ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ανοίγει πανιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 470

Ανοίγει πανιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 470
PANTIS NIKOS

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας 470 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Η τελετή που έγινε το βράδυ της Κυριακής στις εγαταστάσεις της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδας σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας 470 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Αρχικά χαιρετισμό απήυθυνε στους προσκεκλημένους ο διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδας ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Άκης Τσαλίκης. Στην ομίλία του ο κ. Τσαλίκης αφού καλωσόρισε του προσκεκλημένους και τις αποστολές των χωρών που συμμετέχουν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στις μεγάλες διοργανώσεις που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα ο Ν.Ο.Θ ενώ παρουσίασε και τα μέλη των επιτροπών των αγώνων.

Χαιρετισμούς απήυθυναν επίσης ο αντιδήμαχος Παιδείας και αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δημαρέλος, ο αντιδήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδοσιάδης και ο πρόεδρος της κλάσης 470 Δημήτρης Δήμου.

Τον όρκο τω αθλητών εκφώνησαν ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής και παγκόσμια πρωταθλήτρια η Μαρία Μπόζη ενώ τον όρκο των επιτροπών ο κ. Σούλης Παπαντωνίου και η κα Pinar Coskuner Genc από την Τουρκία .

Νωρίτερα στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής έγινε το Practice Race η δοκιμαστική ιστιοδρομία όπου όλοι οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις δυνατότητεες του στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου. Οι ιστιοδρομίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12:00

Κρίσιμες αποφάσεις στη Γενική Συνέλευση της κλάσης 470

Στο μεταξύ το Σάββατο, κατά την ιστορικής σημασίας Γενική Συνέλευση της κλήσης 470 πάρθηκαν κρίσιμες αποφάσεις αναφορικά με μελλοντικές αλλαγές στα σκάφη ενώ παράλληλα αποφασίστηκε που θα γίνουν και οι επόμενες διοργανώσεις.

Σε ότι αφορά τις αλλάγες στα σκάφη – που θα εφαρμοστούν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο - αφορούν στο άλμπουρο του σκάφους που πλέον δεν θα είναι από αλουμίνιο αλλά από ανθρακονήματα για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θα σπάει σε τρία σημεία ώστε να μεταφέρεται πιο εύκολα από τους αθλητές. Τα πανιά αποφασίτηκε να παραμείνουν ως έχουν.

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι οι επόμενες διοργανώσεις θα γίνουν ως εξής: Το 2018 στη Δανία , το 2019 στην Ιαπωνία (στον ίδιο χώρο όπου θα γίνει και ο αντίστοιχος αγώνας 470 στους Ολυυμπιακούς Αγώνες), ενώ το 2020 το παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 θα διεξαχθεί στην Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ