ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

"Δικαίωση των κόπων μας"

"Δικαίωση των κόπων μας"

Ο Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής χαρακτήρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 470 ως δικαίωση των κόπων τους και έδωσαν υπόσχεση και για άλλες διακρίσεις. (VIDEO)

Οι "χάλκινοι" στα 470 Ανδρών της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, στις πρώτες τους δηλώσεις μετά την medal race εξήραν την ελληνική ψυχή, έδωσαν υπόσχεση για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον, ενώ έκαναν λόγο για δικαίωση των κόπων τους και της δουλειάς τους.

Αρχικά, ο Παύλος Καγιαλής μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε: "Ξεκινήσαμε τον αγώνα για να πάμε για το χρυσό. Είδαμε ότι και τα άλλα δύο σκάφη έκαναν καλή εκκίνηση και έτσι μετά κοιτάξαμε να κρατήσουμε τους Αυστραλούς πίσω μας. Πέρασαν μπροστά και ξαναπεράσαμε μπροστά εμείς στο τελευταίο πρίμα. Παλέψαμε όσο μπορούσαμε για αυτό και μείναμε πίσω.

Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαστε χαρούμενοι για την απόδοσή μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Αυστραλοί ήταν χρυσοί Ολυμπιονίκες στο Λονδίνο και πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ήταν τιμή μας που είχαμε αυτούς τους αντιπάλους".

Για την πορεία τους μέχρι τώρα επεσήμανε: "Είχαμε πει πως θα σταματήσουμε όταν χάσαμε τη πρόκριση για το Λονδίνο. Αλλά πεισμώσαμε και καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο εδώ. Με τον Παναγιώτη αρχίσαμε αυτή τη διαδρομή πριν από 8 χρόνια και ενώ πριν ήμασταν αντίπαλοι. Ο κόσμος πρέπει να μας στηρίζει για να συνεχίσουμε"

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μάντης είπε: "Έχουμε αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς τώρα πια. Μετά από αυτή τη μεγάλη επιτυχία αισθανόμαστε υπερήφανοι. Έχουμε δουλέψει σκληρά για αυτό. Έχουμε λείψει από τα σπίτια μας και οι δικοί μας άνθρωποι το ξέρουν καλύτερα αυτό. Έχουμε ξεχάσει τα σπίτια μας. Ήταν η δικαίωση μιας δουλειάς που είχε κόπο και σωστό προγραμματισμό".

Αναφορικά με την πτώση των Αυστραλών δήλωσε: "Μπήκαμε στη θέση του ασημένιου μεταλλίου, αλλά στην τελευταία σημαδούρα ο αέρας μας έκανε ένα παιχνίδι και τελικά μας προσπέρασαν. Όπως να και να έχει είμαστε χαρούμενοι αφού ο στόχος ήταν το μετάλλιο, το πετύχαμε και συνεχίζουμε δυνατά για το μέλλον".

Δείτε αναλυτικά όλα όσα δήλωσαν στην ΕΡΤ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ