ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Σάρωσαν τα μετάλλια

Σάρωσαν τα μετάλλια

Εξαιρετική παρουσία είχαν οι Έλληνες γυμναστές στο διεθνές τουρνουά "Korea Cup" κατακτώντας συνολικά έξι μετάλλια με τους Κοσμίδη, Πετρούνια, Μιλλούση και Φίλιου να ανεβαίνουν στο βάθρο.

Πάσχα στην Κορέα έκαναν τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής, που συμμετείχαν με επιτυχία στο διεθνές τουρνουά «Korea Cup» στην πόλη Ιντσεόν και κέρδισαν συνολικά έξι μετάλλια.

Στην ενόργανη γυμναστική, η Βάσω Μιλλούση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας με 14,325 βαθμούς, έχοντας μάλιστα διαφορά 0,700 β. από τη 2η θέση.

Το χρυσό μετάλλιο φόρεσε στο στήθος και ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους με 15,125 βαθμούς, υποσκελίζοντας μεταξύ άλλων τον Αμερικανό «ασημένιο» παγκόσμιο πρωταθλητή στο συγκεκριμένο όργανο, Τζέικ Ντάλτον.

Ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα τερμάτισε ο Λευτέρης Πετρούνιας, που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους με 15,625 βαθμούς, χάνοντας την πρωτιά από τον Αμερικανό Μπράντον Γουίν για μόλις 0,025 β., εξαιτίας ενός σφάλματος στην προσγείωση.

Άλλα τρία μετάλλια, όλα χάλκινα, κατέκτησε στη ρυθμική γυμναστική η Βαρβάρα Φίλιου, που τερμάτισε 3η στην κορδέλα με 16,750 β., στις κορύνες με 16,900 β. και στην μπάλα. Κορυφαία της διοργάνωσης ήταν η Κορεάτισσα Σον Γέον-Τζάε, που επικράτησε σε τρία από τα τέσσερα όργανα (κορδέλα, στεφάνι, μπάλα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ