ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Θετικό ξεκίνημα για τον Ηλιούπολο

Θετικό ξεκίνημα για τον Ηλιούπολο

Στη Γαλλία βρίσκεται ο Νίκος Ηλιόπουλος ο οποίος συμμετέχει με τον σύλλογο Μονταρζίς στο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος ήταν ο πρώτος από τους Έλληνες αθλητές της ενόργανης γυμναστικής που μπήκε σε αγωνιστική δράση μέσα στο 2016, κάνοντας πρεμιέρα στο Κύπελλο Γαλλίας, όπου προσκλήθηκε να εκπροσωπήσει τον σύλλογο Μονταρζίς, το Σάββατο 5 Μαρτίου.

Ο Πατρινός πρωταθλητής συμμετείχε με επιτυχία στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Γαλλίας, στον όμιλο που φιλοξενήθηκε στο Φρανκονβίλ, όπου ο σύλλογός του κατέκτησε τη 2η θέση στο σύνθετο ομαδικό με 225,850 β. και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση, που θα γίνει στις 7 Μαΐου.

Ο Ηλιόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ομίλου, αποτελώντας τον μοναδικό ξένο αθλητή και συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνθετο ατομικό, με 80,350 βαθμούς (έδαφος: 12,200, πλάγιος ίππος: 12,100, κρίκοι: 13,800, άλμα: 14,450, δίζυγο: 14,300, μονόζυγο: 13,500).

«Η συμμετοχή μου στο Κύπελλο Γαλλίας ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Ο προπονητής του Μονταρζίς είχε δει τα περσινά αποτελέσματά μου στο σύνθετο ατομικό, στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με προσέγγισε και μου ζήτησε να τους βοηθήσω. Οι άνθρωποι του συλλόγου ανέλαβαν όλα τα έξοδα και έτσι ήρθα εδώ. Χαίρομαι που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο 23χρονος αθλητής, ο οποίος αισθάνθηκε ως το αστέρι της διοργάνωσης:

«Ο κόσμος δημιούργησε καταπληκτική ατμόσφαιρα και με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα. Το γυμναστήριο δεν ήταν μεγάλο, αλλά ήταν κατάμεστο. Υπήρχαν περίπου 500 θεατές, που ήταν πολύ εκδηλωτικοί και έδειξαν την αγάπη τους για το άθλημα».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη έμεινε ικανοποιημένος από αυτό το πρώτο τεστ: «Αυτό που ήθελα κυρίως, ήταν να δοκιμάσω μία καινούργια ροή προγράμματος στο δίζυγο. Το πρόγραμμα που παρουσίασα έχει βαθμό δυσκολίας 5,80, αλλά αν προσθέσω μία-δύο ασκήσεις, μπορεί να ανέβει στο 6,30 ή 6,50 αντίστοιχα. Θα προσπαθήσω να το ετοιμάσω για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μαΐου, ώστε να κυνηγήσω κάτι καλό. Παράλληλα, με ενδιαφέρει να βελτιωθώ φέτος στο μονόζυγο, για να ανέβω στο σύνθετο».

Οι δύο επόμενοι διεθνείς αγώνες του θα φιλοξενηθούν στη Γερμανία και θα είναι αρχικά το παγκόσμιο κύπελλο της Στουτγάρδης (19-20 Μαρτίου), όπου θα αγωνιστεί ξανά στα έξι όργανα του σύνθετου ατομικού, για να ακολουθήσει το παγκόσμιο κύπελλο οργάνων του Κότμπους (31 Μαρτίου - 3 Απριλίου), όπου αναμένεται να παρουσιάσει προγράμματα σε δίζυγο και μονόζυγο.

Καταλήγοντας, ο Νίκος Ηλιόπουλος ευχαρίστησε τον χορηγό του, που είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα CITYFAB: «Είναι πολύ σημαντικό το να έχεις την υποστήριξη ενός χορηγού. Θέλω να ευχαριστήσω το CITYFAB για όλα όσα μου προσφέρει, κάνοντας ευκολότερη την προετοιμασία μου και την συμμετοχή μου στους αγώνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ