ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Μάρας: "Είμαι στα καλύτερα μου"

Μάρας: "Είμαι στα καλύτερα μου"

Ακόμα ένα μετάλλιο δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει στον τελικό του μονόζυγου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Βλάσης Μάρας.

Το ένατο μετάλλιο της λαμπρής καριέρας του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης ανδρών, αλλά και το έκτο χρυσό, βάζει στο στόχαστρο ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος αισθάνεται έτοιμος για το καλύτερο στον τελικό του μονόζυγου, το μεσημέρι της Κυριακής (14:15 - 14:45 ώρα Ελλάδας) στη Βέρνη.

Ο 33χρονος πρωταθλητής, που θα εκτελέσει 7ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, θα παρουσιάσει πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,90, το ίδιο που είχε εκτελέσει με επιτυχία στους περσινούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Θα ξεκινήσει έτσι με υψηλότερη αφετηρία 0,500 β. συγκριτικά με τον προκριματικό, όπου είχε επιλέξει ένα πιο συντηρητικό πρόγραμμα χωρίς πέταγμα Πεγκάν (συντελεστής 6,40), αφού αυτή τη φορά το σύνθημα είναι «όλα ή τίποτα»: "Θα επιχειρήσω το πρόγραμμα που είχα στο Μπακού, με βαθμό δυσκολίας 6,90. Θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να το παρουσιάσω, παρότι ουσιαστικά είχα μόνο δύο εβδομάδες για να το δοκιμάσω μετά το προ-Ολυμπιακό, όταν άρχισα να δουλεύω περισσότερο στο μονόζυγο.

Πάντοτε θεωρώ δυσκολότερο το να προκριθώ σ’ έναν τελικό, παρά το να κερδίσω μετάλλιο. Στον προκριματικό γίνονται πολλά, μπορεί να σου δώσουν χαμηλή βαθμολογία επειδή υπάρχει το ‘μούδιασμα’ του πρώτου αγώνα. Στον τελικό δεν έχεις να χάσεις κάτι, ξέρεις ότι είσαι μέσα στην οκτάδα και τα δίνεις όλα. Αυτό θα κάνω και τώρα. Το μονόζυγο είναι ριψοκίνδυνο όργανο, ή βγαίνεις πρώτος ή τελευταίος",

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη μπήκε οριακά στον τελικό (8ος) έχοντας υπερβολικά αυστηρή αντιμετώπιση από τους κριτές, αλλά πλέον συγκαταλέγεται στα φαβορί: "Ασφαλώς βάζω και τον εαυτό μου μέσα στα φαβορί. Θεωρώ πολύ δυνατό τον Τούρκο, τον Σαμιλογλού, που προκρίθηκε 3ος και έχει πολύ καλό πρόγραμμα, αλλά μπορεί εύκολα να κάνει λάθη. Οι δύο Βρετανοί που τερμάτισαν υψηλότερα, έπιασαν το ταβάνι τους. Δεν μπορούν να πιάσουν πολύ ψηλότερες βαθμολογίες.

Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος με 15,500 βαθμούς. Αν κάνω μία σωστή εκτέλεση και πάρω την αντίστοιχη βαθμολογία, δεν θα χρειαστεί καν να σκεφτούμε ποια θέση θα πάρουμε. Θα είναι δεδομένα η υψηλότερη...".

Ως πολυνίκης του θεσμού στο μονόζυγο, ο Μάρας κυνηγά πλέον ένα ακόμα ρεκόρ, αφού σε περίπτωση που στεφθεί για έκτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο ίδιο όργανο θα ισοφαρίσει το επίτευγμα του Ούγγρου σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου, Κριστιάν Μπέρκι.

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή γυμναστική και αυτό φάνηκε και από το χειροκρότημα αναγνώρισης που εισέπραξε από τους Ελβετούς θεατές στον προκριματικό: " Δεν θέλω να σκέφτομαι ιδιαίτερα το ρεκόρ που έχω, σίγουρα όμως είναι ένας βαρύς τίτλος και θέλω να φανώ αντάξιός του. Συνήθως λένε πως όσο μεγαλώνεις ‘πέφτεις’ σε απόδοση, αλλά εγώ νιώθω ότι είμαι στα καλύτερά μου, ειδικά αυτή την στιγμή!

Δεν πρόσεξα την αντίδραση των θεατών την ώρα που αγωνιζόμουν, αλλά είναι πολύ τιμητικό το να σε αναγνωρίζουν. Κάποιοι ξέρουν να εκτιμούν ορισμένα πράγματα και να αναδεικνύουν αυτές τις αξίες. Κάθε αθλητής που έχει κάνει μία σημαντική διαδρομή πρέπει να αναγνωρίζεται γι’ αυτήν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ