ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Η Μπεκατώρου στηρίζει την Καραχάλιου

Sofia Bekatorou carries the flag of Greece during the opening ceremony for the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 5, 2016. (AP Photo/Matt Slocum)
Sofia Bekatorou carries the flag of Greece during the opening ceremony for the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 5, 2016. (AP Photo/Matt Slocum) ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η χρυσή Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, με μήνυμα της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook στήριξε δημόσια την Βασιλεία Καραχάλιου στη μάχη της με την ΕΙΟ.

Μετά τον Νίκο Κακλαμανάκη, η Βασιλεία Καραχάλιου βρήκε ακόμα έναν σπουδαίο σύμμαχο στη μάχη της με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Ο λόγος για τη Σοφία Μπεκατώρου η οποία μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook στήριξε την Ελληνίδα ιστιοπλόο στη μάχη της με την ΕΙΟ.

Οι συστάσεις για την Σοφία Μπεκατώρου είναι περιττές. Δις Ολυμπιονίκης (χρυσό το 2004 στα 470, χάλκινο στα Ίνγκλινγκ το 2008), τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και η μοναδική γυναίκα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που μπήκε πρώτη και σημαιοφόρος κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης

Στο μήνυμα της η σπουδαία Ελληνίδα ιστιοπλόος τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ομοσπονδία δεν απαντά εγγράφως σε αιτήματα αθλητών, ενώ εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι "άνθρωποι που κάποτε στήριξαν εμάς δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους να μιλήσουν ανοιχτά για το συνεχόμενο εκφοβισμό που έχουμε βιώσει κατ´εξακολούθηση και με περηφάνεια βρίσκονται σε θεσεις όπου θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά".

Αναλυτικά το μήνυμα της: "Δεν είναι η πρώτη φορά πού η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία δεν απαντά εγγράφως σε αιτήματα αθλητών που κάνουν χρήση των νομίμων δικαιώματων τους. Οι εκφοβισμοί, οι απειλές και τα τελεσίγραφα δεν αρμόζουν σε αθλητικό φορέα που προωθεί τον υγιή αθλητισμό.

Στηρίζω την Βασιλεια γιατί όλοι οι νέοι αθλητές πρέπει να έχουν μερίδιο στην ελπίδα και το όνειρο χωρίς να το απαξιώνει κανείς πόσο μάλλον άνθρωποι που δεν έχουν καμία εξειδίκευση στο θέμα του Αθλητισμού, δεν έχουν πονέσει Κ στερηθεί για να σηκωθεί η ελληνική σημαία ψηλά και υπηρετούν προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Λυπάμαι γιατί ακόμη και άνθρωποι που κάποτε στήριξαν εμάς δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους να μιλήσουν ανοιχτά για το συνεχόμενο εκφοβισμό που έχουμε βιώσει κατ´εξακολούθηση και με υπερηφάνεια βρίσκονται σε θέσεις όπου θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Πλέον όμως γνωρίζουμε ποια είναι τα δικαιώματα μας και πρέπει να τα διεκδικήσουμε".

Η Μπεκατώρου στηρίζει την Καραχάλιου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ