ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Iστιοπλοΐα στο Καστελόριζο

Iστιοπλοΐα στο Καστελόριζο

Στις αρχές Σεπτεμβρίου (6-9/9) θα πραγματοποιηθεί ο "Διεθνής Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ακριτικών Νησιών-Κύπελλο Καστελόριζο 2015"

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου, (Ο.Α.Π.Π.Α.), σε συνεργασία με τους ναυταθλητικούς ομίλους της πόλης, Ν.Α.Ο.Β.Β., Ν.Α.Ο.Β., Ν.Ο.Β., Ν.Ο.Κ.Β. και τον Δήμο Μεγίστης, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν τον «Διεθνή Αγώνα Ιστιοπλοΐας Ακριτικών Νησιών - Κύπελλο Καστελόριζο 2015», στις κατηγορίες Optimist - Laser 4,7 BicTechno 293.

Στην συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος της περιοχής, Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ως βασικός οργανωτής μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου, τονίζοντας την σημασία των αγώνων και ξεκαθαρίζοντας τους λόγους για τους οποίους έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε: "Η αρχική σκέψη ήταν ο δήμος να φτιάξει έναν διεθνή αγώνα στην περιοχή του, όμως δεν θα πετυχαίναμε όλους τους στόχους. Αυτοί οι στόχοι, έχουν να κάνουν με την δυνατότητα για ανάδειξη ξεχασμένων περιοχών της Ελλάδας. Επιλέξαμε το Καστελόριζο, επειδή είναι μια περιοχή που θέλει δημοσιότητα με θετικό πρόσημο και μια περιοχή πάντα επίκαιρη για εθνικούς και πολιτικούς λόγους. Δεν είναι δυνατό να θεωρείται το Καστελόριζο ως ο τόπος που ανακοινώθηκε η εισαγωγή των μνημονίων στην χώρα μας. Αδικείται ένα ευλογημένο ακριτικό μέρος και χρειάζεται θετική προβολή». Ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης συνέχισε ευχαριστώντας την εταιρεία Aegean Paradise, καθώς ήταν η μόνη που απάντησε θετικά στο εγχείρημα φιλοξενίας αθλητών και διοργανωτών: «Θα φτάσουμε εκεί με πλωτό μέσο και θα μεταφέρουμε γιατρούς που εργάζονται στην περιοχή μας, ώστε να παράσχουμε μια σειρά από εξετάσεις και θεραπείες αν χρειαστεί, στον τοπικό πληθυσμό του Καστελόριζου. Το πλοίο που θα μας μεταφέρει και θα μας φιλοξενήσει είναι το Aegean Paradise, το οποίο ήταν το μόνο που δέχθηκε να βγει από το πρόγραμμά του για έξι ημέρες".

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Πέτρος Πρίφτης, αναλύοντας το πρόγραμμα του ταξιδιού: "Στις 6 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το μεγάλο μας ταξίδι. Θα ξεκινήσουμε από εδώ, θα περάσουμε από την Σύρο ή την Πάρο και στην συνέχεια θα φτάσουμε στην Ρόδο, πριν καταλήξουμε στο Καστελόριζο. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν οι αγώνες, ενώ στις 9 του ίδιου μήνα θα ολοκληρωθούν οι αγώνες και θα ξεκινήσει τα ταξίδι της επιστροφής".

Τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης, Βάρης, Βουλιαγμένης εκπροσώπησε ο  κ. Γιάννης Αγαλιώτης, ο οποίος μίλησε για το εγχείρημα: "Για μας ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, θέλουμε να κάνουμε κάποιες ποιοτικές δράσεις. Θέλουμε τα αποτελέσματα να είναι όσον το δυνατόν καλύτερα".

Επιπλέον εκπροσωπήθηκαν και οι ναυταθλητικοί όμιλοι της πόλης Ν.Α.Ο.Β.Β., Ν.Α.Ο.Β., Ν.Ο.Β., Ν.Ο.Κ.Β, καθώς και η εταιρεία που θα αναλάβει το ταξίδι και την διαμονή όσων συμμετάσχουν, η Aegean Paradise.

Τέλος, στην συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο προπονητής του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιά, Ισίδωρος Δαρζέντας και δυο νεαροί αθλητές, που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Ο Δημήτρης Παπδημητρίου (Laser) που ανέφερε: "Πιστεύω πως θα είναι πολύ ωραίος αγώνας, θα χαρώ να δω αθλητές από το εξωτερικό και θα είναι αγώνας υψηλού επιπέδου. Θα είναι καλή προετοιμασία για όλους" και ο Πάτροκλος (Optimist), ο οποίος τόνισε: "Θα είναι πολύ μεγάλο και κουραστικό ταξίδι, αλλά θα συγκεντρωθούμε για τους αγώνες".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Αχ, βαχ, Σαλάχ: Είδαμε ένα ματς της Αιγύπτου ανάμεσα σε Αιγύπτιους

Νιώσαμε Φαραώ στις τοποθεσίες Πυραμίδες και Κάιρο, παρακολουθώντας τον Ουάρντα να χορεύει τον Σουάρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24