ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας κατά διάταξης του νόμου για ναυαγοσώστες

Ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας κατά διάταξης του νόμου για ναυαγοσώστες
MOTION TEAM

Ανακοίνωση εναντίον διατάξεων του νομοσχεδίου για τους ναυαγοσώστες εξέδωσε η ΕΙΟ, ζητώντας συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για αποσαφήνιση των εξελίξεων.

Με μία ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο "Στερείται λογικής το προεδρικό διάταγμα που υποχρεώνει τους ομίλους να προσλάβουν ναυαγοσώστες", η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξηγεί τους λόγους που δεν είναι εφαρμόσιμες όλες οι σχετικές διατάξεις.

Μάλιστα, από την ΕΙΟ προαναγγέλλουν συζητήσεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την Υπουργό Τουρισμού, ώστε να καθοριστεί με σαφήνεια το πλαίσιο και να εξαιρεθούν οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι.

Η ανακοίνωση

"Για μια ακόμη φορά η ελληνική ιστιοπλοΐα βρίσκεται αντιμέτωπη με παραλογισμούς και ερμηνείες που θέτουν τεράστια εμπόδια στην αγωνιστική δραστηριότητα, αλλά και στην προσπάθειά της το άθλημα να εξελιχθεί σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας.

Κι αυτό οφείλεται στο προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμ. 31/2018, ΦΕΚ 61/Α/4-4-2018 με θέμα: «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες»

Η λανθασμένη ερμηνεία του πνεύματος και του σκοπού του νομοθέτη από την πλευρά κάποιων λιμενικών αρχών οδηγεί στον εξαναγκασμό των ομίλων – μελών της ΕΙΟ που διοργανώνουν ιστιοπλοϊκούς αγώνες του αγωνιστικού προγράμματος της ομοσπονδίας να προσλάβουν ναυαγοσώστες!!! Έτσι απλά. Ο καθένας υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι αυτό στερείται λογικής. Να υπάρχει ναυαγοσώστης σε ένα μικρό φουσκωτό σκάφος τριών μέτρων μέσα στη θάλασσα κατά τη διάρκεια αγώνων…

Με αυτά τα δεδομένα, η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία αναλαμβάνει αμέσως πρωτοβουλία προς κάθε αρμόδιο –Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υφυπουργό Αθλητισμού , Υπουργό Τουρισμού- ώστε να καθοριστεί σαφώς με διευκρινιστικές εγκυκλίους προς τις εποπτεύουσες υπηρεσίες η ερμηνεία του Π.Δ (αρ.8) που δεν μπορεί να αφορά αγώνες ιστιοπλοΐας".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ