ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Συγκίνηση στο "αντίο" του Τσολακίδη και του Ιωακειμίδη

Συγκίνηση στο "αντίο" του Τσολακίδη και του Ιωακειμίδη

Το ταξίδι του Βασίλη Τσολακίδη ως πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής έφτασε στο τέλος του. Το "αντίο" του Ολυμπιονίκη του δίζυγου στην αγωνιστική δράση, καθώς και του προπονητή του, Αλέκου Ιωακειμίδη,

Το ταξίδι του Βασίλη Τσολακίδη ως πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής έφτασε στο τέλος του, αλλά ένα νέο ξεκινά, αυτή τη φορά στο χώρο της προπονητικής. Το «αντίο» του Ολυμπιονίκη του δίζυγου στην αγωνιστική δράση, καθώς και του προπονητή του, Αλέκου Ιωακειμίδη, ο οποίος επίσης ολοκληρώνει μία λαμπρή καριέρα, γράφτηκε με τον καλύτερο τρόπο το Σάββατο (07/05), στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης ανδρών - γυναικών και εφήβων - νεανίδων, στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας.

Μπροστά σε συναθλητές, φίλους και ανθρώπους με τους οποίους επί δεκαετίες μοιράστηκε όνειρα, χαρές, αγωνίες και πάνω απ’ όλα την αγάπη για την ενόργανη, ο Τσολακίδης ανέβηκε στο δίζυγο για μία αποχαιρετιστήρια εμφάνιση εκτός συναγωνισμού και καταχειροκροτήθηκε. Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης τίμησε τόσο τον ίδιο όσο και τον τρις Ολυμπιονίκη προπονητή Αλέκο Ιωακειμίδη, ο οποίος πλέον παραδίδει την σκυτάλη στον μαθητή του, ενώ η πιο συγκινητική στιγμή ήρθε όταν ο 37χρονος πρωταθλητής περικυκλώθηκε από τους δεκάδες «συνοδοιπόρους» του, για μία αναμνηστική φωτογραφία που θα τους συντροφεύει για πάντα.

Αμέσως μετά, «γεννήθηκε» και επίσημα ο προπονητής Βασίλης Τσολακίδης, αφού το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει την επίβλεψη των μέχρι πρότινος συναθλητών του στο κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης, Μπάμπη Καϊλίδη, Μιχάλη Δουλκερίδη και Χριστόφορου Κωνσταντινίδη, ως διάδοχος του κ. Ιωακειμίδη, αλλά έχοντάς τον πάντοτε στο πλευρό του.

Ακόμα πιο ξεχωριστή έκανε την τελευταία του εμφάνιση το γεγονός ότι στο φετινό πανελλήνιο συνυπήρξε με τον 16χρονο ανιψιό του, Στέφανο Τσολακίδη, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στην προεπιλογή της Εθνικής εφήβων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο σπεσιαλίστας του δίζυγου κλείνει την καριέρα του με τρία μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (χρυσό το 2002 στην Πάτρα, ασημένιο το 2010 στο Μπέρμιγχαμ, χάλκινο το 2011 στο Βερολίνο), ένα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (ασημένιο το 2011 στο Τόκιο) και βέβαια την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η τελευταία του εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση ήρθε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013, στην Αμβέρσα, όπου μάλιστα ήταν φιναλίστ στο δίζυγο. Την επόμενη χρονιά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, όπως και τους πρώτους μήνες του 2015. Παρότι τελικά ξεπέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα στον δεξιό καρπό και ξαναμπήκε δυνατά στις προπονήσεις, ο χρόνος δεν του έφτασε για να προλάβει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του περασμένου Οκτωβρίου. Έτσι, πήρε την απόφαση να αποσυρθεί ένα μήνα πριν τη διοργάνωση, βλέποντας ότι δεν θα μπορούσε να πάει ως ισχυρός διεκδικητής του μεταλλίου και της Ολυμπιακής πρόκρισης.

«Τελειώνει το ταξίδι. Αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια έφτασε στο τέλος του. Είμαι χαρούμενος γιατί αυτό που είπα, αυτό έκανα: Είχα πει ότι θα φύγω ως πρωταθλητής, ενώ βρίσκομαι ψηλά, πριν αρχίσω να ‘φθείρομαι’ μέσα στο χώρο στον οποίο μεγάλωσα και ανήκω. Από πέρσι τον Σεπτέμβριο, από την στιγμή που κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να πάω για την Ολυμπιακή πρόκριση και να συνεχίσω τον πρωταθλητισμό έτσι όπως ήθελα, είχα πάρει την απόφασή μου», δήλωσε ο Βασίλης Τσολακίδης και πρόσθεσε:

«Αυτός ο αποχαιρετισμός ήταν μία ξεχωριστή, πολύ δυνατή εμπειρία για μένα. Ήταν καλύτερο και από το σημαντικότερο μετάλλιο αυτό που συνέβη εδώ. Θα μου μείνει χαραγμένο για πάντα. Θέλω να ευχαριστήσω την Ε.Γ.Ο. και όλους τους συναθλητές μου, που με τίμησαν εμένα και τον Αλέκο Ιωακειμίδη μ’ αυτόν τον τρόπο».

Όσο για την επόμενη μέρα της παρουσίας του στο χώρο, αλλά και την σχέση με τον κ. Ιωακειμίδη που δεν ολοκληρώνεται εδώ, ο Ολυμπιονίκης του δίζυγου υπογράμμισε:

«Από εδώ και πέρα θα μπω στο ‘πετσί’ του προπονητή και θα έχω την ευθύνη των αθλητών του κλιμακίου της κατηγορίας ανδρών στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια, νομίζω ότι ο Αλέκος Ιωακειμίδης πρέπει να είναι μέσα στα γυμναστήρια, γιατί ακόμα και ένα βλέμμα του φτάνει για να μπορέσει να δώσει μία πολύτιμη συμβουλή. Πρέπει να συνεχίσει να βοηθά το χώρο, γιατί τον έχουμε όλοι ανάγκη. Δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού είναι η ζωντανή ιστορία του αθλήματος. Έχει κερδίσει παγκόσμιους τίτλους, έχει αναδείξει τρεις φορές Ολυμπιονίκες, δεν υπάρχει άλλος πιο επιτυχημένος».

Τίτλοι τέλους έπεσαν και στην ακόμα πιο λαμπρή σταδιοδρομία του Αλέκου Ιωακειμίδη, του «παππού» της ελληνικής ενόργανης, που υπήρξε προπονητής του Δημοσθένη Ταμπάκου από το 1996 μέχρι το 2009 και του Βασίλη Τσολακίδη από το 2009 μέχρι το φινάλε της πορείας του, κατακτώντας μαζί τους τρία μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (ένα χρυσό) και έξι μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (δύο χρυσά), αναδείχθηκε τρεις φορές Ολυμπιονίκης (Σίδνεϊ 2000: 2ος με τον Ταμπάκο στους κρίκους, Αθήνα 2004: 1ος με τον Ταμπάκο στους κρίκους, Λονδίνο 2012: 6ος με τον Τσολακίδη στο δίζυγο), επιπλέον οδήγησε τον Κύπριο Ηρόδοτο Γιωργαλλά στο χρυσό στους κρίκους στους Αγώνες Κοινοπολιτείας. ενώ επίσης διετέλεσε αρχιπροπονητής της Εθνικής ανδρών το 2001.

«Η δική μου εποχή τελείωσε! Μια εποχή συνολικά 25 ετών στην ελληνική γυμναστική. Πιστεύω ότι είναι καλά που τελειώνω έτσι, μετά από τόσες διακρίσεις. Δεν ήθελα να φύγω σιγά - σιγά, ήθελα να ακουστεί ότι σταματώ, όπως και ο Βασίλης ήθελε να πει το ‘αντίο’ του με τον πιο επίσημο τρόπο. Θα μπορούσα να συνεχίσω να δουλεύω, είχα ακόμα αντοχές, αλλά ήρθε η στιγμή να κατέβω και να ανέβει πάνω ο Βασίλης», είπε ο Αλέκος Ιωακειμίδης και συμπλήρωσε:

«Του είχα πει ότι ‘θα σταματήσω όταν θα έρθεις εσύ στη δική μου θέση, γιατί αυτά τα παιδιά πρέπει να τα προσέξεις εσύ’. Τώρα μπορώ να είμαι ήσυχος. Ο Βασίλης έχει πολύ δυνατό μυαλό και καλό μάτι, ξέρει από ασκήσεις και τα ‘πιάνει’ όλα, είναι... γάτα! Θα έρχομαι να τον βοηθώ, θα είμαι κοντά του για να του δώσω ό,τι μπορώ από την εμπειρία μου. Πιστεύω ότι ο προπονητής Τσολακίδης μπορεί να γίνει εξίσου σπουδαίος, όσο και ο αθλητής Τσολακίδης. Γι’ αυτό και επέμεινα να μπει στην προπονητική. Μακάρι να έχει υπομονή και θα φτάσει ψηλά».

Από την πλευρά τους, οι μέχρι πρότινος συναθλητές του Βασίλη, είπαν γι’ αυτόν:

Βλάσης Μάρας: «Όσα χρόνια βρίσκομαι στα γυμναστήρια, όσα μετάλλια κι αν έχω κερδίσει, ποτέ άλλοτε δεν έχω συγκινηθεί τόσο πολύ. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα. Ο Τσολακίδης είναι ένας αθλητής που έχει προσφέρει πολλά και το γεγονός ότι αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του μέσα στο γυμναστήριο, τον τιμά ακόμα περισσότερο. Είμαι χαρούμενος που είχα κι εγώ την τιμή να το ζήσω αυτό μαζί του. Από την πορεία του ως αθλητή, τόσα χρόνια, κάποια πράγματα μπορεί να ξεχαστούν. Αυτό το ‘αντίο’ όμως μένει στη μνήμη όσων βρέθηκαν εδώ. Στη δική μου μνήμη θα μείνει σίγουρα, γιατί κάποια στιγμή, σε δύο, σε τέσσερα ή σε έξι χρόνια, θα έρθει και η δική μου σειρά, κάποτε θα έρθει η σειρά όλων μας».

Λευτέρης Πετρούνιας: «Το ‘αντίο’ του Βασίλη με συγκίνησε πολύ. Βλέπω ότι όλα τα ωραία τελειώνουν κάποια στιγμή, όμως μπορεί να έρθουν άλλα, εξίσου ωραία. Είμαι βέβαιος ότι θα διακριθεί και ως προπονητής, γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει φωτεινό αστέρι. Νιώθω ότι ξεριζώνεται ένα μέλος από την οικογένεια της γυμναστικής, από τους διεθνείς αγώνες μας. Ήμασταν μαζί στην Εθνική ανδρών από το 2009. Στα ταξίδια στο εξωτερικό, ο καθένας μας έχει έναν δικό του τρόπο συμπεριφοράς, τις δικές του συνήθειες. Θα μου λείψει αυτή η παρουσία του Βασίλη και θα μου λείψει το ιδιαίτερο χιούμορ του: Είναι ικανός να σε κάνει να νιώσεις αμήχανα με μόνο μια λέξη που θα πει, όταν θέλει να σε πειράξει, αλλά χωρίς να σε προσβάλει! Δεν πρόκειται όμως να μας λείψει ως φίλος, ούτε ως προπονητής, γιατί πιστεύω ότι θα εξακολουθήσουμε να τον έχουμε κοντά μας».

Νίκος Ηλιόπουλος: «Ο πρώτος μου μεγάλος αγώνας με την Εθνική ανδρών, το παγκόσμιο του 2013 στην Αμβέρσα, ήταν ο τελευταίος του Βασίλη. Θυμάμαι ότι είχα νιώσει πολύ μεγάλη τιμή που βρισκόμουν στην ίδια ομάδα και στην ίδια διοργάνωση μαζί του και μαζί με τους υπόλοιπους καταξιωμένους αθλητές. Μακάρι να μπορέσουμε να τον πλησιάσουμε μελλοντικά και να συνεχίσουμε εμείς οι νεότεροι τις μεγάλες επιτυχίες του στο δίζυγο».

Βασιλική Μιλλούση: «Συγκινηθήκαμε όλοι πάρα πολύ με τον Βασίλη, που τον είδαμε στο δίζυγο για τελευταία φορά. Είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής, ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα παιδιά και τους νεότερους αθλητές. Είμαστε φίλοι για πολλά χρόνια και συναθλητές στην Εθνική ομάδα από το 1999. Του εύχομαι να έχει μια ανάλογη σταδιοδρομία και ως προπονητής και να καταφέρει να αναδείξει έναν Ολυμπιονίκη».

Ηλιόπουλος και Αφράτη επικράτησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης

Ο Νίκος Ηλιόπουλος στους άνδρες και η Αργυρώ Αφράτη στις γυναίκες κατέκτησαν τους τίτλους στο σύνθετο ατομικό, στην πρεμιέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, το Σάββατο (07/05) στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη. Η διοργάνωση αποτέλεσε πρόβα, αλλά και κριτήριο για την τελική στελέχωση των Εθνικών ομάδων, ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών - εφήβων (25-29 Μαΐου) και γυναικών - νεανίδων (1-5 Ιουνίου), που θα φιλοξενηθούν στη Βέρνη της Ελβετίας.

Ο Ηλιόπουλος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό ανδρών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά -και συνολικά τέταρτη στην καριέρα του- με 81,850 βαθμούς (έδαφος: 13,700, πλάγιος ίππος: 13,300, κρίκοι: 14,000, άλμα: 14,000, δίζυγο: 13,350, μονόζυγο: 13,500), έπειτα από μεγάλη μάχη, αφού υποσκέλισε για μόλις 0,050 β. τον Αντώνη Τανταλίδη (81,800 β.), με τρίτο τον Χρήστο Λυμπανοβνό (80,850 β.).

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν συμμετείχαν για προληπτικούς λόγους ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας εξαιτίας μίας διάτασης στους κοιλιακούς και ο πολυνίκης του μονόζυγου Βλάσης Μάρας, λόγω ενοχλήσεων στη μέση, παρότι αμφότεροι τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση. Και οι δύο, πάντως, θα αγωνιστούν χωρίς κανένα πρόβλημα στο ευρωπαϊκό της Βέρνης, σε κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Στις γυναίκες, η Αφράτη πήρε το χρυσό μετάλλιο με 53,300 βαθμούς (άλμα: 14,000, ασύμμετροι ζυγοί: 13,100, δοκός ισορροπίας: 12,800, έδαφος: 13,400), μπροστά από τη Μαρία Παρσαντανιάν που επανήλθε στη αγωνιστική δράση (47,250 β.) και τη Μίνα Βαρθολομαίου (43,850 β.).

H Βασιλική Μιλλούση αγωνίστηκε σε δύο όργανα (πήρε την υψηλότερη βαθμολογία της ημέρας στη δοκό ισορροπίας με 14,750 β., ενώ στο έδαφος συγκέντρωσε 12,700 β.), όπως και η περσινή νικήτρια του συνθέτου, Ιωάννα Ξουλόγη (δοκός ισορροπίας: 12,000 β., έδαφος: 13,000 β.). Σε τρία όργανα πήρε μέρος η Βάλια Πλυτά (άλμα: 12,600 β., ασύμμετροι ζυγοί: 10,250 β., δοκός ισορροπίας: 12,500 β.).

Εξάλλου, στην κατηγορία εφήβων τον πανελλήνιο τίτλο κέρδισε ο Γιώργος Προβιάς με 72,250 β. και στην κατηγορία νεανίδων η Γεωργία Ανανιάδου με 49,750 β..

Οι νικητές στα αγωνίσματα του Σαββάτου (07/05):

Σύνθετο ατομικό ανδρών:

1. Νίκος Ηλιόπουλος (Α.Γ.Ο. Πάτρας) 81,850 β. (έδαφος: 13,700, πλάγιος ίππος: 13,300, κρίκοι: 14,000, άλμα: 14,000, δίζυγο: 13,350, μονόζυγο: 13,500)

2. Αντώνης Τανταλίδης (Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης) 81,800 β. (έδαφος: 14,700, πλάγιος ίππος: 14,600, κρίκοι: 13,100, άλμα: 14,300, δίζυγο: 13,200, μονόζυγο: 11,900)

3. Χρήστος Λυμπανοβνός (Γ.Α.Σ. Αρχέλαος Κατερίνης) 80,850 β. (έδαφος: 13,250, πλάγιος ίππος: 12,000, κρίκοι: 14,300, άλμα: 13,800, δίζυγο: 13,550, μονόζυγο: 13,950)

Σύνθετο ατομικό γυναικών:

1. Αργυρώ Αφράτη (Γ.Σ. Ευρίπειος) 53,300 β. (άλμα: 14,000, ασύμμετροι ζυγοί: 13,100, δοκός ισορροπίας: 12,800, έδαφος: 13,400)

2. Μαρία Παρσαντανιάν (Α.Σ.Κ.Α. Προμηθέας Ξάνθης) 47,250 β. (άλμα: 12,700, ασύμμετροι ζυγοί: 9,900, δοκός ισορροπίας: 11,900, έδαφος: 12,750)

3. Μίνα Βαρθολομαίου (Α.Γ.Σ. Πρωτέας Αιγάλεω) 43,850 β. (άλμα: 12,750, ασύμμετροι ζυγοί:9,950, δοκός ισορροπίας: 10,400, έδαφος: 10,750)

Σύνθετο ατομικό εφήβων:

1. Γιώργος Προβιάς (Ο.Κ.Α. Αρκάδι) 72,250 β. (έδαφος: 13,800, πλάγιος ίππος: 9,950, κρίκοι: 13,300, άλμα: 12,800, δίζυγο: 11,200, μονόζυγο: 11,200)

2. Απόστολος Κανέλλος (Α.Γ.Σ. Πυραμίδα) 71,250 β. (έδαφος: 13,200, πλάγιος ίππος: 12,450, κρίκοι: 12,300, άλμα: 11,500, δίζυγο: 11,100, μονόζυγο: 10,700)

3. Γιώργος Κελεσίδης (Ο.Ε.Γ. Αλεξανδρούπολης) 67,500 β. (έδαφος: 13,200, πλάγιος ίππος: 11,000, κρίκοι: 11,400, άλμα: 11,000, δίζυγο: 10,900, μονόζυγο: 10,000)

Σύνθετο ατομικό νεανίδων:

1. Γεωργία Ανανιάδου (Α.Ο. Γυμναστική Αναγέννηση) 49,750 β. (άλμα: 12,800, ασύμμετροι ζυγοί: 11,750, δοκός ισορροπίας: 12,900, έδαφος: 12,300)

2. Εβελίνα Μάγια (Πανιώνιος Γ.Σ.) 48,200 β. (άλμα: 12,400, ασύμμετροι ζυγοί: 10,200, δοκός ισορροπίας: 12,900, έδαφος: 12,700)

2. Ελπίδα Γιεμενιτζόγλου (Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη) 48,200 β. (άλμα: 13,100, ασύμμετροι ζυγοί: 10,700, δοκός ισορροπίας: 12,000, έδαφος: 12,400)

Δηλώσεις των αθλητών

Νίκος Ηλιόπουλος (νικητής στο σύνθετο ατομικό ανδρών): «Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου και χαίρομαι που έβγαλα τον αγώνα χωρίς καμία ενόχληση στο δάχτυλο, στο οποίο είχα τραυματιστεί πριν από ένα μήνα. Θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα, αν δεν προερχόμουν από αυτόν τον τραυματισμό. Είναι ένα θετικό μήνυμα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έρχεται. Το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν από τα καλύτερα για μένα, γιατί είχε πολύ δυνατό ανταγωνισμό και ανέβασε το ενδιαφέρον του αγώνα. Είναι μεγάλη η αλλαγή στην αίθουσα ‘Ι. Μελισσανίδης’, τώρα που τοποθετήθηκαν τα καινούργια όργανα. Πλέον αυτό το γυμναστήριο έχει τα πάντα για να φιλοξενήσει έναν διεθνή αγώνα. Ευχαριστώ το χορηγό μου, Cityfab, που βρέθηκε εδώ και με στήριξε και γενικά με βοηθά πολύ στην προετοιμασία και στην καθημερινότητά μου».

Λευτέρης Πετρούνιας: «Ήρθα εδώ για να αγωνιστώ, αλλά τελικά δεν το έκανα, επειδή είχα μία μικρή διάταση στους κοιλιακούς και δεν το ρισκάραμε, επειδή ακριβώς το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πολύ κοντά. Επιδίωξή μου θα είναι να κάνω ακόμα καλύτερη εμφάνιση από τους προηγούμενους φετινούς αγώνες, με βελτιωμένη προσγείωση. Αν αρχίσω να ‘κολλάω’ την προσγείωση θα αποκτήσω σημαντικό προβάδισμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί πάνω στους κρίκους είμαι καλύτερος από τους αντιπάλους μου, ακόμα και από τον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη Ναμπαρέτε Ζανέτι. Αυτό θέλω να κάνω και στη Βέρνη και μαζί θα έρθει και το αποτέλεσμα που προσδοκούμε. Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τη χορηγό μου, Stoiximan, που με στηρίζει με κάθε τρόπο και με τιμά με την εμπιστοσύνη της».

Βλάσης Μάρας: «Ο κύριος στόχος μου στο ευρωπαϊκό θα είναι η διάκριση στο μονόζυγο, αλλά μπορεί να κάνω και άλλα όργανα, για να βοηθήσω την Εθνική στο ομαδικό. Θα κατεβάσω το ίδιο πρόγραμμα που είχα στους περσινούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού. Με μία καλή εκτέλεση πιστεύω ότι θα μπω στην οκτάδα των φιναλίστ, αφού το επίπεδο ανταγωνισμού δεν είναι εξίσου υψηλό όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι από την πρώτη στιγμή. Από τον Ιούνιο, μετά το ευρωπαϊκό, θα ενισχύσω το πρόγραμμά μου μέσα από την προπόνηση, για να γίνει έτσι όπως πρέπει. Σε όλη την προσπάθειά μου έχω την υποστήριξη της χορηγού μου, Attica Bank, την οποία θέλω να ευχαριστήσω για τη βοήθεια που μου προσφέρει».

Αργυρώ Αφράτη (νικήτρια στο σύνθετο ατομικό γυναικών): «Είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου και τη νίκη. Είχα μία πτώση στη δοκό, την οποία έπρεπε και μπορούσα να είχα αποφύγει, αλλά είναι θετικό για μένα ότι επέστρεψα με επιτυχία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, μετά την περσινή ατυχία που είχα στον ίδιο θεσμό και στο ίδιο γυμναστήριο, με τον τραυματισμό μου στο γόνατο. Αυτή τη φορά, ανταμείφθηκα. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα έχω υψηλότερο βαθμό δυσκολίας στα προγράμματά μου, τουλάχιστον στα περισσότερα, αν όχι σε όλα. Ο στόχος μου εκεί θα είναι η πρόκριση σ’ έναν από τους τελικούς οργάνων. Πιστεύω ότι η διάκριση είναι πιο εφικτή στις ασκήσεις εδάφους, ωστόσο αυτό θα φανεί στην πράξη».

Βασιλική Μιλλούση: «Βγήκε πάρα πολύ καλά το πρόγραμμά μου στη δοκό και πήρα υψηλή βαθμολογία. Το εκτέλεσα καλύτερα από ό,τι στο προ-Ολυμπιακό test event και δείχνω ότι σε κάθε αγώνα φτάνουμε ένα επίπεδο παραπάνω. Ελπίζω αυτό να συμβεί και στη Βέρνη, όπου ο πρώτος στόχος θα είναι η είσοδος στην οκτάδα του τελικού και μετά θα κυνηγήσουμε την τριάδα του βάθρου. Θέλω να ευχαριστήσω την Stoiximan και την SIGOA, που είναι οι χορηγοί μου και βρίσκονται στο πλευρό μου».

Η κλήρωση των προκριματικών της Γυμναστικής στο Ρίο "2016"

Με την κλήρωση των προκριματικών ομίλων, σε όλα τα αθλήματα της Γυμναστικής, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, στους οποίους θα συμμετάσχουν συνολικά εννιά Έλληνες εκπρόσωποι (δύο στην ενόργανη ανδρών, μία στην ενόργανη γυναικών, μία στο ατομικό της ρυθμικής, καθώς και η πενταμελής ομάδα του ανσάμπλ). Η κλήρωση έγινε το Σάββατο (07/05) στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Στην ενόργανη ανδρών, ο προκριματικός θα γίνει το Σάββατο 6 Αυγούστου και οι Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας θα κληθούν να αγωνιστούν στον 1ο από τους 3 Ομίλους, νωρίς το πρωί στο Ρίο (16:30 - 19:00 ώρα Ελλάδας), στοιχείο που θεωρητικά δεν τους ευνοεί.Αντίθετα, στην ενόργανη γυναικών, στον προκριματικό της Κυριακής 7 Αυγούστου η Ελληνίδα αθλήτρια (Βασιλική Μιλλούση ή Αργυρώ Αφράτη) θα συμμετάσχει στον 4ο από τους 5 Ομίλους (23:30 - 01:00 ώρα Ελλάδας), αφότου δηλαδή οι περισσότερες αντίπαλοί της θα έχουν ήδη αγωνιστεί.

Στο ατομικό της ρυθμικής, η Ελληνίδα εκπρόσωπος θα μπει 4η μεταξύ των 26 αθλητριών στο ταπί, στον προκριματικό της Παρασκευής 19 Αυγούστου (16:20 - 23:50 ώρα Ελλάδας).

Τέλος, η Εθνική ομάδα ανσάμπλ θα αγωνιστεί 8η κατά σειρά μεταξύ των 14 χωρών, στον προκριματικό που θα γίνει το Σάββατο 20 Αυγούστου (16:00 - 19:50 ώρα Ελλάδας), μία ημέρα πριν από την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα της Γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες (σε ώρες Ελλάδας):

ΕΝΟΡΓΑΝΗ

Σάββατο 6 Αυγούστου

16:30 - 03:00: Προκριματικός ανδρών

Κυριακή 7 Αυγούστου

15:45 - 04:00: Προκριματικός γυναικών

Δευτέρα 8 Αυγούστου

22:00 - 01:00: Τελικός ομαδικού ανδρών

Τρίτη 9 Αυγούστου

22:00 - 00:15: Τελικός ομαδικού γυναικών

Τετάρτη 10 Αυγούστου

22:00 - 00:45: Τελικός σύνθετου ατομικού ανδρών

Πέμπτη 11 Αυγούστου

22:00 - 00:10: Τελικός σύνθετου ατομικού γυναικών

Κυριακή 14 Αυγούστου

20:00 - 23:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος (Άνδρες: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Γυναίκες: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί)

Δευτέρα 15 Αυγούστου

20:00 - 22:15: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος (Άνδρες: Κρίκοι, Άλμα, Γυναίκες: Δοκός ισορροπίας)

Τρίτη 16 Αυγούστου

20:00 - 22:15: Τελικοί οργάνων, 3ο σκέλος (Άνδρες: Δίζυγο, Μονόζυγο, Γυναίκες: Έδαφος)

ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

Παρασκευή 12 Αυγούστου

20:00 - 21:25: Προκριματικός γυναικών

21:35 - 22:15: Τελικός γυναικών

Σάββατο 13 Αυγούστου

20:00 - 21:25: Προκριματικός ανδρών

21:35 - 22:15:Τελικός ανδρών

ΡΥΘΜΙΚΗ

Παρασκευή 19 Αυγούστου

16:20 - 23:50: Προκριματικός ατομικού

Σάββατο 20 Αυγούστου

16:00 - 19:50: Προκριματικός ανσάμπλ

21:20 - 23:50: Τελικός σύνθετου ατομικού

Κυριακή 21 Αυγούστου

17:00 - 18:45: Τελικός σύνθετου αγώνα ανσάμπλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ