ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πετρούνιας: "Μέχρι το 2022 θα είμαι στην κορυφή"

Πετρούνιας: "Μέχρι το 2022 θα είμαι στην κορυφή"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Έτοιμος να συνεχίσει ό,τι ξεκίνησε στο Ρίο, είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος μίλησε για δυο ώρες στον Sport24 Radio 103.3. Απολαυστικός και ήρεμος ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στο χρυσό μετάλλιο, την καριέρα και τη ζωή του...

Σχεδόν για δυο ώρες ο Λευτέρης Πετρούνιας βρέθηκε στο ραδιοθάλαμο του Sport24 Radio και μίλησε για την καριέρα του, τη ζωή του, το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και τα επόμενα που έρχονται από αυτό τον μεγάλο πρωταθλητή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sport 24 Radio 103,3:

Για την παρουσία του στον Sport24 Radio: “Κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται πριν από τις διακοπές. Νιώθω οικεία εδώ, είστε δικοί μου άνθρωποι…”

Για τη στήριξή του από το Stoiximan.gr.: “Είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορεί να υπάρξει σε μεγάλη διοργάνωση. Και υπάρχει πολύ καλό αποτέλεσμα, δεν θεωρώ ότι είναι τυχαία τα τρία χρυσά με τη Stoiximan. Είναι ψυχολογική ενίσχυση, για όλους τους αθλητές, όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Κατ” αρχάς, θα συνεχίσω να λέω ευχαριστώ πολύ καιρό ακόμη, γιατί τα φώτα δεν ήταν πάνω μου. Βλέπεις ότι υπάρχουν κάποιοι που ποντάρουν σε μένα και λες πρέπει να τους δείξω ότι καλώς πιστέψανε σε μένα. Δεύτερον, είναι καλοί άνθρωποι, υπάρχει καλή σχέση μεταξύ μας. Και τρίτον, σε στηρίζουν και οικονομικά και ψυχολογικά. Θα πάω σούπερ μάρκετ και δεν θα κάνω προσθαφαιρέσεις για πράγματα απαραίτητα, όπως έκανα παλιά. Θα κάνω τρεις φυσιοθεραπείες τη βδομάδα και όχι μία στις δύο εβδομάδες. Εχεις ένα στήριγμα και όλο αυτό το πακέτο σε βοηθάει. Παράλληλα, με τον Stoiximan.gr έχουμε κάνει πολλές δραστηριότητες και για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, αλλά και για το μπούλινγκ. Δεν είναι μόνο τα χρήματα, τα παίρνεις και φεύγεις. Είναι πάρα πολλά. Ακόμη και το φεύγω για μιάμιση μέρα για να ξελαμπικάρει το μυαλό μου, είναι πολύ σημαντικό”.

Για το τέλειο πρόγραμμά του, που διαρκεί ένα λεπτό: “Είναι καθημερινή η προπόνηση, 10-12 το πρωί και 2.30 με 6.00. Μετά τη δεύτερη προπόνηση χρειάζεται καλή αποθεραπεία, να φας να κάνεις μπάνιο και μετά πάλι θεραπεία”.

Για την προετοιμασία του: “Δουλεύουμε και τα έξι όργανα και στις αρχές της προετοιμασίας δουλεύουμε με βάρη, για να αντέξει το μυικό σύστημα όλες τις επιβαρύνσεις. Στο Ρίο βρέθηκα στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου. Και τώρα ΄με τη στήριξη του Stoiximan θα βρεθώ σε ακόμη καλύτερη. Το τελευταίο τρίμηνο τα είχα δώσει όλα, μετά το ευρωπαϊκό, όπου είχα προβλήματα και πήγα μετά από τραυματισμό. Από τέλη Απριλίου μέχρι μέσα Μαϊου ήμουνα στα κόκκινα”.

Για τα μετάλλια που έχει κατακτήσει: “Υπάρχουν και τρεις πέμπτες θέσεις πολύ σημαντικές. Είναι τα σκαλιά για να φτάσω στην κορυφή. Και ένας αθλητής για να φτάσει στην κορυφή, πρέπει να μάθει να χάνει. Είναι και ο μόνος τρόπος να μάθεις να διαχειρίζεσαι μια νίκη”.

Για το άμεσο μέλλον: “Κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα και θέλω να επαναλάβω αυτές τις επιτυχίες. Θέλω να δώσω στον κόσμο να καταλάβει ότι καλώς με στηρίζουνε. Εχω μεγάλα σχέδια”.

Για την επιλογή της ενόργανης γυμναστικής από μικρή ηλικία: “Ο λόγος είναι ότι σου απασχολεί όλο το σώμα και όλες τις μυικές ομάδες. Σου φαίνεται σαν ένας τεράστιος παιδότοπος. Θυμάμαι πέντε χρονών ότι είπα στον εαυτό μου: “Εδώ είμαστε….””.

Για το αν ασχολείται με το ποδόσφαιρο: “Παίζω ποδόσφαιρο, είμαι σχετικά καλός. Παίζω αριστερό χαφ και είμαι Ολυμπιακός. Εχω πάει στο Καραϊσκάκη, έχω και τα προνόμια, είμαι φίλαθλος όμως”.

Πετρούνιας: "Μέχρι το 2022 θα είμαι στην κορυφή"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Για τις διαφορές της ενόργανης από άλλα αθλήματα: “Αυτό που ξεχωρίζει τη γυμναστική από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, είναι ο χαρακτήρας και η ευγενής άμιλλα, το πώς σε στήνει σαν χαρακτήρα στη ζωή. Θέλει αυτοπειθαρχία και προσήλωση”.

Για το πότε άρχισε να πιστεύει ότι θα τα καταφέρει στους κρίκους: “Είχα ξεκινήσει να πιστεύω από μικρός, όταν είδα ότι μπορώ να κάνω κρίκους καλύτερα σε σύγκριση με άλλους συνομήλικούς μου. Κάποια στιγμή σταμάτησα για δύο χρόνια, ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα και είχα διαφωνίες με άλλους συναθλητές μου. Το σώμα μου πάντως με βοήθησε, όταν επέστρεψα, θυμήθηκε ξανά. Οταν ο προπονητής μου με είδε, σκέφτηκε ότι έβλεπε έναν άτεχνο αθλητή να προσπαθεί επικίνδυνα πράγματα, χωρίς να μπορεί να τα κάνει, με μια έπαρση εντός εισαγωγικών, γιατί πίστευα ότι μπορώ να κάνω περισσότερα από όσα έδειχνα”.

Για τη διακοπή και τα άλλα αγωνίσματα της ενόργανης: “Τα δύο χρόνια που σταμάτησα έκανε καλό στο κεφάλι μου. Δεν είμαι καλός στο μονόζυγο και αυτό στο σύνθετο δεν θα είχε καλό αποτέλεσμα. Το μονόζυγο σε αφήνει και μετά το κοιτάς και λες εγώ δεν ανεβαίνω εκεί πάνω”.

Για τον αθλητή που είχε πρότυπο: “Φυσικά και είχα πρότυπο τον Ταμπάκο, έχουμε κάνει αρκετό καιρό προπόνηση μαζί, είναι πολύ καλό παιδί, χρυσός Ολυμπιονίκης. Θαυμάζω πολύ τον Βλάσση τον Μάρα, που είναι 15 χρόνια σε τελικούς, με εννέα ευρωπαϊκά και τρία παγκόσμια. Δεν έχει ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Αν δεν θέλεις να μοιάσεις στον Μάρα, σε ποιόν να μοιάσεις;”

Για το αν θυμώνει: “Οσες φορές έχω τσαντιστεί, έχω φύγει από το γυμναστήριο. Η έχω χτυπήσει. Οι τρεις βίδες που έχω στο χέρι προήλθαν επειδή εκνευρίστηκα και έπεσα από μια άσκηση, με συνέπεια να ξανανέβω χωρίς να το σκεφτώ. Γι” αυτό θέλει αυτοέλεγχο”.

Για το πώς κρίνεται η βαθμολογία: “Είναι οκτώ κριτές, εκ των οποίων οι έξι βγάζουν τον βαθμό εκτέλεσης. Στο Ρίο έβγαλα 9.200. Και άλλοι δύο βγάζουν τον βαθμό δυσκολίας. Ετσι έφτασα στους 16.000”.

Για το αν έχει νιώσει αδικημένος από τους κριτές: “Εχω αδικηθεί πολλές φορές. Ολες όσες ήμουν πέμπτος (σ.σ. γέλια). Εχουμε κάνει και λάθη, αλλά έχω πάει με τον δυσκολότερο βαθμό δυσκολίας και έχω χάσει από αθλητές, έχοντας μισό βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο από εκείνους, χωρίς να κάνω κάποιο λάθος στο πρόγραμμα”.

Για το αν αλλάζει η συμπεριφορά των κριτών όταν είσαι χρυσός Ολυμπιονίκης: “Τώρα σέβονται ότι είμαι χρυσός και Παγκόσμιος. Αυτό δεν θα τους αφήσω να το ανακόψουνε”.

Για το γεγονός ότι μιλούσε για την κατάκτηση του χρυσού πριν πάει στο Ρίο: “Δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω, αν δεν ένιωθα τέλεια με τον εαυτό μου. Στο ευρωπαϊκό, για παράδειγμα, είχα πει ότι θα πάω για την πρόκριση στον τελικό, παρόλο που πίστευα ότι μπορώ να πάρω το χρυσό, όπως κι έγινε”.

Θυμηθείτε εδώ όλα όσα δήλωσε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ