ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς για υπόθεση Καραχάλιου: "Διωγμοί και ακατανόητες συμπεριφορές"

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς για υπόθεση Καραχάλιου: "Διωγμοί και ακατανόητες συμπεριφορές"

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, με ανακοίνωσή του, στήριξε την αθλήτριά του, Βασιλεία Καραχάλιου, στην κόντρα της με την Ομοσπονδία, τονίζοντας πως με διωγμούς και ακατανόητες συμπεριφορές, το άθλημα δεν μπορεί να προοδεύσει.

Θέση για τον "πόλεμο" μεταξύ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της αθλήτριάς του, Βασιλείας Καραχάλιου, πήρε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτήν υπερασπίζεται την 20χρονη πρωταθλήτρια, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για να τιμωρηθεί, ενώ αναφέρει πως με διωγμούς και ακατανόητες συμπεριφορές, το άθλημα δεν μπορεί να προοδεύσει.

Η ανακοίνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς:

" Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς εδώ και 80 χρόνια έχει σαν σκοπό του “τη διάδοση και εκλαΐκευση της ιστιοπλοΐας και των ναυτικών αγωνισμάτων, την υποστήριξη των ναυταθλητικών ιδεωδών, την πραγματοποίηση Ναυταθλητικών εκδηλώσεων, τη συστηματική άθληση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των αθλούμενων μελών για την αθλητική επίδοση και διάκριση, αλλά και την καλλιέργεια σεβασμού και αγάπης προς το θαλάσσιο περιβάλλον”.

Με αυτούς του σκοπούς και τις αξίες οι Διοικήσεις του Ομίλου κατάφεραν στην θητεία τους να βγάλουν Πρωταθλητές Ελλάδος, Ευρώπης, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, 8 Ολυμπιονίκες και 1 Παραολυμπιονίκη, που μέχρι σήμερα πρόσφεραν στην Ελλάδα, αμέτρητα Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά, Πρωταθλήματα, πολλά Παγκόσμια, Ολυμπιακά μετάλλια και διακρίσεις.

Η συμμετοχή της αθλήτριας μας Βασιλείας Καραχάλιου είναι σχεδόν σίγουρη στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ2020 και μάλιστα με μεγάλες ελπίδες μεταλλίου, αφού ήδη έχει κατακτήσει στην καριέρα της Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ποιος λοιπόν είναι ο πραγματικός λόγος της επαπειλούμενης τιμωρίας της;

Η ζημιά που θα γίνει στο άθλημα θα είναι τεράστια.

Θα πρόκειται για κατάφωρη αδικία εις βάρος μίας αθλήτριας 20 ετών, η οποία προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να δίνει τον καλύτερο της εαυτό, με έξοδα αποκλειστικά και μόνον της οικογένειάς της, χωρίς να επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο.

Το άθλημά μας χρειάζεται δουλειά, αγάπη, συμπαράσταση και ενότητα.

Ειδικά σε μια εποχή, που παρά την οικονομική καταστροφή της χώρας έχουμε αθλητές που σηκώνουν την σημαία μας ψηλά και μαθαίνουν σε όλο τον κόσμο τον εθνικό μας ύμνο.

Ελπίζουμε, πως δεν θα υπάρξει καμία άδικη συμπεριφορά εις βάρος της αθλήτριας μας, που το μόνο της "παράπτωμα" ήταν να δεχτεί την ευγενική χορηγία ιδιωτικής εταιρίας για τα έξοδα της προετοιμασίας της.

Εν έτει 2017 δε νοείται, για ασήμαντα ή ανύπαρκτα παραπτώματα, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στην Ιστιοπλοΐα με ελπίδα ενός Ολυμπιακού μεταλλίου να απειλείται με αποκλεισμό … διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις.

Eίναι, τουλάχιστον, προσβλητικό για την αθλήτρια, το άθλημα και την χώρα μας, να υπονοούν κάποιοι ότι θα την διευκολύνουν να αλλάξει ιθαγένεια.

Οι υπεύθυνοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Βασιλεία Καραχάλιου δεν καρπώθηκε κανένα προνόμιο ως μέλος της Εθνικής Ομάδας (του οποίου και μόνο θα μπορούσε να αποστερηθεί στην περίπτωση που είχε διαπράξει παραπτώματα, σύμφωνα με τον κανονισμό Εθνικών Ομάδων) αλλά αποκλειστικά με δική της καθημερινή επίπονη προπόνηση στο εξωτερικό, συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις με δικά της έξοδα, η οποία μέσα σε όλα αυτά κατάφερε να φτάσει στην 3η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης, τιμώντας έτσι την Ελληνική ιστιοπλοΐα και την πατρίδα μας.

Η ίδια εξάλλου έχει ξεκαθαρίσει σε ανακοίνωσή της ότι "μέχρις τελευταίας ρανίδας θα εξακολουθώ να είμαι Ελληνίδα και θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια να τιμήσω την πατρίδα μου, αντιστεκόμενη με κάθε μέσο και τρόπο, που ο νόμος μου χορηγεί, σε οποιαδήποτε ενέργεια αντιτίθεται σε αυτό".

Το άθλημα δεν μπορεί να προοδεύσει με διωγμούς και ακατανόητες συμπεριφορές.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς με τα 80 χρόνια ιστορίας του, στήριζε και θα στηρίζει όλους τους Έλληνες αθλητές, έξω από κάθε πολιτικές, στην προσπάθεια τους για την κατάκτηση Ολυμπιακών μεταλλίων, κάτι το οποίο ξέρει πολύ καλά να κάνει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ