ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ματαιώνεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ματαιώνεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στην απόφαση ματαίωσης και όχι αναβολής του προγραμματισμένου για το επόμενο σαββατοκύριακο (12-13/4) πανελληνίου πρωταθλήματος ενόργανη προχώρησε η ΕΓΟ.

Μια σημαντική απόφαση με μεγάλο αντίκτυπο πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας γυμναστικής (ΕΓΟ). Ματαιώνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης που επρόκειτο να διεξαχθεί το επόμενο σαββατοκύριακο (12-13/4) στη Μίκρα.

Η ΕΓΟ έγινε η πρώτη ομοσπονδία που ακολούθησε τη σύσταση της Ολυμπιακής επιτροπής (ΕΟΕ) για αναβολή όλων των αγώνων τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, προκειμένου ο ελληνικός αθλητισμός να διαμαρτυρηθεί επίσημα στην πολιτεία για τις περικοπές στην κρατική επιχορήγηση.

Εντύπωση προκαλεί η απόφαση της ΕΓΟ να ματαιώσει και όχι να προχωρήσει σε αναβολή της σημαντικότερης διοργάνωσης της χρονιάς στον ελληνικό χώρο.

Από το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αναδεικνύονταν οι πρωταθλητές που θα εκπροσωπούσαν τη χώρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σόφιας. Κι αν στην κατηγορία ανδρών-γυναικών είναι συγκεκριμένα τα ονόματα των αθλητών, το ίδιο δεν συμβαίνει στην κατηγορία εφήβων-νεανίδων.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια η ομοσπονδία είχε ζητήσει από τους συλλόγους να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα συμμετοχής των αθλητών τους. Το δρόμο είχε ανοίξει η ομοσπονδία ποδηλασίας με τη ματαίωση αγώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη ματαίωση της τέλεσης του πανελληνίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής Α’ - Β’ κατηγοριών (ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων), το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 12-13 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το μεσημέρι της Τρίτης (01/04), το δ. σ. της Ε.Γ.Ο. έλαβε την απόφαση ματαίωσης της συγκεκριμένης διοργάνωσης για οικονομικούς λόγους και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ακολουθώντας την εισήγηση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να ανασταλούν όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες των ερασιτεχνικών αθλημάτων της χώρας, για το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου.

Η βαρύτητα της απόφασης της Ε.Γ.Ο. υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης Α’ - Β’ κατηγοριών είναι ο κορυφαίος θεσμός στο εθνικό καλεντάρι της Ομοσπονδίας και μάλιστα η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελούσε κριτήριο επιλογής αθλητών ενόψει των αντίστοιχων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών - εφήβων και γυναικών - νεανίδων, που θα γίνουν το Μάιο στην Σόφια.

Με την απόφαση αυτή, το δ. σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ελπίζει να ξυπνήσει επιτέλους συνειδήσεις, ώστε οι φορείς της Πολιτείας να αναλάβουν δράση και να δώσουν λύσεις στα τεράστια οικονομικά αλλά και θεσμικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ