ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ο Νιούι κυνηγάει το America's Cup

Ο Νιούι κυνηγάει το America's Cup

Ένα από τα πρώτα πρότζεκτ του Άντριαν Νιούι πέρα από τη Φόρμουλα 1, θα είναι η τελειοποίηση του σκάφους του κορυφαίου ιστιοπλόου Μπεν Έινσλι για τη νίκη στο 35ο America's Cup

Ο Άντριαν Νιούι δεν έχει κρύψει ποτέ την επιθυμία του να κερδίσει το America's Cup. Ο κορυφαίος σχεδιαστής στη Φόρμουλα 1 και τεχνικός διευθυντής της Red Bull παρέμεινε στην αυστριακή ομάδα με τον όρο να ασχοληθεί και με άλλα πρότζεκτ.

Ο 55χρονος εξασφάλισε τη συνεργασία του Μπεν Έινσλι, του κορυφαίου εκπροσώπου της ολυμπιακής ιστιοπλοΐας με τέσσερα χρυσά μετάλλια και πέντε στο σύνολο.

Το όνειρο του 37χρονου Βρετανού ιστιοπλόου είναι να κατακτήσει το America's Cup με μια βρετανική ομάδα το 2017. Το 2013 οδήγησε την ομάδα Oracle USA σε μια θρυλική νίκη.

Ο Νιούι κυνηγάει το America's Cup

Ο Νιούι και ο Έινσλι ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη Red Bull να ανακοινώνει πως η ομάδα του Έινσλι, η Ben Ainslie Racing, θα συνεργαστεί με τη Red Bull Advanced Technologies (RBAT). Το 2017 το America's Cup θα φιλοξενηθεί στη Βερμούδα.

Ένας συνεργάτης του επί σειρά ετών, ο οποίος βρίσκεται τώρα στη Mercedes, ο Τζεφ Γουίλις είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τη σχεδίαση σκάφους για το America's Cup, προτού συνεχίσει στη Williams και στη Φόρμουλα 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ