ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Στο Μπακού για τη διάκριση οι Εθνικές ομάδες τραμπολίνο

Στο Μπακού για τη διάκριση οι Εθνικές ομάδες τραμπολίνο

Την ανοδική πορεία του ελληνικού τραμπολίνο καλούνται να επιβεβαιώσουν οι 15 αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων (12-15/4) στο Μπακού.

Οι Εθνικές ομάδες αναχωρούν τη Δευτέρα του Πάσχα (9/4) για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, με σκοπό να συνεχίσουν την ανοδική πορεία του ελληνικού τραμπολίνο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Κώστα Γράψα, Μάριο Γράψα, Απόστολο Κουταβά, Νίκο Σαββίδη (τραμπολίνο ανδρών), Λίλα Κασάπογλου (τραμπολίνο γυναικών), Δημήτρη Μακρή, Αρσέν Ντερεμπασιάν (τραμπολίνο εφήβων), Αγγελική Καλπαξή, Αναστασία Παπαδημητρίου, Αντωνία Σακελλαρίδου, Λυδία Τσακαλίδου (τραμπολίνο νεανίδων), Ελισάβετ Βαλλερά, Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, Αγγελική-Άννα Ζορμπά, Αρετή Κέντρου (ακροβατικός διάδρομος νεανίδων).

Μαζί τους θα ταξιδέψουν οι προπονητές Κυριάκος Μαβιτζής, Βασίλης Αγγελάκος, Βαρβάρα Βοϊβόδα, Δημήτρης Τσακαλίδης, Αρτούρ Γιεριμιάν, Απόστολος Σταυριανίδης και οι διεθνείς κριτές Δημοσθένης Χρυσοσπάθης και Βαγγέλης Κολοζάκης.

Στους στόχους και τις φιλοδοξίες των Ελλήνων εκπροσώπων στο πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ολυμπιακού κύκλου 2017-2020 αναφέρθηκε εκτενώς η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Τραμπολίνο της Ε.Γ.Ο., Ελένη Τζαβάρα-Κρανίτη, η οποία τόνισε:

"Περιμένουμε καλές εμφανίσεις από όλα τα παιδιά, που έχουν προετοιμαστεί σκληρά γι’ αυτή τη διοργάνωση. Στο τραμπολίνο ανδρών όλοι οι αθλητές μας μπορούν να προκριθούν στην 24άδα των ημιτελικών, εφόσον εκτελέσουν καλά τα δύο προγράμματά τους. Στο συγχρονισμένο όλα είναι ανοιχτά, αφού τα ζευγάρια αλλάζουν κάθε χρόνο, αν και θα χρειαστούν άριστες εκτελέσεις για την είσοδο στην οκτάδα του τελικού. Η Εθνική ανδρών μπορεί να μπει πάντως στην πεντάδα του τελικού στο ομαδικό αγώνισμα, αφού πρόπερσι ήταν 6η στο ευρωπαϊκό της Ισπανίας και πέρσι ήταν 7η μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στις γυναίκες, η Κασάπογλου είναι όπως πάντα υποψήφια για μια μεγάλη διάκριση. Και το 2016, άλλωστε, είχε περάσει στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στους εφήβους, ο Μακρής είναι επίσης από τους βασικούς υποψηφίους για την 24άδα των ημιτελικών, ενώ ο 13χρονος Ντερεμπασιάν πηγαίνει για την απόκτηση εμπειρίας. Θα είναι η πρώτη του συμμετοχή στον θεσμό και βάσει ηλικίας θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε άλλα δύο ευρωπαϊκά εφήβων τα επόμενα χρόνια.

Ντεμπούτο θα κάνουν και οι 13χρονες Καλπαξή και Τσακαλίδου στην κατηγορία νεανίδων, που όμως μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο συγχρονισμένο τραμπολίνο, ενώ οι πιο έμπειρες Σακελλαρίδου και Παπαδημητρίου μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική να πετύχει ένα καλό πλασάρισμα στην ομαδική κατάταξη. Τέλος, στον ακροβατικό διάδρομο των νεανίδων, τα κορίτσια μας έχουν τα φόντα να διακριθούν ως ομάδα και να κατακτήσουν μία θέση κοντά στην πεντάδα των φιναλίστ. Σε ατομικό επίπεδο η Εφραίμογλου μπορεί να βρεθεί ακόμα και στην οκτάδα του τελικού, αλλά και οι υπόλοιπες αθλήτριές μας έχουν σημαντικές δυνατότητες".

Η διοργάνωση του Μπακού θα αποτελέσει, παράλληλα, κριτήριο πρόκρισης τόσο για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες "Μινσκ 2019" σε ό,τι αφορά στους αθλητές της κατηγορίας ανδρών-γυναικών, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων "Μπουένος Άιρες 2018" για τον έφηβο Δημήτρη Μακρή και τη νεανίδα Αντωνία Σακελλαρίδου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ (ΣΕ ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ):

Πέμπτη 12 Απριλίου

11:00 - 16:50: Προκριματικός ατομικού τραμπολίνο εφήβων & νεανίδων

(ΕΦΗΒΟΙ: Δημήτρης Μακρής, Αρσέν Ντερεμπασιάν, ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Αγγελική Καλπαξή, Αναστασία Παπαδημητρίου, Αντωνία Σακελλαρίδου, Λυδία Τσακαλίδου)

18:00 - 19:00: Τελικός ομαδικού τραμπολίνο εφήβων & νεανίδων

Παρασκευή 13 Απριλίου

11:00 - 16:50: Προκριματικός ατομικού τραμπολίνο ανδρών & γυναικών

(ΑΝΔΡΕΣ: Κώστας Γράψας, Μάριος Γράψας, Απόστολος Κουταβάς, Νίκος Σαββίδης, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Λίλα Κασάπογλου)

11:00 - 13:30: Προκριματικός ακροβατικού διαδρόμου εφήβων & νεανίδων

(ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Ελισάβετ Βαλλερά, Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, Αγγελική-Άννα Ζορμπά, Αρετή Κέντρου)

18:10 - 18:50: Τελικός ομαδικού ακροβατικού διαδρόμου εφήβων & νεανίδων

18:50 - 19:50: Τελικός ομαδικού τραμπολίνο ανδρών & γυναικών

Σάββατο 14 Απριλίου

11:00 - 13:30: Προκριματικός συγχρονισμένου τραμπολίνο εφήβων & νεανίδων

(ΕΦΗΒΟΙ: Δημήτρης Μακρής / Αρσέν Ντερεμπασιάν, ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Αναστασία Παπαδημητρίου / Αντωνία Σακελλαρίδου, Αγγελική Καλπαξή / Λυδία Τσακαλίδου)

13:30 - 15:10: Προκριματικός συγχρονισμένου τραμπολίνο ανδρών & γυναικών

(ΑΝΔΡΕΣ: Κώστας Γράψας / Μάριος Γράψας, Απόστολος Κουταβάς / Νίκος Σαββίδης)

17:40 - 19:00: Ημιτελικός ατομικού τραμπολίνο εφήβων & νεανίδων

19:00 - 20:20: Ημιτελικός ατομικού τραμπολίνο ανδρών & γυναικών

Κυριακή 15 Απριλίου

11:30 - 12:00: Τελικός συγχρονισμένου τραμπολίνο εφήβων & νεανίδων

12:50 - 13:20: Τελικός συγχρονισμένου τραμπολίνο ανδρών & γυναικών

15:00 - 15:30: Τελικός ατομικού τραμπολίνο εφήβων & νεανίδων

16:20 - 16:50: Τελικός ατομικού τραμπολίνο ανδρών & γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ