ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Φιναλίστ στο Παρίσι ο Πετρούνιας, μαζί κι ο Κωνσταντινίδης

ΑΦΙΞΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΑΦΙΞΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ EUROKINISSI

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στη δράση έτοιμος για ακόμα μία νίκη, στους κρίκους του Challenge Cup όπου προκρίθηκε στον τελικό μαζί με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.

Με δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις και ισάριθμες προκρίσεις για τον τελικό των κρίκων, από τον ασυναγώνιστο Λευτέρη Πετρούνια και από τον διαρκώς βελτιούμενο Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, άνοιξε για την ελληνική ενόργανη γυμναστική η αυλαία του Challenge Cup του Παρισιού (16-17 Σεπτεμβρίου).

Η διοργάνωση της γαλλικής πρωτεύουσας αποτελεί την πρόβα τζενεράλε ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που θα ακολουθήσει σε δύο εβδομάδες στο Μόντρεαλ.

Στην πρώτη αγωνιστική παρουσία του έπειτα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και κατέκτησε στη Ρουμανία τον τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο με τη στήριξη του Stoiximan, ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν επιβλητικός στο αγαπημένο όργανό του.

Με 15,450 βαθμούς, σε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,30, ο 27χρονος "άρχοντας των κρίκων" συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία του προκριματικού και έδειξε ότι δεν έχει σαρώσει τυχαία όλα τα χρυσά μετάλλια, σε κάθε αγώνα εδώ και 19 ολόκληρους μήνες.

Αυτονόητα, θα είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη και στον τελικό της Κυριακής (17/09, 15:30 - 16:20 ώρα Ελλάδας), όπου θα δηλώσει δικαιωματικά παρών και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, αφού εκτέλεσε εξαιρετικά το ανανεωμένο πρόγραμμά του (αρχική αξία 6,20) και συγκέντρωσε 14,700 βαθμούς, επίδοση που τον έφερε στην 4η θέση του προκριματικού και δημιουργεί προσδοκίες μεταλλίου.

Οι δύο Έλληνες σπεσιαλίστες χειροκροτήθηκαν θερμά από τους φιλάθλους στο "Μπερσί", αλλά το γεγονός της ημέρας ήταν η συγκινητική επανεμφάνιση του Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ, δεκατρείς μήνες μετά από τον φρικτό τραυματισμό του στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου είχε υποστεί διπλό συντριπτικό κάταγμα κνήμης έπειτα από άσχημη προσγείωσή του στο άλμα.

Ο Γάλλος πρωταθλητής των κρίκων, κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τερμάτισε 2ος στον προκριματικό πίσω από τον Πετρούνια, με 14,900 βαθμούς.

Τρίτος μεταξύ των φιναλίστ ήταν ο Τσεν Τσιχ-Γιου από την Κινεζική Ταϊπέι (14,750 β.), έχοντας ελάχιστη διαφορά από τον Κωνσταντινίδη, ενώ την οκτάδα του τελικού των κρίκων συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία, 14,700 β.), Ολέγκ Βερνιάιεφ (Ουκρανία, 14,550 β.), Καζουγιούκι Τακέντα (Ιαπωνία, 14,450 β.) και Αρτούρ Νταβτιάν (Αρμενία, 14,350 β.).

Μακριά από τη διάκριση έμειναν οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Εθνικής ανδρών που πήραν μέρος στο πρώτο σκέλος του προκριματικού, στη διοργάνωση της Γαλλίας.

Ο Γιώργος Χατζηευσταθίου έμεινε εκτός προνομιούχου οκτάδας στον πλάγιο ίππο (19ος με 13,500 β.), ενώ ο Αντώνης Τανταλίδης είχε πτώση τόσο στο έδαφος (36ος με 11,900 β.) όσο και στον πλάγιο ίππο (35ος με 11,600 β.), όπως επίσης και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, που αγωνίστηκε στο έδαφος (42ος με 10,500 β.).

Εκτός τελικού στο μονόζυγο έμεινε ο Νίκος Ηλιόπουλος. Ο Πατρινός πρωταθλητής πήρε 13,350 βαθμούς και κατετάγη 12ος σε σύνολο 38 αθλητών, καθώς δεν απέφυγε ορισμένα λάθη στην εκτέλεση του προγράμματός του, στο οποίο δόθηκε αρχική αξία 5,40. Για να εξασφαλίσει την είσοδό του στην προνομιούχο οκτάδα, απέναντι σε αθλητές παγκόσμιας αξίας και τεράστιας εμπειρίας, ο Ηλιόπουλος θα χρειαζόταν 0,300 β. παραπάνω από όσους συγκέντρωσε.

Το Challenge Cup του Παρισιού, που πραγματοποιείται με την συμμετοχή περίπου 200 αθλητών και αθλητριών (110 άνδρες, 90 γυναίκες) από 37 χώρες, χρησιμεύει ως το τελικό τεστ προετοιμασίας πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά (2-8 Οκτωβρίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ