ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ανέβηκαν στην πρώτη θέση οι Αθανασόπουλος και Τασσιός

Ανέβηκαν στην πρώτη θέση οι Αθανασόπουλος και Τασσιός

Tρία πληρώματα παραμένουν σταθερά στην κούρσα των μεταλλίων στο Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420 που διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας.

Κλασικές συνθήκες ελληνικού καλοκαιριού επικράτησαν σήμερα, Πέμπτη, στο θαλάσσιο στίβο του Φαληρικού Δέλτα όπου διεξήχθησαν, για 4η ημέρα, οι αγώνες του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420 το οποίο διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας.

Τον ισχυρό «πουνέντη» της Τετάρτης, με τις σπηλιάδες και τις συνεχείς αλλαγές του καιρού, διαδέχθηκε ο «γαρμπής»- νοτιοδυτικός. Η ένταση του ανέμου δεν ξεπέρασε τα 11 μίλια και ήταν σταθερός.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 14.00. Διεξήχθησαν δύο ιστιοδρομίες, όπως είναι προγραμματισμένο για κάθε ημέρα έως και την Κυριακή, με τους αθλητές/αθλήτριες να έχουν συμπληρώσει ήδη τις 8 συνολικά από τις οποίες πετάνε τη χειρότερή τους. Απομένουν δύο ημέρες και άλλες τέσσερις ιστιοδρομίες. Aπό ελληνικής πλευράς τρία πληρώματα παραμένουν σταθερά στην κούρσα των μεταλλίων βελτιώνοντας τη θέση τους.

Στους άνδρες, υπήρξαν αλλαγές στην κορυφή. Οι Τέλης Αθανασόπουλος και Δημήτρης Τασσιός πέρασαν πρώτοι με 33 βαθμούς συνολικά. Στη δεύτερη θέση σκαρφάλωσαν οι Βρετανοί Alex SMALLWOOD και Ross THOMPSON με 37 βαθμούς, ενώ το ιταλικό πλήρωμα με τους Edoardo FERRARO και Francesco ORLANDO, έχασε «μέτρα» και από την πρώτη θέση έπεσε στην τρίτη με 83 βαθμούς.

Στις γυναίκες, η πρώτη τριάδα παρέμεινε σταθερή. Οι αμερικανίδες Emma KANETI και Ciara RODRIGUEZ-HORAN συνεχίζουν να προηγούνται έχοντας 21 βαθμούς. Μάλιστα σήμερα άνοιξαν και άλλο τη διαφορά τους από τις Γαλλίδες Violette DORANGE και Camille ORION που διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση με 39 βαθμούς. Στην τρίτη θέση είναι οι αμερικανίδες Carmen Cowles και Emma Cowles με 48.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή είναι η γενική βαθμολογία όπου υπολογίζονται και τα μη ευρωπαϊκά πληρώματα που συμμετέχουν στους αγώνες αφού η διοργάνωση είναι OPEN.

Όσο αφορά τη βαθμολογία από την οποία θα προκύψουν οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, πρώτες παρέμειναν οι Γαλλίδες Violette DORANGE και Camille ORION με 27 βαθμούς (2ες στη γενική βαθμολογία) και συνεχίζουν να τις καταδιώκουν δύο ισπανικά πληρώματα, οι Maria CABA και Pilar CABA με 51 βαθμούς (4ες στη γενική βαθμολογία) και οι Marta GARRIDO-Clara LLBRES με 54 (5ες στη γενική βαθμολογία).

Από τα ελληνικά πληρώματα καλύτερη θέση έχουν η Ευαγγελία Δρούγκα και Μαρία Βαρδαλή με 115 βαθμούς και 17ες γενική, κερδίζοντας μία θέση από χθες.

Στην κατηγορία Under 17 –Εφήβων/Νεανίδων συνεχίζουν να προηγούνται, στη γενική βαθμολογία-OPEN, οι Ιταλοί Demetrio SPOSATO και Gabriele CENTRONE με 26 βαθμούς. Ακολουθούν σταθερά οι αμερικάνοι Max ANKER και Leyton ΒORCHERDING με 46 βαθμούς. Στην τρίτη θέση ανέβηκαν οι Βρετανοί Rhys LEWIS και Drew WRIGHT με 59 βαθμούς.

Όμως στη βαθμολογία για τα ευρωπαϊκά πληρώματα, τρίτοι πίσω από τους Ιταλούς και τους Βρετανούς είναι οι Ισπανοί Martin WIZNER και Pedro ΑΜΕΝΕΙΡΟ με 62 βαθμούς (4οι στη γενική βαθμολογία).

Το 1-3 τα ελληνικά πληρώματα στις Νεανίδες

Στις νεανίδες δύο ελληνικά πληρώματα παραμένουν σε τροχιά μεταλλίων. Η Αριάδνη ΣΠΑΝΑΚΗ και Μυρτώ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ανέβηκαν στην 5η θέση της γενικής βαθμολογίας ( τρέχουν Έφηβοι/Νεανίδες μαζί) με 65 βαθμούς και πέρασαν στην 1η θέση στις Νεανίδες, ενώ στην 3η θέση διατηρήθηκε το επίσης ελληνικό πλήρωμα, με τις Μελίνα ΠΑΠΠΑ και Μαρία ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ με 85 βαθμούς (10ες στη γενική). Σφήνα στα δύο ελληνικά πληρώματα βρίσκονται οι Ιταλίδες Carlotta SCODNIK και Camilla SCODNIK με 68 βαθμούς (6ες στη γενική βαθμολογία).

Οι άνδρες είναι χωρισμένοι σε δύο γκρουπ. Οι γυναίκες τρέχουν σε ένα γκρουπ ενώ στο U17 έφηβοι και νεανίδες αγωνίζονται μαζί.

Για αύριο Σάββατο 29 Ιουλίου, 5η ημέρα των αγώνων, η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 14.00. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι παρόμοιες με τις σημερινές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ