ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Έτοιμοι οι Έλληνες αθλητές

Έτοιμοι οι Έλληνες αθλητές

Στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι στην Ουγγαρία, θα δώσουν το Σαββατοκύριακο (13-14 Σεπτεμβρίου) οι Έλληνες αθλητές της ενόργανης γυμναστικής.

Στην Ουγγαρία, στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι, θα δώσουν το Σαββατοκύριακο (13-14 Σεπτεμβρίου) οι Έλληνες αθλητές της ενόργανης γυμναστικής το τελευταίο τους αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κινεζικής πόλης Νανίνγκ (3-12 Οκτώβριου).

Πέντε εκπρόσωποι της Εθνικής ανδρών, οι Βλάσης Μάρας (μονόζυγο), Λευτέρης Κοσμίδης (έδαφος), Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος) και Νίκος Ηλιόπουλος (πλάγιος ίππος, δίζυγο, μονόζυγο) αναχωρούν σήμερα (Παρασκευή 12/09) για το Σομπατέλι, συνοδευόμενοι από τους ομοσπονδιακούς προπονητές Δημήτρη Ράφτη, Γιώργο Αγγέλου και τον διεθνή κριτή Γιώργο Ντάλλα.

Αντίθετα με ό,τι θα συμβεί στη Νανίνγκ, όπου ο καθένας τους θα εκτελέσει από τέσσερα έως έξι όργανα, στην Ουγγαρία οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα διάλειμμα και να επικεντρώσουν την προσοχή μόνο στα αγαπημένα τους όργανα.

"Αυτό που θέλουμε να δούμε στην Ουγγαρία είναι πώς θα πάνε οι σπεσιαλίστες στα όργανά τους, απαλλαγμένοι από την πίεση της πολλαπλής συμμετοχής. Με τον τρόπο αυτό, θα επιδιώξουμε να έχουν μια θετική τελευταία εμπειρία πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα και να ανεβεί η αυτοπεποίθησή τους", τόνισε ο προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης.

Τα προβλήματα τραυματισμών δεν έχουν λείψει από την ελληνική ομάδα, αφού ο Λευτέρης Πετρούνιας υποβλήθηκε σε επέμβαση στο μικρό δάχτυλο του χεριού και του τοποθετήθηκαν τρεις βίδες, ενώ στην συνέχεια ο Βλάσης Μάρας υποχρεώθηκε να αφαιρέσει απόστημα από το πόδι του και να μείνει εκτός προπονήσεων για δύο εβδομάδες, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Από τραυματισμό στο πόδι προέρχεται και ο Δημήτρης Μαρκούσης, που μάλιστα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Σομπατέλι με την ελπίδα να πάνε όλα καλά.

Ένα διαφορετικό εμπόδιο είχε στην προετοιμασία του ο Λευτέρης Κοσμίδης, όπως και όλοι οι αθλητές και αθλήτριες στις ασκήσεις εδάφους, ελλείψει ενός ταπί νέων προδιαγραφών για τις καθημερινές του προπονήσεις. Ωστόσο, το καινούργιο ταπί που παραγγέλθηκε από την Ε.Γ.Ο. με την οικονομική αρωγή της Ε.Ο.Ε., βρίσκεται πλέον στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά και η συναρμολόγησή του αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Έτσι, οι Έλληνες αθλητές θα μπορέσουν να εγκαινιάσουν το νέο ταπί αμέσως μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα και να πάρουν μια μικρή γεύση κατά το δεκαήμερο που θα μεσολαβήσει μέχρι την αναχώρησή τους για την Κίνα.

Στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι θα πάρουν μέρος περίπου 90 αθλητές από 10 χώρες. Το Σάββατο (13/09) θα γίνουν οι προκριματικοί των οργάνων και την Κυριακή (14/09) οι τελικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ