ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Κωνσταντινίδης: "Την ήθελα πολύ αυτή την πρόκριση"

Κωνσταντινίδης: "Την ήθελα πολύ αυτή την πρόκριση"

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής. Οι έξι πρωτάρηδες που πήραν μετάλλια.

Η ελληνική γυμναστική "γεννά" διαρκώς νέους πρωταθλητές, άξιους να πετυχαίνουν σπουδαίες διακρίσεις και αυτό ακριβώς απέδειξε στο Κλουζ ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης με την πρόκρισή του στους κρίκους, όπου για πρώτη φορά στα χρονικά θα υπάρξει διπλή ελληνική εκπροσώπηση στον τελικό του ίδιου οργάνου. Ραντεβού αύριο (Σάββατο 22/04, 13:30 – 16:40 ώρα Ελλάδας), στην «Σάλα Πολιβαλέντα» του Κλουζ…

Ο 25χρονος σπεσιαλίστας των κρίκων κατέκτησε την 8η και τελευταία προνομιούχο θέση στον προκριματικό της Τετάρτης (19/04) με 14,700 β., βγάζοντας νοκ άουτ εμπειρότερους και καταξιωμένους αντιπάλους, όπως ο φιναλίστ στους Ολυμπιακούς του Ρίο (7ος) και δις «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, Γάλλος Ντάνι Πινιέρο Ροντρίγκες.

Κι όλα αυτά, στη μόλις δεύτερη συμμετοχή του στο θεσμό, τέσσερα χρόνια έπειτα από το ντεμπούτο του, στο ευρωπαϊκό της Μόσχας το 2013.

"Την ήθελα πολύ αυτή την πρόκριση! Έμεινα ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου στον προκριματικό, αλλά αν είχα αποφύγει ένα βήμα στην προσγείωση θα είχα πάρει υψηλότερη βαθμολογία. Θέλω να την αφιερώσω στην οικογένειά μου και στον προπονητή μου, Γιώργο Αγγέλου. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά της Εθνικής για την εξαιρετική εμφάνισή τους. Πιστεύω πως η ελληνική γυμναστική έχει πολύ μέλλον μπροστά της, από πολλά παιδιά, που μπορούν να φέρουν μεγάλες επιτυχίες. Όλοι μας αξίζουμε περισσότερη στήριξη", τονίζει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, κρατώντας χαμηλούς τόνους ενόψει του σαββατιάτικου τελικού, στον οποίο θα αγωνιστεί 2ος κατά σειρά μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

"Θέλω να πετύχω μία καλύτερη εκτέλεση, που θα μου δώσει την καλύτερη δυνατή θέση", αρκείται να πει, αν και είναι δεδομένο ότι θα επιδιώξει να κάνει ένα πρόωρο δώρο στον προπονητή του, Γιώργο Αγγέλου, που μία ημέρα αργότερα θα έχει την ονομαστική γιορτή του.

Ο ΟΙΩΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ

Ωστόσο, η εντυπωσιακή προϊστορία των "πρωτάρηδων" Ελλήνων φιναλίστ, αποτελεί άριστο οιωνό για τον Κωνσταντινίδη: Όποτε ένας εκπρόσωπος της ελληνικής ενόργανης ανδρών μπήκε για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο τέλος έφυγε από τη διοργάνωση με μετάλλιο!

Αυτό συνέβη έξι φορές μέχρι σήμερα, με ισάριθμους διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Το 1998 στην Αγία Πετρούπολη ήταν ο Ιωάννης Μελισσανίδης και ο Δημοσθένης Ταμπάκος εκείνοι που συνδύασαν τον πρώτο τους τελικό με μετάλλιο, το 2002 στην Πάτρα τους μιμήθηκαν ο Βλάσης Μάρας και ο Βασίλης Τσολακίδης, το 2007 στο Άμστερνταμ ο Λευτέρης Κοσμίδης και το 2011 στο Βερολίνο ο Λευτέρης Πετρούνιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ