ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Στην Ιταλία για φιλικό η Εθνική

Στην Ιταλία για φιλικό η Εθνική
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ομοσπονδία Γυμναστική της Ιταλίας κάλεσε την Εθνική ομάδα ενόργανης ανδρών της Ελλάδος για φιλικό αγώνα.

Αποσκευές για το Τορίνο ετοιμάζουν έξι πρωταθλητές της ενόργανης (Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Μιχάλης Δουλκερίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης, Νίκος Κρανίτης), οι οποίοι το ερχόμενο Σάββατο (03/12) θα εκπροσωπήσουν την Εθνική ανδρών σε φιλικό αγώνα απέναντι στην «οικοδέσποινα» Ιταλία, στο στάδιο «Παλατζινάστικα».

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο χωρών πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση που απεύθυνε η Ιταλική Ομοσπονδία Γυμναστικής στην Ε.Γ.Ο. αναλαμβάνοντας τα έξοδα φιλοξενίας της Εθνικής ομάδας, στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο Ομοσπονδίες, αλλά και τις διοικήσεις αυτών.

Μαζί με τους έξι αθλητές, στη μεγαλούπολη του ιταλικού Βορρά θα ταξιδέψουν αύριο (Παρασκευή 02/12) οι προπονητές Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης και οι διεθνείς κριτές Σταύρος Γαλερός, Κώστας Βελετζέκης.

Ο φιλικός αγώνας του Τορίνο περιλαμβάνει μόνο το ομαδικό αγώνισμα, που θα διεξαχθεί με σύστημα «6-5-4» (6 αθλητές ανά ομάδα, 5 από αυτούς ανά όργανο, οι 4 υψηλότερες βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη σε κάθε όργανο).

Βάσει του σχεδιασμού της ελληνικής ομάδας, ο Δουλκερίδης θα παρουσιάσει προγράμματα και στα έξι όργανα, ενώ οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της «γαλανόλευκης» αναμένεται να κατέβουν σε τέσσερα ή πέντε όργανα.

Το παράδοξο του συγκεκριμένου αγωνιστικού τεστ είναι ότι οι αθλητές θα παρουσιάσουν τα νέα προγράμματά τους, στα οποία έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν με το βλέμμα στην ερχόμενη χρονιά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ολυμπιακού κύκλου 2017 - 2020, αλλά θα βαθμολογηθούν βάσει του Κώδικα Βαθμολογίας της FIG για την τετραετία 2013 - 2016, που πολύ σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.

«Βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, συνθέτουμε τα προγράμματά μας για το 2017 και δοκιμάζουμε πράγματα. Ο αγώνας με την Ιταλία θα αποτελέσει ένα καλό τεστ, έστω και αν έχει την ιδιομορφία ότι θα βαθμολογηθούμε με τον ‘παλιό’ Κώδικα της FIG. Οι ίδιες εκτελέσεις των ίδιων προγραμμάτων θα βαθμολογούνται διαφορετικά από την 1η Ιανουαρίου 2017. Θα είναι πάντως μία πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά, ώστε να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε διεθνές επίπεδο, έστω και αν δεν βρίσκονται σε απόλυτη αγωνιστική ετοιμότητα. Κάθε συμμετοχή σε αγώνες στο εξωτερικό είναι ευπρόσδεκτη και χαιρόμαστε που οι Ιταλοί τίμησαν με αυτή την πρόσκληση την Ε.Γ.Ο. και την Εθνική ομάδα, για άλλη μια φορά, αφού συνηθίζουν να μας καλούν σε Γκαλά και αντίστοιχες διοργανώσεις», τόνισε ο προπονητής των Τανταλίδη και Κρανίτη, Θεόφιλος Λαλεχός.

Ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος έχει πλέον ξεκινήσει σταδιοδρομία προπονητή και επιβλέπει μεταξύ άλλων τους Δουλκερίδη και Χρ. Κωνσταντινίδη στο ΚΥΕ Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε: «Είναι ένας αγώνας για το κλείσιμο της χρονιάς. Οι αθλητές μας θα παρουσιάσουν τα βασικά στοιχεία των καινούργιων προγραμμάτων τους για το 2017. Αυτός ο αγώνας είναι πάντως πολύ καλός για την προετοιμασία τους, γιατί έγινε η αφορμή να μπουν δυνατά από τώρα και θα τους βοηθήσει να κερδίσουν χρόνο και να παρουσιαστούν νωρίτερα έτοιμοι μέσα στο νέο έτος».

Από πλευράς Ιταλίας, οι εννιά αθλητές που κλήθηκαν ενόψει της φιλικής αναμέτρησης είναι οι Πάολο Πριντσίπι, Μάρκο Λοντάντιο, Λούκα Γκάρτζα, Στέφανο Πατρόν, Μάρκο Σαρουτζέριο, Ματέο Λεβαντέζι, Σαλβατόρε Μαρέσκα, Πάολο Νέγκρο και Ντάβιντε Οντομάρο. Οι δύο πρώτοι είχαν συμμετάσχει με τους «ατζούρι» στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, στη Βέρνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ