ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

21ο σερί πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Παπαθανασίου

21ο σερί πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Παπαθανασίου
EUROKINISSI

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου αναδείχθηκε για 21η διαδοχική χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας και για 8η σερί στα ΣΤΑΡ.

Τον 21ο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Ο Έλληνας πρωταθλητής, με πλήρωμα τον Αντώνη Τσότρα, κέρδισε το πρωτάθλημα ΣΤΑΡ, οι αγώνες του οποίου ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα τέσσερα σκάφη που έλαβαν μέρος έτρεξαν 6 ιστιοδρομίες και οι Παπαθανασίου - Τσότρας τερμάτισαν στην 1η θέση με 6 βαθμούς. Δεύτεροι ήταν οι Ε. Χειμώνας - Π.Παπαστεφάνου με 8 βαθμούς και τρίτοι οι Π. Καμπουρίδης - Σ. Νούτσος με 13 βαθμούς.

Αυτό ήταν το 8ο σερί πρωτάθλημα του ιστιοπλόου του Ολυμπιακού στα ΣΤΑΡ, ενώ είχαν προηγηθεί άλλα 13 στα ΦΙΝΝ. Ο δε Τσότρας, που επίσης ανήκει στον Ολυμπιακό, κατέκτησε τον 5ο συνεχόμενο τίτλο του στα ΣΤΑΡ.

Μετά από τη νέα επιτυχία (προηγήθηκε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας), ο πρωταθλητής Ελλάδας δήλωσε: "Για εμένα είναι πολύ σημαντικό για 21 ολόκληρα χρόνια να βρίσκομαι στην κορυφή. Δεν είναι εύκολο και απαιτούνται πολλές προσωπικές θυσίες. Πανηγύρισα το πρωτάθλημα σαν να ήταν το πρώτο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και νιώθω δυνατός να συνεχίσω για τον επόμενο τίτλο. Με τον Αντώνη Τσότρα έχουμε φτιάξει πολύ καλή ομάδα και το μόνο που εύχομαι είναι να είμαστε υγιείς".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ