ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γυμναστική για όλους

Γυμναστική για όλους

Περισσότεροι από 5.500 συμμετέχοντες θα γεμίσουν το Ολυμπιακό κέντρο πυγμαχίας το πενθήμερο του Cosmogym Festival-Contest (17-21/6). Τα "χρυσά" κορίτσια της ρυθμικής θα αναδείξουν τη νικήτρια ομάδα που θα παραλάβει το βραβείο "Ολυμπιονίκης Άννα Πολλάτου".

Ακροβατική γυμναστική, ενόργανη, ρυθμική αγωνιστική γυμναστική, χορός… Η Γυμναστική Για Όλους αγκαλιάζει ένα μεγάλο εύρος αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων καταφέρνοντας να συγκεντρώνει σε αθλητικά κέντρα και γυμναστήρια μικρούς και μεγάλους αθλητές μέσα από τους οποίους διατηρούνται ζωντανά τα βαθύτερα μηνύματα του αθλητισμού: άμιλλα, υγεία, επιμονή, δημιουργικότητα…

Δημοτικά προγράμματα, αθλητικοί σύλλογοι, ιδιωτικά σχολεία και γυμναστήρια αλλά και σχολές χορού φροντίζουν να ανεβάζουν κάθε χρόνο το επίπεδο με αθλητικές επιδόσεις και καλλιτεχνική αξία που αγγίζουν δεδομένα πρωταθλητισμού. Κίνητρο και πρόκληση όλων αυτών των ομάδων στέκονται – μεταξύ άλλων - και τα σχετικά Φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο αποτελώντας κάθε φορά μια νέα εμπειρία για αθλητές και προπονητές. Δυναμικό κρίκο σε όλη αυτή την αλυσίδα αποτελεί η διοργάνωση Cosmogym, η μεγαλύτερη συνάντηση αθλητών στην Ελλάδα στον τομέα της Γυμναστικής για Όλους.

Γυμναστική για όλους

Cosmogym Festival

Το Cosmogym Festival – το οποίο διοργανώνει η Αθλητική Πολιτιστική Ένωση Γιτάνη – θα διεξαχθεί φέτος 17-21 Ιουνίου 2015 και αποτελεί ένα μη αγωνιστικό γεγονός με μοναδικό στόχο των αθλητών τη συμμετοχή και τη χαρά που λαμβάνουν μέσα από αυτήν. Ομάδες από συλλόγους, σχολεία, πανεπιστήμια, δήμους και άλλους φορείς από όλο τον κόσμο είναι καλοδεχούμενοι να συμμετέχουν.

«Γυμναστική που χαρίζει χαμόγελα»: Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και καθ’ τη διάρκεια της έχουν προγραμματιστεί ενέργειες και δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Παράλληλα, όλοι οι φορείς που θα λάβουν μέρος έχουν συμβάλλει στην ενίσχυση του έργου του Οργανισμού συγκεντρώνοντας τρόφιμα αλλά και άλλα απαραίτητα είδη για τη λειτουργία των ξενώνων που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Γυμναστική για όλους

Cosmogym Contest

Στο πλαίσιο του Cosmogym διεξάγεται και το Cosmogym Contest (20-21 Ιουνίου 2015). Ένα θεσμός που ξεκίνησε το 2012 ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις και βασίζεται στους κανονισμούς της F.I.G. (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής) όπως εφαρμόστηκαν στο Παγκόσμιο Gym For Life στο Dornbirn Αυστρία, 2009) και ανανεώθηκαν στις 28 Μαρτίου του 2011. Έτσι, όλα τα προγράμματα θα αξιολογηθούν 1. για την ψυχαγωγική τους αξία (entertainment value) 2. την συνολική εντύπωση (overall impression) 3. την καινοτομία (innovation), την πρωτοτυπία (originality) και την ποικιλία (variety) 4. την τεχνική (technique). Αναλυτικότερα στον τομέα της τεχνικής, λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα δεξιοτήτων (quality), και η ασφάλεια (safety) των ασκήσεων. Μετά τις δυο προκριματικούς, ανακηρύσσονται – με βάση τη βαθμολογία – οι Χρυσές, οι Αργυρές και οι Χάλκινες ομάδες. Οι Χρυσές ομάδες κάθε ομίλου θα διαγωνιστούν στο Τελικό όπου και θα αναδειχθεί η “Team of the Year 2015”.

Γυμναστική για όλους

Επιτροπή αξιολόγησης: Ελιζάνα Πολλάτου (Επίκουρος Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ – Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Κωνσταντίνα Καραδήμου (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, ΣΕΦΑΑ – Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Ελένη Δούδα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΣΕΦΑΑ – Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης), Όλγα Κούλη (Λέκτορας ΣΕΦΑΑ – Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης), Ολύβια Δόντη (Λέκτορας ΣΕΦΑΑ – Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διεθνής Κριτής ενόργανης γυμναστικής), Έφη Πανταζίδου (ΚΦΑ π. Διδάσκουσα Ρυθμική Γυμναστική, ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών – Διεθνής Κριτής ρυθμικής γυμναστικής), Όλγα Δελιάκη (ΚΦΑ Διδάσκουσα Ενόργανη Γυμναστική, ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Κάτια Σαβράμη (Επίκουρος Καθηγήτρια – Πανεπιστημίου Πατρών). Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετέχουν και 22 πτυχιούχοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στα αθλήματα της γυμναστικής οι οποίοι έχουν λάβει τη σχετική πιστοποίηση από σχετικές εξετάσεις.

Γυμναστική για όλους

Cosmogym Special Awards: Φέτος, για πρώτη φορά η Ειρήνη Αïνδιλή, η Μαρία Γεωργάτου, η Χαρά Καρυάμη, η Κλέλια Πανταζή και η Εύα Χριστοδούλου θα αποτελέσουν την Τιμητική Επιτροπή για την απονομή του Βραβείου «Ολυμπιονίκης Άννα Πολλάτου» (για την καλύτερη ομάδα με στοιχεία ρυθμικής γυμναστικής). Παράλληλα, θα απονεμηθούν τα ειδικά βραβεία «Απόδοσης θεατρικών στοιχείων», «Ενδυματολογικής και Αισθητικής παρουσίας», «Μουσικής επένδυσης», «Ιδιαίτερης κατασκευής» καθώς και το Τιμητικό Βραβείο «Ενσωμάτωσης ατόμων διαφορετικών νοητικών και φυσικών ικανοτήτων».

Γυμναστική για όλους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ