ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Η Ολυμπιακή ομάδα δίνει ραντεβού στον "Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο"

Η Ολυμπιακή ομάδα δίνει ραντεβού στον "Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο"
WWW.ALEN.GR

"Άρωμα" Ολυμπιακών Αγώνων θα έχει ο "Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος" (15/10) στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Μικρολίμανο. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορέων

"Άρωμα" Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο θα έχει ο "Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος", που θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Μικρολίμανο.

Αθλητές και προπονητές, οι οποίοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της Βραζιλίας, θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση που θα ενώσει, σε μία κοινή εκκίνηση, όλες τις γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την ομάδα της "Sailing Marathon".

Ο Bύρων Κοκκαλάνης, 5ος στα RSX στο Ρίο ντε Τζανέιρο, θα δώσει το παρών στον "Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο", ενώ στον αγώνα θα πάρει μέρος και η Αγγελική Σκαρλάτου. Δε θα αγωνιστούν στα RSX αλλά σε σκάφος τύπου Lightning.

"Είναι η πρώτη φορά που θα μπω σε ιστιοπλοϊκό σκάφος για να αγωνιστώ και μου αρέσει πολύ η ιδέα. Πρόκειται για κάτι διαφορετικό από το RSX και περιμένω με ανυπομονησία τον αγώνα. Μακάρι να έχει και ωραίο καιρό για να το απολαύσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι φανταστικά", δήλωσε ο Βύρων Κοκκαλάνης.

Ο πρωταθλητής των Finn, Γιάννης Μιτάκης θα βρεθεί και αυτός στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου ενώ ο παρτενέρ της Σοφίας Μπεκατώρου στα Nacra, ο Μιχάλης Πατενιώτης θα αγωνιστεί στα 49er μαζί με τον Διονύση Δήμου, με τον οποίον συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012).

Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων θα είναι ο προπονητής των χάλκινων Ολυμπιονικών του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Γεράσιμος Ωρολογάς. "Αναμένεται να διεξαχθεί ένας ωραίος αγώνας. Από την πλευρά μας έχουμε φροντίσει για τα πάντα", τόνισε ο προπονητής των Μάντη - Καγιαλή.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορέων υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ