ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Εκκίνηση για τα 21 σκάφητου Πανελληνίου ιστιοπλοΐας

Εκκίνηση για τα 21 σκάφητου Πανελληνίου ιστιοπλοΐας

Ξεκινάει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης ORCi & IRC που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς (ΙΟΠ), μέχρι και την Κυριακή, στο Σαρωνικό κόλπο.

Ολοκληρώνονται σήμερα (9/9) οι εγγραφές, επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι καταμέτρησης και με την συγκέντρωση των κυβερνητών, απόψε (στις 20:00), ξεκινάει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης ORCi & IRC που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς (ΙΟΠ), μέχρι και την Κυριακή, στο Σαρωνικό κόλπο.

"Από την πλευρά μας είμαστε απόλυτα έτοιμοι και δεν αντιμετωπίζουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ως διοργανωτής όμιλος έχουμε φροντίσει και για την παραμικρή λεπτομέρεια θέλοντας να προσθέσουμε ακόμα μια πετυχημένη διοργάνωση στο ενεργητικό μας", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ι.Ο. Πειραιώς, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Τα 21 κορυφαία σκάφη της ανοικτής θάλασσας είναι έτοιμα λοιπόν για την αυριανή (Πέμπτη, 11:00) εκκίνηση του Πανελληνίου ORCi & IRC. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που όλα τα δυνατά αγωνιστικά σκάφη, θα βρεθούν στην αφετηρία του αγώνα.

Εκκίνηση για τα 21 σκάφητου Πανελληνίου ιστιοπλοΐας

"Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν πολύ δυνατές κούρσες. Όλα τα καλά σκάφη είναι εδώ, καλά προετοιμασμένα. Επίσης το γεγονός ότι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς είναι εκείνος που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, είναι ένα ακόμα ενισχυτικό στο ότι θα έχουμε μια πετυχημένη διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ένα από τα καλύτερα Πανελλήνια των τελευταίων ετών. Άλλωστε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά αφού μετέχουν όλα τα κορυφαία σκάφη", μας είπε ο πολύπειρος Θεόδωρος Τσουλφάς που δεν θα αγωνισθεί με το σκάφος My Way, αλλά με το Atalanti XVI του Γιώργου Ανδρεάδη.

Κυβερνήτης του σκάφους My Way θα είναι ο Φαίδωνας Κυδωνιάτης ο οποίος μίλησε επίσης για την διοργάνωση: "Έχουμε ένα πολύ καλό σκάφος και μια πολύ καλή ομάδα, αλλά νεοσύστατη. Υπάρχει ο κορμός της ομάδας του Τσουλφά και σ’ αυτή έχουν προστεθεί αθλητές τριγώνου, που είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσουν σημαντικά. Όμως ακόμα δεν έχουμε προλάβει να δέσουμε ως ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Άλλωστε είναι ένας αγώνας που σχεδόν όλα τα σκάφη μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις στην τριάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ