ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

(Πραγματική) γυμναστική στα σχολεία

(Πραγματική) γυμναστική στα σχολεία

Το πιλοτικό πρόγραμμα "Kids Gym" προτάθηκε στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μυήσει τα μικρά παιδιά στη σωστή γυμναστική.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα "Kids Gym", που θα φέρει τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας σε επαφή με τον κόσμο της γυμναστικής, παρουσίασε αντιπροσωπεία της ελληνικής γυμναστικής ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.) στα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια και κάνοντας το πρώτο βήμα για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.

Η τριμελής αντιπροσωπεία της Ε.Γ.Ο., αποτελούμενη από τον πρόεδρο Θανάση Βασιλειάδη, το γενικό γραμματέα Θανάση Σταθόπουλο και το μέλος του δ. σ. Μαρία Παπαδοπούλου, ανέλυσε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος "Kids Gym", που έρχεται για να ενισχύσει τη διάδοση της γυμναστικής μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

Η πρόταση της Ε.Γ.Ο. είναι να λειτουργήσει πιλοτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, περιλαμβάνοντας καθηγητές Φυσικής Αγωγής αποσπασμένους και εξειδικευμένους στα αθλήματα της γυμναστικής, οι οποίοι θα διδάσκουν τα μυστικά της σε παιδιά νηπιαγωγείων και τμήματα δημοτικών σχολείων, που θα επισκέπτονται το ειδικά εξοπλισμένο γυμναστήριο έπειτα από ραντεβού.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε δεκτή με μεγάλο ενδιαφέρον από τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και ήδη η αρμόδια επιτροπή επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για να προχωρήσει το σχέδιο. Σύντομα, μάλιστα, αναμένεται νέα επίσκεψη κλιμακίου της Ομοσπονδίας στο Υπουργείου, για να γίνουν πιο εξειδικευμένες συζητήσεις επί του θέματος.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, η πιλοτική εφαρμογή του "Kids Gym" προορίζεται να γίνει με έδρα το γυμναστήριο "Φωκιανός" στην Αθήνα, ενώ σχεδιάζεται η επέκταση του προγράμματος σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία σε δεύτερη φάση, για να ακολουθήσουν στην συνέχεια ανάλογα τμήματα διδασκαλίας στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ