ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Μάντης – Καγιαλής στο "Kids' Athletics – Aγαπώ τον Αθλητισμό"

Μάντης – Καγιαλής στο "Kids' Athletics – Aγαπώ τον Αθλητισμό"

Μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τους μαθητές που πήγαν το πρωί στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής "Kids' Athletics – Aγαπώ τον Αθλητισμό".

Οι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής υποδέχτηκαν τα παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Γυμνού Ευβοίας και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, μίλησαν για το χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τα παρότρυναν να ασχοληθούν με το αθλητισμό.

Μετά τη λήξη του προγράμματος, έδωσαν τα αναμνηστικά μετάλλια και τα διπλώματα στους μαθητές, υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, ολοκληρώνοντας μία αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά αλλά και για τους δύο Ολυμπιονίκες.

"Ήταν μία πολύ όμορφη ημέρα για μας, χαρήκαμε την επαφή με τα παιδιά και ειλικρινά θέλω να συγχαρώ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει", είπε ο Παναγιώτης Μάντης, ενώ για τον Παύλο Καγιάλη η εμπειρία ήταν γνώριμη, καθώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν κι ο ίδιος εκπαιδευτής στο πρόγραμμα: "Το γνωρίζω το "Kids' Athletics – Aγαπώ τον Αθλητισμό" καθώς ερχόμουν στο Καλλιμάρμαρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να μάθω στα παιδιά τα μυστικά του αθλητισμού. Πάντα είναι ωραία τα συναισθήματα όταν έρχεσαι σε επαφή με τα παιδιά και μακάρι να συνεισφέραμε κι εμείς ώστε να αγαπήσουν τον αθλητισμό."

Η συμμετοχή "Kids' Athletics – Aγαπώ τον Αθλητισμό" είναι τεράστια και ήδη έχουν κλείσει όλες οι ημερομηνίες ως το τέλος της σχολικής χρονιάς για το πρόγραμμα που γίνεται με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της ΕΟΠΕ και της ΕΟΚ και με την πολύτιμη υποστήριξη των Ιδρυμάτων "Σταύρος Νιάρχος" και "Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου".

Για τη φετινή χρονιά, εκτός των άλλων, στην εκπαίδευση των παιδιών θα βοηθήσουν η ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 στο πόλο, Γιούλη Λαρά και ο επίσης ασημένιος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, το 2008 στο Πεκίνο, Δημήτρης Μούγιος.

Το πρόγραμμα "Αγαπώ τον αθλητισμό - Kids' Athletics" εκτελείται συνεχώς από το 2010 και έχει στόχο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά - μέσω της εξάσκησης - στα αγωνίσματα του στίβου, του μπάσκετ και του βόλλεϋ, αλλά να τους προσφέρει και πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, μέσω ενός σύγχρονου συστήματος αυτόματης ξενάγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ