ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τετραπλή συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης της Σλοβενίας

Τετραπλή συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης της Σλοβενίας

Μία ξεχωριστή ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους σε διεθνές επίπεδο θα έχουν τέσσερις πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής (Αντώνης Τανταλίδης, Μπάμπης Καϊλίδης, Βασίλης Κόλλιας, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης), στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κόπερ.

Μία ξεχωριστή ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους σε διεθνές επίπεδο θα έχουν τέσσερις πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κόπερ, στην Σλοβενία (12-14 Μαΐου 2017).

Στην τελευταία διοργάνωση του εαρινού αγωνιστικού κύκλου για την ελληνική ενόργανη, θα πάρουν μέρος οι Αντώνης Τανταλίδης, Μπάμπης Καϊλίδης, Βασίλης Κόλλιας και Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, μαζί με τους οποίους θα αναχωρήσουν αύριο (Τετάρτη 10/05) για την σλοβενική πόλη οι προπονητές Θεόφιλος Λαλεχός και Βασίλης Τσολακίδης.

Τρεις από τους Έλληνες αθλητές, ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης που θα αγωνιστεί σε έδαφος και κρίκους, καθώς και οι Μπάμπης Καϊλίδης και Βασίλης Κόλλιας, οι οποίοι θα εκτελέσουν προγράμματα στον πλάγιο ίππο, θα δώσουν στο Κόπερ τον πρώτο διεθνή αγώνα τους για φέτος, αφήνοντας πλέον πίσω τους κάποια προβλήματα τραυματισμών, που δεν τους επέτρεψαν να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ.

Αντίθετα, για τον Αντώνη Τανταλίδη, που θα παρουσιάσει ένα βελτιωμένο πρόγραμμα στις ασκήσεις εδάφους, αυτή θα είναι η τρίτη διεθνής συμμετοχή μέσα στο 2017, έπειτα από εκείνες στο αντίστοιχο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού και στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο 13ο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης της Σλοβενίας, που φέτος μεταφέρθηκε από την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα στο παραθαλάσσιο Κόπερ, έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 122 αθλητές και αθλήτριες (77 άνδρες, 45 γυναίκες) από πέντε ηπείρους και 25 χώρες.

Οι προκριματικοί όλων των οργάνων θα γίνουν την Παρασκευή (12/05), ενώ οι τελικοί θα διεξαχθούν σε δύο σκέλη, το Σάββατο (13/05) και την Κυριακή (14/05).

Δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών:

Μπάμπης Καϊλίδης: «Θα κατέβω στον πλάγιο ίππο με πρόγραμμα αρχικής αξίας 5,70 και θέλω να πετύχω μία ‘καθαρή’ εκτέλεση, που θα μου δώσει βαθμολογία από 14,000 β. και πάνω. Δεν ξέρουμε πόσο ψηλά θα κυμανθεί η είσοδος στην οκτάδα του τελικού, αφού θα συμμετάσχουν αρκετοί καλοί αθλητές, ανάμεσά τους και ο Ούγγρος Ολυμπιονίκης του 2012 Μπέρκι.

Ύστερα από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στο αριστερό γόνατο, αυτή είναι μία καινούργια αρχή για μένα. Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια είναι δύσκολο να επανέλθεις, αλλά πιστεύω ότι ο χρόνος αποκατάστασής μου ήταν σύντομος. Χρειαζόμαστε τέτοιες ευκαιρίες, γιατί μέσα από τις διοργανώσεις αποκτούμε την ψυχολογία και την εμπειρία των αγώνων, που είναι στοιχεία απαραίτητα για να γινόμαστε καλύτεροι. Ευελπιστώ ότι μετά την καλοκαιρινή διακοπή θα μπορέσω να μπω σε πλήρεις ρυθμούς προετοιμασίας και στα έξι όργανα».

Αντώνης Τανταλίδης: «Θέλω να εκτελέσω καλά το πρόγραμμά μου στο έδαφος, είμαι σε πολύ καλή φόρμα και προσδοκώ να μπω στον τελικό αυτή τη φορά, πράγμα που δεν κατάφερα στους προηγούμενους φετινούς μου αγώνες στο εξωτερικό. Η αρχική αξία του προγράμματός μου έχει ανέβει στο 5,90 και ελπίζω ότι θα κλείσω το πρώτο μισό του 2017 με μία συμμετοχή σε τελικό».

Βασίλης Κόλλιας: «Θα κατεβάσω πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 5,90 στον πλάγιο ίππο και στόχος μου είναι να το εκτελέσω σωστά, όπως κάνω και στις προπονήσεις. Αν το πετύχω, μπορώ να μπω στην οκτάδα του τελικού και μετά όλα είναι πιθανά. Είναι το ίδιο πρόγραμμα που ετοίμαζα και για το ευρωπαϊκό, αλλά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είχα έναν τραυματισμό στο δάχτυλο, που με εμπόδισε να μπω στην ομάδα. Στην Σλοβενία θα κάνω την πρώτη μου συμμετοχή σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση έπειτα από το ευρωπαϊκό του 2015 και θέλω να δείξω τις δυνατότητές μου».

Χριστόφορος Κωνσταντινίδης: «Έχω προετοιμαστεί περισσότερο στο έδαφος, όπου έχω πρόγραμμα με συντελεστή 5,70. Θα κυνηγήσω μία καλή εκτέλεση, που είναι και το πρωταρχικό για μένα, και ανάλογα με το επίπεδο των άλλων αθλητών θα δούμε αν μπορούμε να πετύχουμε κάποια διάκριση. Οι κρίκοι είναι το πιο δυνατό μου όργανο, αλλά το προηγούμενο διάστημα δεν μπόρεσα να δουλέψω τόσο πολύ πάνω στην αντοχή του προγράμματος, λόγω προβλήματος στον ώμο μου, γι’ αυτό και η συμμετοχή μου δεν ήταν δεδομένη. Έχω, πάντως, ένα αξιόλογο πρόγραμμα με αρχική αξία 5,90 και πιστεύω ότι μπορώ επίσης να τα πάω καλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ