ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Η απάντηση της ΕΙΟ στο σύλλογο της Καραχάλιου

laser-europe
hellas
laser-europe hellas ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με ανακοίνωση της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία απάντησε στον ΙΟΠ για όσα την κατηγορεί σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Βασιλείας Καραχάλιου.

Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται με το "χαρτοπόλεμο" ανάμεσα στην ΕΙΟ, τη Βασιλεία Καραχάλιου και τον ΙΟΠ να συνεχίζεται. Η υπόθεση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας θα κριθεί στην πειθαρχική επιτροπή της Ομοσπονδίας εφόσον δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη νωρίτερα.

Το τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ παίχτηκε από την πλευρά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία σε ανακοίνωση της απαντά στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συγκεκριμένα στα όσα της καταλόγισε την προηγούμενη Πέμπτη (16/11).

Η Ομοσπονδία αποδέχεται το γεγονός ότι η Καραχάλιου όπως και οι υπόλοιποι ιστιοπλόοι βασίζονται κυρίως στα χρήματα των οικογενειών τους και των χορηγών που έχουν, όμως επισημαίνει το γεγονός ότι στην αθλήτρια έχουν δοθεί 10.050 ευρώ την τελευταία διετία και πως υπάρχει μία επιταγή που την περιμένει ύψους 2.500 ως πριμ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Όπως βέβαια σας έχουμε αναλύσει ήδη τα συγκεκριμένα χρήματα φτάνουν μόνο για την κάλυψη του ρουχισμού της για ένα χρόνο και φυσικά όχι για τη διετία.

Από εκεί και πέρα καλεί τον ΙΟΠ να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά και να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Με αφορμή την θέση που πήρε ο Ι.Ο.Π για την αθλήτριά του Βασιλεία Καραχάλιου, η διοίκηση της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας θέλει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και ανακοινώνει τα εξής:

1. Η αθλήτρια όντως δίνει τον καλύτερό της εαυτό με σκληρή δουλειά στο εξωτερικό και τα έξοδά της καλύπτονται από την οικογένειά της, αλλά και από τους χορηγούς της. Η δε ομοσπονδία στο μέτρο των δυνατοτήτων της και σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα που ομόφωνα οι όμιλοι έχουν ψηφίσει στη γενική συνέλευση, τη διετία 2016-17 έχει καταβάλει στην Β. Καραχάλιου 10.050 ευρώ, ποσό που είναι μέρος της επιχορήγησης της ομοσπονδίας από το ελληνικό δημόσιο. Ακόμη η αθλήτρια έχει λαμβάνειν επιταγή 2.500 ευρώ που έχει εκδοθεί στο όνομά της και αφορά το πριμ της τρίτης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συν τον ιματισμό της εθνικής ομάδας.

2. Η Β. Καραχάλιου ζήτησε κι έλαβε από την Ε.Ι.Ο βεβαίωση με ημερομηνία 30/7/2013 και αριθμό πρωτοκόλλου 130715003 για τις διακρίσεις της και ανεγράφη στον ειδικό πίνακα της Γ.Γ.Α προκειμένου να μοριοδοτηθεί και να εισαχθεί σε ανώτατη σχολή της αρεσκείας της.

3. Τα παραπτώματα της αθλήτριας δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται ασήμαντα ή ανύπαρκτα από τη στιγμή που έχει παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή και θα κριθούν από αυτήν. Η Ε.Ι.Ο, άλλωστε, ουδέποτε στο παρελθόν έχει παραπέμψει άλλον ιστιοπλόο.

4. Για το θέμα της δήθεν προτροπής προς την αθλήτρια για αλλαγή ιθαγένειας η ομοσπονδία έχει δώσει ξεκάθαρη και σαφέστατη απάντηση σε όλους και γι’ αυτό ουδείς πια ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα.

5. Στη γενική συνέλευση όλοι οι όμιλοι ψήφισαν το αγωνιστικό πρόγραμμα, τον πειθαρχικό κανονισμό και τον κανονισμό των εθνικών ομάδων. Μεταξύ αυτών και ο Ι.Ο.Π, ο οποίος συμμετέχει στη διοίκηση της Ε.Ι.Ο. και στην ψηφοφορία που προηγήθηκε της συνέλευσης εντός του Δ.Σ είχε ψηφίσει σε όλα «ναι». Μόνο στην σχετική ψηφοφορία που έγινε για την παραπομπή της αθλήτριας από την εκτελεστική επιτροπή στην πειθαρχική επιτροπή, ο εκπρόσωπός του ψήφισε υπέρ της αθλήτριάς του. Μέχρι ενός ορισμένου σημείου αυτό είναι κατανοητό, όμως όχι να έρχεται κόντρα με τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα.

6. Ο χαρακτήρας του κάθε αθλητή χτίζεται και διαμορφώνεται μέσα από τον όμιλό του. Θα περιμέναμε από τον Ι.Ο Π. να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο για να μην οδηγηθούν τα πράγματα σε ρήξη κι όχι να ρίχνει λάδι στη φωτιά…"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ