ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

AEGEAN REGATTA 2015 - 3ο σκέλος

AEGEAN REGATTA 2015 - 3ο σκέλος
(C) NIKOS ZAGAS WWW.ZAGAS.GR

Στην πρώτη ιστιοδρομία στα όρτσα – πρίμα που έγινε ανοιχτά του Πυθαγορείου, στην κατηγορία IRC πρώτο ήταν το JINETERA με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο και τις δύο επόμενες θέσεις πήραν το BAXIMUS του Θανάση Μπαξεβάνη και το ΑΕLLA με την Μιράντα Παπαδοπούλου.

Στην κατηγορία ORC International, το BLUE LINE-FREE MOTION από την Καλαμάτα με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλου ήταν πρώτο, δεύτερο το ANATELOUSSA AFRODITI του Γιώργου Αυγερινού και τρίτο το σκάφος GRANMA X με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη.

Στην δεύτερη ιστιοδρομία στα όρτσα – πρίμα, στα IRC πρώτο ήταν και πάλι το JINETERA, μετά το ΑΕLLA και τρίτο το LETTLAND από τη Λεττονία με κυβερνήτη τον Ιγκόρς Μπουκόφσκις. Στα ΟRC International, είχαμε αλλαγή σκηνικού σε σχέση με την πρώτη ιστιοδρομία, καθώς πρώτευσε το EΡΥΤΟΣ2 COSMOTE κε κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο, ακολούθησε το ARISTOFANI του Νίκου Συνούρη και μετά το GRANMA X με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη.

Τέλος στην inshore ιστιοδρομία στην κατηγορία ORC Club, πρώτο ήταν το ΚΟΥRSAROS του Γιάννη Λαμπριανίδη, δεύτερο το IPSIPILI-AEGEAS YACHTING από την Καβάλα με τον Δημήτρη Σοφιτσή και τρίτο το ΜΕLTEMI με κυβερνήτη τον Γιώργο Μπαλάφα.

Διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο το Ν.Ο. Σάμου.

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έχει στο πλευρό της, την εταιρεία τηλεπικοινωνίων Cosmote, η οποία αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού, θα βρεθεί για ακόμη μία χρονιά αρωγός των σκαφών και πληρωμάτων στο ταξίδι τους μέσα στο Αιγαίο.

AEGEAN REGATTA 2015

Οι μικροί ιστιοπλόοι της Σάμου στο τιμόνι του COSMOTE ΕΡΥΤΟΣ2

Στο Βαθύ της Σάμου άνοιξε τα πανιά του για μια εκπαιδευτική βόλτα το σκάφος COSMOTE ΕΡΥΤΟΣ2 με περισσότερα από 50 παιδιά του νησιού, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean Regatta 2015.

Με επικεφαλής τον κυβερνήτη Κώστα Μάνθο, παιδιά από όλο το νησί και από το Ναυτικό Όμιλο Σάμου είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με το αγωνιστικό σκάφος COSMOTE ΕΡΥΤΟΣ2, να το οδηγήσουν και να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά της ιστιοπλοΐας. Με την βοήθεια του κυβερνήτη και του πληρώματος, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία ενός ιστιοφόρου, έμαθαν τις βασικές κινήσεις του τιμονιού, πήραν αναμνηστικά δώρα από την COSMOTE και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επόμενος σταθμός της Aegean Regatta 2015, που διεξάγεται από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου με την υποστήριξη της COSMOTE, οι Λειψοί, όπου και θα ολοκληρωθούν οι αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ