ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Επιστρέφουν Πόνορ, Ντραγκουλέσκου

Επιστρέφουν Πόνορ, Ντραγκουλέσκου

Δύο σπουδαίοι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, η Καταλίνα Πόνορ και ο Μάριαν Ντραγκουλέσκου επανέρχονται στην ενεργό δράση με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής (FIG) ανακοίνωσε με χαρά την επαναδραστηριοποίηση δύο σπουδαίων ονομάτων από τη Ρουμανία.

Η Καταλίνα Πόνορ και ο Μάριαν Ντραγκουλέσκου ενημέρωσαν την FIG, ώστε να περάσει τα ονόματα των δύο αθλητών στα δεδομένα για το αντι-ντόπινγκ κοντρόλ.

Πρέπει να περάσουν έξι μήνες ώστε να επιτραπεί στους δύο αθλητές να κάνουν τους πρώτους τους αγώνες. Η 27χρονη Πόνορ, κάτοχος πέντε Ολυμπιακών μεταλλίων, είναι ελεύθερη να αγωνιστεί στις 12 Ιουλίου και ο 34χρονος Ντραγκουλέσκου με εννιά παγκόσμια μετάλλια και τρία Ολυμπιακά μπορεί να κάνει τον πρώτο του αγώνα στις 5 Αυγούστου.

Η απόφαση της Πόνορ δεν προκαλεί έκπληξη. Αποχώρησε για πρώτη φορά από την ενεργό δράση το 2007 εξαιτίας τραυματισμών, για να επιστρέψει το 2011. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν δεύτερη στο έδαφος και τρίτη στο ομαδικό.

Εξίσου σπουδαίος γυμναστής είναι και ο Ντραγκουλέσκου που μονοπώλησε τα χρυσά μετάλλια στο άλμα και στο έδαφος. Βοήθησε τη Ρουμανία να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2011, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Επιστρέφουν Πόνορ, Ντραγκουλέσκου

Το πιθανότερο είναι πως η δική του επανεμφάνιση να έχει τον ίδιο στόχο, αφού τα πρώτα εισιτήρια για το Ρίο ντε Τζανέιρο θα μοιραστούν φέτος στο παγκόσμιο της Γλασκώβης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ