ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Αλέξης Παπάζογλου: "Ίνδαλμα ο Κοντίδης, στόχος οι Ολυμπιακοί"

Αλέξης Παπάζογλου: "Ίνδαλμα ο Κοντίδης, στόχος οι Ολυμπιακοί"

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα το οποίο όλο και αναπτύσσεται περισσότερο στην Κύπρο και ο Αλέξης Παπάζογλου κατάφερε να κάνει μία εξαιρετική χρονιά, με αποτέλεσμα να εμπίπτει στα ταλέντα και τα κριτήρια του ΚΟΑ.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας:

"Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα το οποίο όλο και αναπτύσσεται περισσότερο στην Κύπρο. Η ΚΙΟ σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς κάνουν ότι μπορούν για να "αναπτύξουν" αθλητές και να υπάρξει και συνέχεια στις μεγάλες επιτυχίες του Παύλου Κοντίδη.

Πολλοί νεαροί ιστιοπλόοι έχουν ως πρότυπο τους τον Παύλο Κοντίδη και δουλεύουν καθημερινά για να μπορέσουν να φθάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Αλέξης Παπάζογλου, ο οποίος κατάφερε να κάνει μία εξαιρετική χρονιά με αποτέλεσμα να εμπίπτει στα ταλέντα και τα κριτήρια του ΚΟΑ.

Συναντήσαμε τον Αλέξη Παπάζογλου στη Λεμεσό και μας μίλησε για την επιτυχία του να μπει στα κριτήρια του ΚΟΑ, τις φιλοδοξίες του στην ιστιοπλοΐα και διάφορα άλλα.

Αλέξη καλησπέρα. Έχεις μπει στα κριτήρια του ΚΟΑ κάτι που είναι τιμή για κάθε ιστιοπλόο. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

«Είμαι αρκετά χαρούμενος, περήφανος για τον εαυτό μου γιατί οι κόποι όλης της χρονιάς είχαν αποτέλεσμα. Οι θυσίες και οι προσπάθειες μας είχαν αποτέλεσμα και ο ΚΟΑ σαν ανταμοιβή μου δίνει κάποια κίνητρα για να δουλέψω πιο σκληρά».

Οι βλέψεις σου ποιες είναι απ’ εδώ και πέρα;

«Μόλις αποθεραπευτεί το πόδι μου που χτύπησα να συνεχίσω την προπόνηση μου εντατικά ξανά. Παρόλο που κάνω γυμναστήριο για το πάνω μέρος του κορμού μου δεν μπορώ να δουλέψω το κάτω μέρος λόγω του ποδιού μου. Θα συνεχίσω σκληρά τις προπονήσεις μου, αλλάζοντας κατηγορία πηγαίνοντας στα standard. Να τρέξω κάτω των 21 στο Palamos στην Ισπανία και να κάνω 5-6 αγώνες ως προετοιμασία για τους πιο μεγάλους αγώνες, πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο κάτω των 21».

Έχεις θέσει κάποιους στόχους σε αυτούς τους αγώνες;

«Θέλω να δουλέψω σκληρά για να πιάσω ξανά τα κριτήρια του ΚΟΑ, να ικανοποιηθώ και εγώ με τον εαυτό μου».

Ο τραυματισμός σου πόσο καιρό θα σε αφήσει εκτός;

«Με άφησε εκτός περίπου μία βδομάδα και υπολογίζω ακόμη λίγες μέρες».

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που έχει προσφέρει πάρα πολλές επιτυχίες στον κυπριακό αθλητισμό. Ο Παύλος Κοντίδης είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής εδώ και μερικές μέρες. Είναι ίνδαλμα για σας αυτός ο πολύ σπουδαίος αθλητής;

«Φυσικά και είναι. Είναι το κίνητρο μας, το είδωλο μας για να κατακτήσουμε μία μεγάλη θέση και να δείξουμε ότι μπορούμε όπως και τον Παύλο».

Τι είναι αυτό που θα σε κάνει σε 4-5 χρόνια να πεις ότι είσαι ικανοποιημένος με αυτό που πέτυχες;

«Σε 4-5 χρόνια πιστεύω θα είμαι έτοιμος να σταθώ σαν άξιος αντίπαλος δίπλα στον Παύλο και να διεκδικήσουμε την πρόκριση μαζί για το ποιος θα πάει με το καλό στους Ολυμπιακούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ