ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πρόβα μεταλλίων πριν το παγκόσμιο

Πρόβα μεταλλίων πριν το παγκόσμιο
SCHREYER

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Grand Prix ενόργανης στο Σαμπατέλι. Πρώτο βάθρο για τον Νίκο Ηλιόπουλο στο δίζυγο.

Εξαιρετικά τα πήγαν οι Έλληνες γυμναστές στο Grand Prix ενόργανης γυμναστικής στο Σαμπατέλι, το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου (3-12/10) στη Νανίγκ της Κίνας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους με 15,650 βαθμούς. Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη είχε πάρει ως πρώτος την πρόκριση στον τελικό.

Ντεμπούτο στο βάθρο σε μεγάλη διοργάνωση πραγματοποίησε και ο Νίκος Ηλιόπουλος. Ο 21χρονος ήταν δεύτερος στο δίζυγο με 14,600 βαθμούς.

Ελληνική συμμετοχή είχαμε και σε άλλα δύο όργανα, στο μονόζυγο με τον Βλάση Μάρα και στο έδαφος με τον Δημήτρη Μαρκούση. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μάρας κατέλαβε την 5η θέση με 13,900 βαθμούς και ο Μαρκούσης ήταν επίσης 5ος στο έδαφος με 12,900.

Ο "αργυρός" πρωταθλητής Ευρώπης Λευτέρης Κοσμίδης δεν χάρηκε τη συμμετοχή του στο έδαφος. Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να προπονηθεί στο ολοκαίνουργιο ταπί στον Άγιο Κοσμά μετά την ταλαιπωρία και το... μέτρημα στον ακροβατικό διάδρομο.

Στόχος της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο είναι μια θέση στις πρώτες 24 στο ομαδικό. Αν επιτευχθεί ο στόχος, τότε θα στείλουμε πλήρη ομάδα στο παγκόσμιο του 2015 στη Γλασκώβη, όπου θα μοιραστούν τα ολυμπιακά εισιτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ