ΙΠΠΑΣΙΑ

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα για 2η φορά στο Μαρκόπουλο!

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα για 2η φορά στο Μαρκόπουλο!

Μετά το 2012 το Βαλκανικό Πρωτάθλημα επιστρέφει και πάλι στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Πιο συγκεκριμένα η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Βαλκανικό Πρωτάθλημα (1-3 Ιουλίου).

Μετά το 2012 το Βαλκανικό Πρωτάθλημα επιστρέφει και πάλι στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Πιο συγκεκριμένα η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αυτή την φορά στο άθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας την ερχόμενη εβδομάδα, από 1 έως και 3 Ιουλίου.

Πέρυσι, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων είχε διεξαχθεί στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής, ενώ η διοργάνωση του 2012 στο Μαρκόπουλο ήταν κοινή για τα δύο αθλήματα, την υπερπήδηση εμποδίων και την ιππική δεξιοτεχνία.

Στις τέσσερις κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων θα λάβουν μέρος περίπου 50 ιππείς και αμαζόνες από τις έξι Βαλκανικές χώρες, την Ελλάδα, την Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Σερβία και την Κροατία και θα διεκδικήσουν τα μετάλλια στα ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα.

Η Ελλάδα θα συμμετέχει με πλήρεις ομάδες στις κατηγορίες Παίδων, Εφήβων και Ενηλίκων και με μία αμαζόνα στην Κατηγορία Νέων Ιππέων Πιο συγκεκριμένα στο ομαδικό αγώνισμα της παίδων θα πάρουν μέρος οι Πρωταθλητές 2016, Δέσποινα Σιδηρά και Nocsley, η Φοίβη Αλγιαννάκη με τον Cassian, η Ναταλία Φραγκιαδάκη με τον Odysseas και η Ειρήνη Ρέτσου με την Grace 316. Στο ατομικό θα συμμετέχει και η Ελένη Μαρία Τουρκομάνη με τον Cliff Richard.

Στην κατηγορία Εφήβων θα πάρουν μέρος τέσσερις αμαζόνες η Πρωταθλήτρια 2016, Ελένη Ρέτσου με τον Fairytale, η Λαβίνια Μακροπούλου με τον Widoc Timbre, η Ελισσάβετ Μάικα με τον Sir Kavalier και για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Θεοδώρα Λιβανού με τον Zidane. Στην κατηγορία Νέων Ιππέων θα αγωνιστεί η φετινή Πρωταθλήτρια Νίνα Ισαβέλλα Ραβίνι με την Djonas Figaro.

Στο ομαδικό των Ενηλίκων θα συμμετέχουν ο Πρωταθλητής 2016 Στέλιος Σταυρουλάκης με τον Baiao, η Χριστίνα Σαχίνογλου με τον Rafaello 4, η Αντωνία Τσαμάνδουρα με την Hope for the Future και η Ευαγγελία Κούπενου με τον Ihor. Στο ατομικό θα πάρουν μέρος και οι Κέλλυ Σκλαβούνου με τον Quanderas, Χρυσούλα Φλεβοτόμου με τον Gizel, Φωτεινή Βαρβιτσιώτη με τον Salvanos Song και η Φαίδρα Ξανθοπούλου με τον Flavio Go.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα αρχίσει και τις τρεις ημέρες στις 9.00, θα υπάρχει ένα μικρό μεσημεριανό διάλειμμα και θα ολοκληρώνεται μετά τις 18.00. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει τα ομαδικά αγωνίσματα σε έφηβους, και ενήλικες, ενώ το ομαδικό αγώνισμα των παίδων είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 2 Ιουλίου.

Την Κυριακή, 3 Ιουλίου, θα αναδειχθούν οι Βαλκανιονίκες στα Ατομικά Αγωνίσματα. Την Παρασκευή το απόγευμα θα διεξαχθεί και η τελετή έναρξης με την παρέλαση των ομάδων, όπου την έναρξη των αγώνων θα κηρύξει ο Δήμαρχος Μαρκόπουλου, κ. Σωτήρης Μεθενίτης.

TAGS ΙΠΠΑΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ