ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ολοκληρώνεται η επιλογή αθλητών για το Παγκόσμιο

Ολοκληρώνεται η επιλογή αθλητών για το Παγκόσμιο

Οι κορυφαίοι Έλληνες γυμναστές συμμετείχαν στα τεστ επιλογής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2-8 Οκτωβρίου).

Τον βαθμό ετοιμότητάς τους έδειξαν οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής ανδρών, που συμμετείχαν στα τεστ επιλογής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2-8 Οκτωβρίου), σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας έτσι τον βασικό κύκλο της προετοιμασίας τους για την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς.

Συνολικά 14 πρωταθλητές πήραν μέρος στη διαδικασία επιλογής και στα αγωνιστικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (22/08) στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά και την Τετάρτη (23/08) στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, όπου παρουσίασαν τα προγράμματά τους ενώπιον του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ανδρών Δημήτρη Ράφτη και του προέδρου των Ελλήνων κριτών ενόργανης ανδρών Νίκου Προβιά.

Υποψήφιοι για τις έξι θέσεις της ελληνικής αποστολής είναι οι Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Βασίλης Κόλλιας, Σπύρος Κορογιαννάκης, Νίκος Κρανίτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης, Βασίλης Τανταλίδης, Γιάννης Τούγκας, Παναγιώτης Τούγκας, Γιώργος Χατζηευσταθίου από το κλιμάκιο της Νότιας Ελλάδας και οι Μιχάλης Δουλκερίδης, Μπάμπης Καϊλίδης, Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης από τη Βόρεια Ελλάδα, που ετοίμασαν προγράμματα στα όργανα της ειδικότητάς τους, με δεδομένο ότι το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα απευθύνεται σε σπεσιαλίστες των οργάνων και δεν περιλαμβάνει ομαδικό αγώνισμα, όπως άλλωστε συνέβη και στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό του περασμένου Απριλίου στη Ρουμανία.

Απόντες από το Μόντρεαλ, αλλά απόλυτα υπολογίσιμοι ενόψει των διοργανώσεων της ερχόμενης χρονιάς, θα είναι ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος δεν μπόρεσε να ετοιμάσει έγκαιρα το ανταγωνιστικό πρόγραμμα που ήθελε στο μονόζυγο, ο Δημήτρης Μαρκούσης, που δεν ακολούθησε τη φετινή προετοιμασία λόγω σπουδών, καθώς ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος επανέρχεται με σταθερά βήματα έπειτα από διετή απουσία λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.

Η ανακοίνωση της σύνθεσης της Εθνικής ομάδας θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, για να ακολουθήσει η μοναδική επίσημη αγωνιστική πρόβα ενόψει Μόντρεαλ, στο Τσάλεντζ καπ του Παρισιού (16-17 Σεπτεμβρίου).

"Σίγουρη θέση στην εξάδα έχει μόνο ο Πετρούνιας, εφόσον είναι υγιής και έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του, γιατί δεν θα πάει απλά για να αγωνιστεί, αλλά για να κατακτήσει ξανά την κορυφή. Μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Λευτέρης είχε έναν τραυματισμό στον ώμο, που τον άφησε πίσω. Δεν είναι πανέτοιμος, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με τον χρόνο που έχει προετοιμαστεί και αυτό οφείλεται στην ικανότητά του. Μόνο τον ένα από τους τελευταίους τρεις μήνες μπόρεσε να έχει την απαιτούμενη προπονητική επιβάρυνση.

Έχουμε πάντως αρκετό χρόνο για να ανεβάσουμε ρυθμούς και να δοκιμάσουμε προγράμματα, δείχνοντας όμως προσοχή για να μην επανέλθει το πρόβλημα", δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης αναφερόμενος στον «άρχοντα των κρίκων», ενώ αναφέρθηκε και στην συνολική προετοιμασία της Εθνικής ομάδας: "Έχουμε πολλούς άξιους αθλητές και όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοιχτές. Θα γίνει αξιολόγηση των παιδιών, με βάση την εμφάνισή τους στο τεστ, αλλά και την πορεία του καθενός όλο αυτό το διάστημα. Δυστυχώς, μετά την πολύ καλή εικόνα τους στην πρώτη φάση της φετινής προετοιμασίας, πριν από το ευρωπαϊκό, αυτή τη φορά δεν είχαμε τη βελτίωση που θα θέλαμε.

Ο χρόνος δεν λειτούργησε θετικά, επειδή δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε κάποιο προπονητικό καμπ, για να αλλάξουμε περιβάλλον και να ανανεωθεί το κίνητρό μας. Θα θέλαμε επίσης να συμμετάσχουν οι αθλητές σε διεθνείς αγώνες και να δώσουν εκεί το τελικό τεστ, για να έχουμε και καλύτερο δείγμα γραφής, όμως δεν ήταν δυνατό. Θα πάμε πάντως, έστω και δύσκολα, στο Παρίσι, για την τελευταία πρόβα πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ