ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Με συμμετοχή Ολυμπιονικών ανοίγει πανιά το "55ο Ράλλυ Αιγαίου"

Με συμμετοχή Ολυμπιονικών ανοίγει πανιά το "55ο Ράλλυ Αιγαίου"
NIKOS ALEVROMYTIS/WWW.ALEN.GR

Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, πρωταθλητών του τριγώνου και της ανοικτής θάλασσας ανοίγει σήμερα (18.00) πανιά ο στόλος του «55ου Ράλλυ Αιγαίου».

Πρώτος σταθμός θα είναι η Αμοργός. Χθες, στο Θ/Κ "Γ. Αβέρωφ" πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των κυβερνητών και η υποδοχή των πληρωμάτων. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης τίμησε τον κυβερνήτη του ιστορικού θωρακισμένου καταδρομικού, Αρχιπλοίαρχο Σωτήριο Χαραλαμπόπουλο (Π/Ν).

Η εκκίνηση του αγώνα, στο οποίον θα πάρουν μέρος κάποιοι από τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους ανοικτής θάλασσας, θα πραγματοποιηθεί από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού "Πλωτάρχης Μπλέσσας", που θα βρίσκεται στο θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το "Γ. Αβέρωφ".

Με τον στόλο του ιστορικού θεσμού θα αγωνιστούν και οι Δημήτρης Δεληγιάννης, Λεωνίδας Πελεκανάκης, Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, όπως και ο Δημήτρης Μούγιος, ασημένιος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, στο Πεκίνο, και λάτρης της ιστιοπλοΐας. Οι πρωταθλητές μας, μαζί με τα υπόλοιπα πληρώματα, αναμένεται να χαρίσουν στους φίλους του αθλήματος συναρπαστικές μονομαχίες και πανέμορφες εικόνες στο Αιγαίο Πέλαγος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δημήτρη Δεληγιάννη, οποίος, παρόλο που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, δεν άντεξε να μείνει μακριά από το τιμόνι του «Bullet – Encode».

Στα αγωνιστικά σκάφη (ORCi) θα πάρει μέρος για πρώτη φορά και σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Κυβερνήτες του «ALSOUMA» θα είναι ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης και ο Πλωτάρχης, Δημήτρης Σουβαλτζής (Π/Ν). «Είμαι χαρούμενος που για πρώτη φορά θα τρέξω με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού στην αγωνιστική κατηγορία. Μέχρι τώρα αγωνιζόμασταν με υποδεέστερα σκάφη. Θα τρέξουμε με γνώμονα την ασφάλεια των δοκίμων και από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή του αγώνα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το τι θα έρθουμε θα το δείξουν τα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Μέσα από τη διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου, ο Δημήτρης Μούγιος γνώρισε τους αγώνες της ανοικτής θάλασσας και, έτσι, η ιστιοπλοΐα μπήκε στη ζωή του μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής του καριέρας ως κωπηλάτης. Την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε με το πλήρωμα του «ΟPTIMUM» και εφέτος θα τρέξει με το «Bullet – Encode». «Θα είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στον ιστορικό αγώνα του Αιγαίου και ελπίζω ότι θα έχω και δεύτερη πρωτιά. Η αγωνιστική ιστιοπλοΐα με κέρδισε από την πρώτη στιγμή και ελπίζω αυτός ο ενθουσιασμός για το άθλημα να μην σβήσει. Τα σπορ της θάλασσας πάντα με συνεπαίρνουν. Για εμένα δεν έχει τόση σημασία η επιτυχία, όσο το ταξίδι. Βέβαια, εάν αγαπάς αυτό που κάνεις, στο τέλος πάντα βγαίνεις νικητής, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή τύχη και καλές θάλασσες», δήλωσε ο Δημήτρης Μούγιος.

Το εφετινό επετειακό Ράλλυ Αιγαίου είναι αφιερωμένο στην προστασία της θάλασσας. Τα πληρώματά του θα μεταφέρουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσες μας» και σε συνεργασία με τη HELMEPA θα πραγματοποιηθούν συμβολικοί καθαρισμοί των ακτών στα νησιά – σταθμούς του αγώνα που έβαλε τα θεμέλια στην ελληνική ιστιοπλοΐα της ανοικτής θάλασσας. Τα νησιά της εφετινής διαδρομής των 350 ν.μ. είναι η Αμοργός, οι Λειψοί και η Πάρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ