ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ανοίγει πανιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα tornado

Ανοίγει πανιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα tornado
PANTIS

Η τελετή έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας της κλάσης Tornado, που ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά το τελετουργικό αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ν.Ο.Θ Άκης Τσαλίκης ο οποίος καλωσόρισε τις ξένες αποστολές αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους. Τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Ν.Ο.Θ να διοργανώνει το 50ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης Tornado, ευχαρίστησε τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία στη συνδιοργάνωση καθώς και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερεθεί και τη σημαντική έμπρακτη βοήθεια των Δήμαρχων Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη.

Χαιρετισμό – καλωσόρισμα απήυθυνε και ο εκπρόσωπος του συνδιοργανωτή του παγκοσμίου πρωταθλήματος, Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης , Γιάννης Τσικίνας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε για να απευθύνει χαιρετισμό ο Victor Potapov, χάλκινος Ολυμπιονίκης στο Μόναχο το 1972, 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Tornado και πολλές φορές νικητής της εβδομάδας του Κιέλου.

Ο Ιστιοπλόος Kim Nicholas με τη σειρά του πήρε το λόγο και έκανε μια αναδρομή στην ιστορία των 50 χρόνων της κλάσης Tornado ενώ χαιρετισμό απήθυνε και ο πρόεδρος της κλάσης Tornado Jurgen Jentsch.

Οι περυσινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης επέστρεψαν στη συνέχεια το τρόπαιο ενώ το ίδιο έπραξαν με το αντίστοιχο τρόπαιο για τα μικτά πληρώματα ο Bret Burvill και η Estella Jentsch.

Χαιρετισμό στην εκδήλωσε απήυθυνε και ο Βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.

Πριν γίνει η έπαρση της σημαίας της κλάσης Tornado , με την οποία και έκλεισε η βραδιά υπο τους ήχους του Ναύτη του Αιγαίου, αναφέρθηκαν και οι χώρες που συμμετέχουν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και είναι οι: Αυστραλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία και Πολωνία.

Νωρίτερα, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δοκιμαστική κούρσα (practice race). Επισήμως οι κούρσες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ξεκινούν στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, που είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι δύο πρώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ