ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πέμπτη η Ξουλόγη στο Κότμπους

Πέμπτη η Ξουλόγη στο Κότμπους

Την πέμπτη θέση στον τελικό της δοκού ισορροπίας στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους κατέλαβε η Ιωάννα Ξουλόγη.

Την ιδιαίτερα τιμητική 5η θέση στον τελικό της δοκού ισορροπίας κατέκτησε η Ιωάννα Ξουλόγη στο φημισμένο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους, στη Γερμανία, όπου έδωσε τον πρώτο της επίσημο φετινό αγώνα.

Στην πλέον ιστορική διοργάνωση ενόργανης, που φέτος συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις της καριέρας της, αφού τερμάτισε 5η στη δοκό με 12,866 βαθμούς, επίδοση που θα ήταν ακόμα υψηλότερη αν είχε κάνει σταθερότερη έξοδο στο πρόγραμμά της.

Νικήτρια στον τελικό του αγωνίσματος αναδείχθηκε η Πολωνή Καταρζίνα Γιουρκόφσκα - Κοβάλσκα (14,033 β.), μπροστά από τη Γερμανίδα Σοφί Σέντερ (13,900 β.) και την Ολλανδή Σάνε Βέφερς (13,666 β.). Στον προκριματικό της Παρασκευής (01/04), η Ξουλόγη είχε πάρει την 8η θέση με 13,450 Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Χατζηζήσης δήλωσε για την εμφάνιση της αθλήτριάς του:

"Η Ιωάννα τα πήγε καλύτερα από ό,τι στον προκριματικό, αλλά έκανε ένα λάθος στην έξοδο και δέχθηκε μεγάλη μείωση. Εκεί έχασε τουλάχιστον 0,600 β.. Το πιο σημαντικό, πάντως, είναι ότι εκτέλεσε καλά το πρόγραμμά της δύο φορές, σε προκριματικό και τελικό, παρά τον έντονο συναγωνισμό και απέναντι σε πολύ δυνατές αντιπάλους, όπως η Ολλανδή αθλήτρια, η οποία πέρσι βγήκε ‘ασημένια’ παγκόσμια πρωταθλήτρια στη δοκό".

Διάκριση και στο τραμπολίνο

Με διπλή διάκριση για τα ελληνικά χρώματα, στους τελικούς του συγχρονισμένου τραμπολίνο αγοριών και κοριτσιών 13-17 ετών, έπεσε η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας.

Στο συγχρονισμένο τραμπολίνο των κοριτσιών, οι Αντωνία Σακελλαρίδου / Χριστίνα Τάτση κατέλαβαν την 5η θέση με 41,500 βαθμούς, αφού βελτίωσαν αισθητά την εμφάνισή τους σε σχέση με τον προκριματικό του Σαββάτου (02/04), στον οποίο είχαν πάρει την πάρει την πρόκριση ως όγδοες.

Στο βάθρο ανέβηκαν οι Λευκορωσίδες Σάτζκο / Γιαρσόβα (44,700 β.), οι Ρωσίδες Φετκούλινα / Ναζούκοβα (44,500 β.) και οι Γερμανίδες Μπούχολτς / Μπάουμαν (43,300 β.).

Στον αντίστοιχο τελικό του συγχρονισμένου τραμπολίνο αγοριών, οι Βαγγέλης Μακρής / Δημήτρης Μακρής πήραν την 6η θέση με 39,400 βαθμούς, χάνοντας την ευκαιρία ακόμα και για ένα μετάλλιο, καθώς στον προκριματικό της προηγούμενης ημέρας είχαν πλασαριστεί στην 4η θέση.

Τα μετάλλια στο αγώνισμα κατέκτησαν κατά σειρά οι Λευκορώσοι Ίλινιχ / Φομτσάνκα (47,700 β.), οι Δανοί Κλίνγκενμπιεργκ / Γέρνοφ (44,500 β.) και οι Γάλλοι Σεβαλιέ / Ριού (43,600 β.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ