ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Με μια "Ιφιγένεια" στο Ρίο οι Μάντης-Καγιαλής

Με μια "Ιφιγένεια" στο Ρίο οι Μάντης-Καγιαλής

Και το όνομα αυτού "Ιφιγένεια". Πρόκειται για το νέο σκάφος, που ήδη "σαλπάρισε" για Βραζιλία, με το οποίο θα «ταξιδέψουν» στο Ρίο οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Και το όνομα αυτού «Ιφιγένεια». Πρόκειται για το νέο σκάφος, που ήδη «σαλπάρισε» για Βραζιλία, με το οποίο θα "ταξιδέψουν" στο Ρίο οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ιστιοπλοΐας στην κλάση 470 ανδρών Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Τα αποκαλυπτήρια του "Ολυμπιακού" σκάφους πραγματοποιήθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης.

Το ολοκαίνουργιο σκάφος με το οποίο θα αγωνιστούν στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Lascaris Foundation, μεγάλο χορηγό των ελλήνων πρωταθλητών, με σημαντική συνεισφορά στην ως τώρα προσπάθεια τους. Κατασκευάστηκε με τις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές και με όλες τις παραμέτρους λειτουργίας του ειδικά σχεδιασμένες για τους δύο κορυφαίους ιστιοπλόους, προκειμένου να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στ Ρίο.

Κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων, ο πρόεδρος του ιδρύματος, Νίκος Λάσκαρης, βάφτισε, τηρώντας το τελετουργικό με τη σαμπάνια, το σκάφος "Ιφιγένεια" με την ευχή "να φέρει ούριους ανέμους".

Η παρουσίαση της "Ιφιγένειας" πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά την 8η συνεχόμενη κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος από τους Μάντη και Καγιαλή, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσαν έναν σχεδόν 4μηνο «μαραθώνιο» με διαρκή παραμονή στο εξωτερικό για συμμετοχή σε διεθνείς, ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς αγώνες που περιλαμβάνονταν στην απαιτητική προ-ολυμπιακή τους προετοιμασία.

Οι Έλληνες πρωταθλητές θα αναχωρήσουν στις 5 Μαΐου για τη Βραζιλία, όπου ουσιαστικά θα παραμείνουν με μικρά διαλείμματα μέχρι την έναρξη των Αγώνων, έχοντας πλέον μπει στο τελικό και πλέον εντατικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Με μια "Ιφιγένεια" στο Ρίο οι Μάντης-Καγιαλής

Στόχος το μετάλλιο

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, ικανοποιημένοι από την προετοιμασία τους και πιστοί στα «γούρια» τους, ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής στοχεύουν σε ένα μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

"Όλη τη φετινή χρονιά έχουμε δουλέψει πολύ εντατικά με συνέχεια και συνέπεια, συμμετέχοντας σε ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες απέναντι στους καλύτερους και έχοντας δοκιμαστεί στις πλέον ανταγωνιστικές συνθήκες. Αυτού του είδους η σκληρή δουλειά είναι μονόδρομος όταν έχεις υψηλούς στόχους και για εμάς τώρα ο στόχος είναι μόνο ένας: να ανεβούμε στο βάθρο τωνΟλυμπιακών Αγώνων. Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας ενόψει του Ρίο με τη νοοτροπία ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και ξεκούραση. Είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικοί πρώτα από όλα με τους εαυτούς μας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δικαιούμαστε να βάζουμε τον πήχη ψηλά".

Η υψηλού επιπέδου προετοιμασία των πρωταθλητών θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμπαράσταση πιστέψει στην προσπάθεια τους. "Ευχαριστούμε πολύ για όλα τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και τους χορηγούς μας. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε τόσο υψηλούς στόχους και διακρίσεις. Ίσως ακουγόμαστε υπερβολικοί, ωστόσο, στην Ελλάδα του 2016, δεν είναι λίγοι οι αθλητές, που μοχθούν για να εξασφαλίσουν τα ελάχιστα για την προπόνησή τους".

Σύμφωνα με τους ιστιοπλόους μας, ο υγρός στίβος στο Ρίο έχει παγίδες και ιδιαιτερότητες. "Οι αγώνες θα γίνουν και στη θάλασσα και στον Ατλαντικό. Αυτό αυξάνει το συντελεστή δυσκολίας γιατί στον ωκεανό υπάρχει κυματισμός και ισχυρά ρεύματα, ενώ μέσα στον κόλπο η θάλασσα είναι ήρεμη με έντονα ρεύματα. Η «Ιφιγένεια», το νέο μας σκάφος κατασκευάστηκε για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Μα δίνει ένα αίσθημα υπεροχής και μας λύνει τα χέρια σε αρκετές λειτουργικές δυσκολίες και εμπόδια που μπορούν να σου τύχουν. Σε λίγες μέρες θα βρεθούμε στη Βραζιλία, θα μας περιμένει εκεί η ‘’Ιφιγένεια’’ και θα μπούμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας".

Οι πρωταθλητές μας, επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως αθλητισμός και γούρια έχουν στενή σχέση. "Έχουμε και εμείς τα γούρια μας. Συνήθως είναι τα ρούχα που φοράμε. Αν η πρώτη ημέρα κυλήσει όπως θέλουμε τότε τα ρούχα μας πάνε πλύνε –βάλε μέχρι τέλος της διοργάνωσης".

Ο νονός της «Ιφιγένειας» και πρόεδρος του Lascaris Faoundation, κ. Νίκος Λάσκαρης δεν έκρυψε την ικανοποίηση και την συγκίνηση του βλέποντας το όνομα του Ιδρύματος και την ελληνική σημαία στα πανιά του σκάφους, με το οποίο θα αγωνιστούν ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

"Το Ίδρυμα Λάσκαρη, αθόρυβα και χωρίς να το επιδεικνύει βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό και όχι μόνο. Το όνειρο μου ως παιδί ήταν να γίνω αθλητής. Και στις σπουδές μου, από τις πρώτες επιλογές μου ήταν το sports management. Τελικά με κέρδισαν άλλοι κλάδοι των επιχειρήσεων αλλά ο αθλητισμός είναι κάτι που το αγαπώ και δεν θα σταματήσουμε ως οικογένεια να το στηρίζουμε. Εύχομαι καλή επιτυχία στους ιστιοπλόους μας και σε όλη την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο. Να υψώσουν ψηλά την γαλανόλευκη".

Στην εκδήλωση που είχε την σφραγίδα της Communication Lab με οικοδέσποινα την κα Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη έδωσαν το παρόν για να ευχηθούν καλοτάξιδο το νέο σκάφος των Μάντη-Καγιαλή οι υποστηρικτές τους, από την Biotherm και τη Yamaha, μέχρι τη Salty Bag και τα Holmes Place. Έχοντας συμβάλλει στην προσπάθεια των πρωταθλητών, τους ευχήθηκαν καλό ταξίδι για το Ρίο και της συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα. Και εμείς τους ευχόμαστε, όρτσα τα πανιά, ούριο άνεμο και μια θέση στο βάθρο των μεταλλίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ