ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πετρούνιας: "Αν κάνω αυτό που ξέρω καλά, η νίκη δεν χάνεται"

Πετρούνιας: "Αν κάνω αυτό που ξέρω καλά, η νίκη δεν χάνεται"

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στους κρίκους δηλώνοντας έτοιμος για ένα ακόμα μετάλλιο.

Εικοσιτέσσερις ώρες χωρίζουν τον Λευτέρη Πετρούνια από την επιχείρηση κατάκτησης του δεύτερου ευρωπαϊκού τίτλου της καριέρας του, στην “PostFinance Arena” της Βέρνης, όπου θα είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον τελικό των κρίκων, το μεσημέρι της Κυριακής (12:30 - 13:00 ώρα Ελλάδας).

Ο 26χρονος πρωταθλητής, που στον προκριματικό της Πέμπτης (26/05) πρώτευσε με 15,700 β. παρότι έκανε κακή προσγείωση, είναι έτοιμος να επιβεβαιώσει ξανά την υπεροχή του. Θα είναι ο 2ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ που θα εκτελέσει το πρόγραμμά του (με συντελεστή δυσκολίας 6,80, ως συνήθως), στοιχείο που θεωρητικά δεν τον ευνοεί, αλλά μπορεί εν τέλει να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα, όπως τονίζει: "Έχουμε διορθώσει πολλές λεπτομέρειες στην εκτέλεση του προγράμματός μου το τελευταίο διάστημα και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό. Απομένει το να βελτιώσω και την έξοδό μου. Με μία καλή προσγείωση, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα και θα μπορέσω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Η σειρά εκτέλεσης δεν είναι καλή, μπορεί όμως να αποδειχθεί τελικά προς όφελός μου. Αν εγώ κάνω αυτό που ξέρω καλά, θα πάρω μία βαθμολογία που θα ‘παγώσει’ τους υπόλοιπους αθλητές. Μπορώ να πλησιάσω ή και να φτάσω τους 16,000 βαθμούς. Εφόσον συμβεί αυτό, οι αντίπαλοί μου που ακολουθούν δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν κάτι».

Ο Πετρούνιας ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης πέρσι στο Μονπελιέ και θέλει να παραμείνει εκεί και φέτος, ώστε να στείλει ηχηρό μήνυμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και να γίνει ο πρώτος σπεσιαλίστας των κρίκων που θα κατακτήσει δύο συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 1996: " Πιστεύω πως είναι μία καλή στιγμή και μία ευκαιρία για να πετύχω και εγώ το ‘ριπίτ’. Γιατί όχι; Είμαι σε καλή φόρμα, ετοιμάζομαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έδειξα ότι μπορώ να προκριθώ με την κορυφαία βαθμολογία ακόμα και κάνοντας ένα μεγάλο λάθος στην έξοδο. Απέχουμε δύο μήνες από τους Ολυμπιακούς και θα έχει ιδιαίτερη σημασία μία νίκη".

Όσον αφορά το βαθμό ετοιμότητάς του, ο Έλληνας πρωταθλητής τονίζει πως ενόψει τελικού δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και καμία σκέψη για οτιδήποτε πέρα από τη νίκη: "Είμαι σε καλή κατάσταση από πλευράς αγωνιστικής εμπειρίας. Αντιμετώπισα μια θλάση χαμηλά στους κοιλιακούς σχετικά πρόσφατα, πριν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, πράγμα που με κράτησε λίγο πίσω και κυρίως στην ψυχολογία. Υπάρχουν και κάποιες ενοχλήσεις στο χέρι, αλλά αυτό είναι μόνιμο. Όταν δεν τις έχω, νιώθω ότι δεν έχω δουλέψει αρκετά! Είναι πάντως θέματα που δεν παίζουν κανένα ρόλο αυτή την στιγμή, εδώ που είμαστε. Στον τελικό θα βγω για να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα, για να τελειώσουμε με το αποτέλεσμα που θέλουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ