ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Με καινούργια όργανα οι θριαμβευτές του Μπακού

Με καινούργια όργανα οι θριαμβευτές του Μπακού

Ένα δωρεάν σετ οργάνων ενόργανης απέκτησε η ομοσπονδία γυμναστικής (EΓΟ), τα οποία θα μοιραστούν στα προπονητικά κέντρα στον Άγιο Κοσμά και στη Μίκρα.

Το υπέροχο καλοκαίρι της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής έχει και συνέχεια. Μετά από τις επιτυχίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μονπελιέ και τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, η παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής (FIG) δώρισε ένα σετ οργάνων ενόργανης στην ελληνική (ΕΓΟ).

Η ΕΓΟ θα καλύψει μονάχα τα έξοδα μεταφοράς, εκτελωνισμού και εγκατάστασης των οργάνων. Η αγορά ακόμα και μεταχειρισμένων οργάνων κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χρήματα που φυσικά δεν διαθέτει η ΕΓΟ, αλλά και καμιά ελληνική ομοσπονδία.

Λιγότερο από ένα χρόνο λοιπόν μετά την απόκτηση ενός ταπί που βρίσκεται στον Άγιο Κοσμά, τα μέλη της εθνικής ομάδας που προπονούνται καθημερινά στο κέντρο υψηλών επιδόσεων, όπως και σε εκείνο στη Μίκρα θα έχουν στη διάθεση τους καινούργια όργανα.

Κι αν στον Άγιο Κοσμά τα όργανα βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση, τη συντήρηση των οποίων κάνουν οι ίδιοι οι προπονητές, στη Μίκρα τα όργανα χρονολογούνται από το 2004 και ήταν επιτακτική ανάγκη η αντικατάσταση τους.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα οι συμμετέχοντες έκαναν συντηρητικά προγράμματα με τον πρωταθλητή Ευρώπης, Λευτέρη Πετρούνια να εκφράζει την αδυναμία του να εκτελέσει το πρόγραμμα του στους κρίκους.

Τα καινούργια όργανα έρχονται την κατάλληλη περίοδο, λίγο πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης στη Γλασκώβη (23/10-1/11) όπου θα μοιραστούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ