ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ιστιοπλοϊκές προκλήσεις στις πρώτες ιστιοδρομίες του 53 ο Ράλλυ Αιγαίου

Ιστιοπλοϊκές προκλήσεις στις πρώτες ιστιοδρομίες του 53 ο Ράλλυ Αιγαίου

Παιχνίδια με τον άνεμο «έπαιζαν» όλη τη νύχτα αλλά και σήμερα το πρωί οι ιστιοπλόοι που παίρνουν μέρος στο 53 ο Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Ο θεός Αίολος θέλησε να δοκιμάσει τις ικανότητες και τις γνώσεις των αθλητών σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων. Τα σκάφη απέπλευσαν από τον Φαληρικό Όρμο με βορειοδυτικούς ανέμους, οι οποίοι μετά το Σούνιο γύρισαν σε νοτιοδυτικούς, μη αναμενόμενους για τέτοια εποχή.

Η πρώτη ιστιοδρομία, η οποία ολοκληρώθηκε στη βαθμολογική πόρτα, στο Ατσιγκανόκαστρο της Σύρου, περιελάβανε δυνατές «ναυμαχίες». Τα σκάφη διένυσαν τα 69,25 ν.μ. σε, περίπου, τέσσερις ώρες ενώ ο τελευταίος απείχε από τον πρώτο λιγότερα από 40 λεπτά.

Τα αποτελέσματα της 1 ης ιστιοδρομίας:

Στην κατηγορία των ORC International, πρώτευσε το «Chiara Iason- DNV GL» με κυβερνήτη τον Νικόλαο Φωτίου και ακολούθησαν το «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης) και το « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νικόλαος Λάζος). «Περιμέναμε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και ήταν. Στο πρώτο σκέλος όλη η ομάδα έτρεξε με συνοχή και εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες που ταίριαζαν με το σκάφος μας. Καταφέραμε και κρατήσαμε σταθερή την ταχύτητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό έφερε την πρωτιά», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Chiara-Iason – DNV GL» Νικόλαος Φωτίου.

Στα ORC Club, πρώτο ήρθε το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Soroccos» με κυβερνήτες τον Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη και τον πλωτάρχη Π/Ν Δημήτρη Σουβαλτζή, δεύτερο το «Afroditi – Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης) και τρίτο το «Alter Ego - ΑΒS», στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο, πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Στέλιος Μπόνας. Μετά την Σύρο, ο αέρας μειώθηκε, έγινε νοτιοδυτικός και αύξησε τις διαφορές ανάμεσα στα σκάφη, με αποτέλεσμα το «Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.Α.» να φτάσει στην Πάτμο, όπου ολοκληρώνεται η 1 η ιστιοδρομία, στις 08.30 το πρωί ενώ τα υπόλοιπα αναμένονται, σήμερα, στο «νησί της Αποκάλυψης», μετά τις μεσημεριανές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ