέψεις.

Την εκκίνηση των ιστιοδρομιών θα δώσει ο Δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, από τη γέφυρα του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού «ΕΥΝΙΚΗ» με την παρουσία του Αρχηγού του Στόλου Αντιναυάρχου Γεώργιου Γιακουμάκη. Τα αγωνιστικά σκάφη χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ( PERFORMANCE, CRUISER/RACER, IRC) και θα εκκινήσουν από το Φαληρικό Όρμο με κατεύθυνση το Σταυρονήσι και τη βραχονησίδα Παραπόλα. Όλα τα ιστιοπλοϊκά θα τερματίσουν στον Όρμο Βουλιαγμένης και όσοι βρεθούν στις παραλίες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές σκηνές.

Σήμερα, Παρασκευή (17/7) το απόγευμα, στο πλοίο – σύμβολο της νεοτέρας Ελλάδας για την κυριαρχία του στο Αιγαίο, στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ», θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση κυβερνητών και η υποδοχή πληρωμάτων των σκαφών. Οι κυβερνήτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους διοργανωτές για τις οδηγίες πλου του αγώνα.

Οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του αγώνα σε απευθείας μετάδοση, από το site www.aegeanrally.gr, τα social media της διοργάνωσης ( Facebook-twitter-Instagram) ενώ για άλλη μία χρονιά κοντά στη διοργάνωση θα βρίσκονται η Novasports αλλά και άλλα τηλεοπτικά κανάλια.

51st Aegean Rally 18-28 July 2014©Nikos Alevromytis/ AleN Photography
51st Aegean Rally 18-28 July 2014©Nikos Alevromytis/ AleN Photography NIKOS ALEVROMYTIS - WWW.ALEN.GR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ