ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Hellenic Match Racing Tour Sani Cup 2015 - Ημέρα 3η

Hellenic Match Racing Tour Sani Cup 2015 - Ημέρα 3η

Η τρίτη και τελευταία μέρα του HMRT-Sani Cup επιφύλαξε μεγάλες συγκινήσεις για τους παρευρισκόμενους και τους φίλους της ιστιοπλοΐας, αφού χαρακτηρίστηκε από δυνατές και αμφίρροπες αναμετρήσεις (video)

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε στις δέκα το πρωί, με τις καιρικές συνθήκες να είναι σύμμαχος των αθλητών. Στην αρχή, διεξήχθησαν οι ιστιοδρομίες που ολοκλήρωσαν την προκριματική φάση (Round robin). Η ομάδαNespresso VMG Teamτου Παναγιώτη Μάντη διατήρησε το αήττητό της (11-0 στις νίκες) και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό. Εκεί βρέθηκε ως δεύτερη της γενικής κατάταξης η “Team Alandia-GP Batteries” με σκίπερ τονStaffan Lindberg(9-2 στις νίκες). Στο μικρό τελικό της διοργάνωση προκρίθηκαν η 3η “Solgar Ursa Minor” του Ιάσονα Σπανομανώλη (8-3) και η 4“Team Ulrikkeholm” με κυβερνήτη τηνCamilla Ulrikkeholm(8-3).

Μολονότι αήττητοι στην προκριματική φάση, ο Παναγιώτης Μάντης και ηNespresso VMG Team, γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τηνTeam Alandia-GP Batteries. Το πλήρωμα απο τη Φινλανδία, αν και είχε χάσει τη μεταξύ τους μονομαχία στα προκριματικά, στον τελικό κατάφερε με άψογη στρατηγική να αναδειχτεί νικήτρια τουHMRT-Sani Cup.

Hellenic Match Racing Tour Sani Cup 2015 - Ημέρα 3η

Και ο μικρός τελικός όμως της διοργάνωσης, ήταν συναρπαστικός με τηνSolgar Ursa Minorνα φτάνει δύσκολα στην επικράτηση με 2-1 στις νίκες επί τηςteam Ulrikkeholm. Ο Ιάσονας Σπανομανώλης και το πλήρωμά του, ανέβηκαν στο 3σκαλί του βάθρου, καθώς αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, κατάφεραν εν τέλει να κάνουν την ανατροπή.

Η αυλαία του HMRT-Sani cup έπεσε με μια λαμπρή απονομή όπου αθλητές και παρευρισκόμενοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Hellenic Match Racing Tour Sani Cup 2015 - Ημέρα 3η

Επόμενος σταθμός τουHellenic Match Racing Tourείναι το πανέμορφο νησί της Πάρου από τις 22-24 Μαϊου.

Αναλυτικά η κατάταξη των ομάδων μετά την ολοκλήρωση και της τελικής φάσης τουHMRT-Sani Cup 2015:

HMRT Sani Cup - ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1 Team Alandia - GP Batteries
2 Team NESPRESSO VMG
3 Team SOLGAR Ursa Minor
4 Team Ulrikkeholm
5 Team Dark and Stormy
6 Team Tsoulfas Sailing
7 Team Hellenic Police
8 Team NCTh
9 Team Anna
10 Team Turkuaz
11 Team TAMUMM AΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
12 Team ELLINIXX
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ