ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Έτοιμη για τους Παγκόσμιους Αγώνες του Βρότσλαβ η Κελαϊδίτη

Έτοιμη για τους Παγκόσμιους Αγώνες του Βρότσλαβ η Κελαϊδίτη

Με στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας αναχωρεί την Τρίτη η 17χρονη Ελένη Κελαϊδίτη για την Πολωνία, όπου θα συμμετάσχει στους 10ους Παγκόσμιους Αγώνες.

Η συμμετοχή της πρωταθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής Ελένης Κελαϊδίτη δίνει ελληνικό χρώμα στους 10ους Παγκόσμιους Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στο Βρότσλαβ της Πολωνίας (20-30 Ιουλίου), αποτελώντας ένα συμπλήρωμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Από το 1981 έως σήμερα, οι Παγκόσμιοι Αγώνες διοργανώνονται κάθε τετραετία και περιλαμβάνουν μια σειρά από αθλήματα και αγωνίσματα που δεν αποτελούν μέρος του εκάστοτε επίσημου Ολυμπιακού προγράμματος.

Ανάμεσά τους βρίσκονται φέτος η ακροβατική και η αεροβική γυμναστική, τα αγωνίσματα του τραμπολίνο που δεν είναι ενταγμένα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα (συγχρονισμένο τραμπολίνο, διπλό μίνι τραμπ, ακροβατικός διάδρομος), καθώς επίσης τα τέσσερα επιμέρους όργανα της ρυθμικής γυμναστικής (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα), τα οποία δεν αποτελούν αυτόνομα Ολυμπιακά αγωνίσματα, με δεδομένο ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνονται μετάλλια μόνο στο σύνθετο ατομικό.

Σε αυτά τα τέσσερα όργανα θα διεκδικήσει τη διάκριση η Ελένη Κελαϊδίτη, ως μία από τις 24 αθλήτριες της ρυθμικής που θα ανέβουν στο ταπί του Βρότσλαβ. Την Παρασκευή 21/07 θα παρουσιάσει τα προγράμματά της στο στεφάνι και στην μπάλα, κυνηγώντας την είσοδο στην οκτάδα των τελικών της ίδιας ημέρας, ενώ το Σάββατο 22/07 θα αγωνιστεί στις κορύνες και στην κορδέλα, με στόχο και πάλι την πρόκριση για τους αντίστοιχους τελικούς.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια του ατομικού αναχωρεί αύριο για την πολωνική πόλη, μαζί με την προπονήτριά της, Μαρίνα Φατέεβα, και τη διεθνή κριτή ρυθμικής Μαρία Πάχτα.

Επιπλέον, παρούσα στους Παγκόσμιους Αγώνες θα είναι από ελληνικής πλευράς και η διεθνής κριτής της αεροβικής γυμναστικής Λευκή Φερεντίνου, έπειτα από πρόσκληση των διοργανωτών.

Το πρόγραμμα στους 10ους Παγκόσμιους Αγώνες

Παρασκευή 21 Ιουλίου

17:30 - 19:30: Προκριματικοί οργάνων, 1ο σκέλος (Στεφάνι & Μπάλα)

21:00 - 22:15: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος (Στεφάνι & Μπάλα)

Σάββατο 22 Ιουλίου

17:00 - 19:00: Προκριματικοί οργάνων, 2ο σκέλος (Κορύνες & Κορδέλα)

21:00 - 22:15: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος (Κορύνες & Κορδέλα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ