ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Μιλλούση: "Να ολοκληρώσω την καριέρα μου με ένα σημαντικό μετάλλιο"

Μιλλούση: "Να ολοκληρώσω την καριέρα μου με ένα σημαντικό μετάλλιο"

Η Βασιλική Μιλλούση μίλησε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής για το κίνητρο της, τους άμεσους στόχους της, αλλά και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ.

Μία συνέντευξη της Βασιλικής Μιλλούση επέλεξε να φιλοξενήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG) στον δικτυακό τόπο της, 24 ώρες πριν ανοίξει η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης στη Ρουμανία, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της διοργάνωσης, αλλά και ολόκληρη την ελληνική γυμναστική.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια, που μετρά τρεις Ολυμπιακές συμμετοχές (2000, 2012, 2016), μίλησε για τους στόχους της ίδιας και των συναθλητών της στο Κλουζ, για τις ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες της, αλλά και για τους λόγους που εξακολουθούν να την κρατούν στα γυμναστήρια.

Αναλυτικά, η συνέντευξή της στον ιστότοπο της UEG:

-Πρόσφατα κέρδισες το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού. Συγχαρητήρια! «Βετεράνοι» όπως εσύ, η Οκσάνα Τσουσοβίτινα και η Καταλίνα Πονόρ, ακόμη αφήνετε το στίγμα σας στις διοργανώσεις. Πώς σε κάνει να νιώθεις αυτό;

"Σας ευχαριστώ! Είναι κάτι που με κάνει να νιώθω υπέροχα, επειδή δείχνει μία αλλαγή στο κατεστημένο του αθλήματός μας και στην αντίληψη ότι οι αθλήτριες της ενόργανης τερματίζουν την καριέρα τους σε αρκετά νεαρή ηλικία. Είναι πολύ όμορφο το να βλέπω έμπειρες γυναίκες να εξακολουθούν να αγωνίζονται επάξια απέναντι στις νεότερες αθλήτριες και να είναι μεταξύ των κορυφαίων".

-Πώς διατηρείς το κίνητρό σου για να προπονείσαι και να αγωνίζεσαι;

"Αυτό που με κρατάει, είναι η αγάπη μου για τη γυμναστική. Είναι τρόπος ζωής για μένα και απολαμβάνω την κάθε προπόνηση. Περνάω καλά στο γυμναστήριο και θα συνεχίσω να το κάνω για όσον καιρό μπορώ ακόμα. Νιώθω ότι το σώμα μου ανταποκρίνεται και γι’ αυτό συνεχίζω".

Μιλλούση: "Να ολοκληρώσω την καριέρα μου με ένα σημαντικό μετάλλιο"

-Χρειάστηκε να αλλάξεις πολύ το πρόγραμμά σου στη δοκό, λόγω του νέου Κώδικα Βαθμολογίας; Θα επικεντρωθείς στη δοκό ή σχεδιάζεις να συνεχίσεις να κάνεις σύνθετο ατομικό;

"Φέτος θα επικεντρωθώ μόνο στη δοκό, αφού το ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα απευθύνονται σε σπεσιαλίστες των οργάνων. Ο νέος Κώδικας Βαθμολογίας με ευνοεί αρκετά και το πρόγραμμά μου δεν έχει αλλάξει πολύ. Από του χρόνου, αν όλα πάνε καλά, θα κάνω όσα όργανα χρειαστεί η Εθνική ομάδα, για να βοηθήσω να πάρουμε μία καλή θέση στην ομαδική κατάταξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος".

-Ποιες είναι οι προσδοκίες σου στο Κλουζ, για σένα και για τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές;

"Σε ό,τι αφορά εμένα, ο στόχος μου είναι να μπω στον τελικό της δοκού και κατόπιν να δω τι παραπάνω μπορώ να πετύχω, αφού όλοι οι φιναλίστ είναι υποψήφιοι για ένα μετάλλιο. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα στο Κλουζ συνολικά και μπορούμε να πάρουμε αρκετές προκρίσεις σε τελικούς. Οι συναθλήτριές μου στην Εθνική γυναικών έχουν πολύ καλό επίπεδο και μπορούν να περάσουν στους τελικούς. Η Ευαγγελία Πλυτά έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στους ασύμμετρους ζυγούς, η Αργυρώ Αφράτη είναι δυνατή στο σύνθετο και στο άλμα, ενώ η Ιωάννα Ξουλόγη είναι επίσης καλή στη δοκό. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες και στους άνδρες, όπου και οι έξι αθλητές μας είναι αρκετά καλοί ώστε να μπορούν να προκριθούν στους τελικούς των αγαπημένων τους οργάνων και, ακόμα καλύτερα, να κερδίσουν κάποια μετάλλια".

-Τι ακόμη θα ήθελες να πετύχεις στη γυμναστική και γενικότερα στη ζωή;

"Θέλω να ολοκληρώσω την καριέρα μου με ένα σημαντικό μετάλλιο και να απολαμβάνω τα μικρά πράγματα στη ζωή μου!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ