ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Εντυπωσιακό φινάλε στο πανελλήνιο ενόργανης, με τους τελικούς οργάνων

Εντυπωσιακό φινάλε στο πανελλήνιο ενόργανης, με τους τελικούς οργάνων

Την τεράστια δυναμική της ελληνικής γυμναστικής έδειξαν οι πρωταθλητές της ενόργανης, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους τελικούς οργάνων. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι δηλώσεις αθλητών και αθλητριών.

Την τεράστια δυναμική της ελληνικής γυμναστικής έδειξαν οι πρωταθλητές της ενόργανης, καταξιωμένοι αλλά και ανερχόμενοι, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους τελικούς οργάνων, με τους οποίους ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών και Εφήβων - Νεανίδων στη Θεσσαλονίκη (4-5 Μαρτίου).

Στην κατηγορία ανδρών, για άλλη μια ημέρα έλαμψε ο Λευτέρης Πετρούνιας, που αποφάσισε να αγωνιστεί στον τελικό των κρίκων παρά την κούραση από τη χθεσινή πρεμιέρα και δεν απογοήτευσε τους φιλάθλους, οι οποίοι γέμισαν ξανά στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας και τον... υποχρέωσαν να υπογράψει εκατοντάδες αυτόγραφα.

Με σταθερή εκτέλεση και αψεγάδιαστη προσγείωση, ο «άρχοντας των κρίκων» συγκέντρωσε 15,700 βαθμούς (0,100 β. παραπάνω από τον προκριματικό) και έδειξε ότι είναι ήδη έτοιμος για νέους διεθνείς θριάμβους.

Εντυπωσιακοί ήταν επίσης ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (14,900 β. στους κρίκους, με συντελεστή δυσκολίας 6,00) και ο Αντώνης Τανταλίδης (13,900 β. και χρυσό μετάλλιο στο έδαφος, με πρόγραμμα αρχικής αξίας 5,90), στα καινούργια προγράμματά τους που υπόσχονται να τους οδηγήσουν πολύ ψηλά.

Θετική παρουσία εις διπλούν είχε ο Νίκος Ηλιόπουλος, με δύο πρωτιές σε δίζυγο (13,950 β.) και μονόζυγο (13,450 β.), ενώ χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ακόμη ο Γιώργος Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο (13,500 β.) και ο Γιάννης Τούγκας στο άλμα (μ.ό. 12,475 β.).

Στις γυναίκες, η Αργυρώ Αφράτη ήταν ασυναγώνιστη, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός) και ένα ασημένιο (έδαφος) και ολοκληρώνοντας τη διοργάνωση με τέσσερα χρυσά, αφού είχε προηγηθεί η νίκη της στο σύνθετο ατομικό.

Το «5 στα 5» της στέρησε η Ιωάννα Ξουλόγη, που επικράτησε στο έδαφος με νέα, πολύ καλή εμφάνιση. Η Βασιλική Μιλλούση είχε πτώση στη δοκό αυτή τη φορά, αλλά είχε λόγους να είναι ικανοποιημένη από τη βελτίωσή της στους ασύμμετρους ζυγούς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Βάλια Πλυτά, η οποία δεν απέφυγε μία πτώση αλλά έδειξε ότι έχει πολύ δυνατό πρόγραμμα στο αγαπημένο της όργανο.

Στους εφήβους ξεχώρισαν κερδίζοντας από δύο χρυσά μετάλλια ο Απόστολος Κανέλλος (κρίκοι, μονόζυγο) και ο Στέφανος Σαριμπεκίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο), ενώ στις νεανίδες την εντυπωσιακότερη συγκομιδή είχε η Γεωργία Ανανιάδου, με τρία χρυσά (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος) και ένα ασημένιο (άλμα).

Εξάλλου, ο Γιώργος Κελεσίδης συγκέντρωσε 12,200 β. στο έδαφος και κατέκτησε το έπαθλο «Χρήστος Φανδρίδης», που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου πρωταθλητή του Πανιωνίου και απονέμεται στον έφηβο με την υψηλότερη βαθμολογία στους τελικούς οργάνων.

Πριν από την απονομή των μεταλλίων στις νικήτριες των κατηγοριών γυναικών - νεανίδων, η Βασιλική Μιλλούση παρουσίασε ένα ξεχωριστό χορευτικό πρόγραμμα στις ασκήσεις εδάφους μαζί με τον πρωταθλητή των Special Olympics Χρήστο Γιούσεφ, στον οποίο ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο για την εκτός συναγωνισμού συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: «Η συμμετοχή μου στον τελικό ήταν ένα τεστ για μένα, για να δω πώς μπορώ να ανταποκριθώ σε δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αγώνων και χωρίς ιδανικές συνθήκες, αντιμετωπίζοντας κούραση. Φυσικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εκτέλεσή μου, από τη βαθμολογία και από την προσγείωση, που ήταν ‘κολλημένη’. Το κομμάτι της προσγείωσης είναι πάντοτε δύσκολο στους κρίκους. Αφού κατάφερα όμως να αντεπεξέλθω στο Ρίο και να αποφύγω εκεί ένα λάθος στην  προσγείωση, μπορώ πλέον να το πετυχαίνω με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε κάθε διοργάνωση. Ένας επιπλέον λόγος για να συμμετάσχω και σήμερα, ήταν για να τιμήσω αυτή τη γιορτή που είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα, γιατί όλοι από εδώ ξεκινάμε! Οι μικροί φίλοι της γυμναστικής που βρέθηκαν εδώ, μου θυμίζουν τον εαυτό μου όταν έβλεπα τον Δημοσθένη Ταμπάκο γύρω στο 1999 με 2000 και έκανα όνειρα...».

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου, αν και γνωρίζω ότι μπορώ να πάω ακόμα καλύτερα. Αυτό που θέλω είναι να φορμαριστώ ενόψει των διεθνών αγώνων που ξεκινούν. Πάντοτε κυνηγάω το καλύτερο, θέλω να γίνει το πρόγραμμά μου όσο πιο ‘καθαρό’ γίνεται στην εκτέλεση, με σταθερότητα και χωρίς λάθη. Πρώτος στόχος μου είναι ο τελικός στο παγκόσμιο κύπελλο στο Μπακού και μετά να μπορέσω να αγωνιστώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να δείξω και εκεί τις δυνατότητές μου. Είναι μια χρονιά πολύ σημαντική για μένα, γιατί είναι η αρχή μιας νέας τετραετίας».

Αντώνης Τανταλίδης: «Στο σύνθετο δεν πήγα έτσι όπως ήθελα, αν και δεν είχα προετοιμαστεί κατάλληλα, αφού όλοι μας δουλεύουμε φέτος στα επιμέρους όργανα στα οποία ειδικευόμαστε, δηλαδή στον πλάγιο ίππο και στο έδαφος για μένα. Στον προκριματικό δεν μου ‘βγήκε’ το πρόγραμμα στο έδαφος, στον τελικό τα κατάφερα, αλλά θα ήθελα να τα πήγαινα καλύτερα και στον πλάγιο ίππο. Μια νέα σεζόν ξεκινά και ελπίζω να καταφέρω τους στόχους μου, με πρώτο απ’ όλους αυτόν του Μπακού. Εκεί θέλω να έχω μία σταθεροποίηση στην εκτέλεσή μου στο έδαφος και μία πρόκριση στον τελικό».

Αργυρώ Αφράτη: «Ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχω κάνει σ’ ένα αγώνα συνολικά. Έκανα κάποια μικρά λάθη, τα οποία όμως θεωρώ ότι μπορώ να διορθώσω εύκολα. Σε μικρότερες κατηγορίες είχα κάνει ‘5 στα 5’ χρυσά μετάλλια, ήθελα να το πετύχω και στην κατηγορία γυναικών και σήμερα μου ξέφυγε για λίγο, αλλά αισιοδοξώ ότι στο μέλλον θα έχω και άλλη ευκαιρία για να το κατορθώσω. Ελπίζω ότι με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά μου θα προσελκύσω κάποιους χορηγούς, ώστε να βοηθηθώ και να συνεχίσω με περισσότερη δύναμη την προσπάθειά μου».

Βασιλική Μιλλούση: «Ήμουν πολύ κουρασμένη σήμερα, αλλά τελικά αγωνίστηκα, για να κάνω ένα τεστ ακόμα. Το θετικότερο στοιχείο είναι ότι στους ασύμμετρους ζυγούς ‘έπιασα’ και τα δύο πετάγματα, σ’ ένα καινούργιο πρόγραμμα που θέλει αρκετή δουλειά ακόμα, ενώ στη δοκό είχα μία πτώση αλλά μπήκα πολύ πιο δυναμικά και όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά μου ήταν καλύτερο από το χθεσινό. Αυτό κάνουμε στη δεδομένη χρονική στιγμή, διορθώνουμε λάθη. Στο Μπακού θέλω να παρουσιάσω το πρόγραμμά μου στη δοκό σωστά, ώστε να πάρω ολόκληρη την αρχική του αξία, που είναι 6,00 με 6,10».

Βάλια Πλυτά: «Φεύγω από το πανελλήνιο με ανάμικτες εντυπώσεις. Κρατάω το ότι ‘έπιασα’ όλες τις συνδέσεις των ασκήσεών μου στους ασύμμετρους ζυγούς, πράγμα που σημαίνει ότι αν αποφύγω τις πτώσεις από εδώ και πέρα, θα έχω πολύ λίγες μειώσεις στο πρόγραμμά μου. Ο στόχος μου στον επόμενο αγώνα, στο Μπακού, θα είναι να το εκτελέσω ‘καθαρά’ και χωρίς πτώση, για να μπω στον τελικό και να μπορέσω να πάω για κάτι ανάλογο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η αρχική αξία του προγράμματός μου είναι 5,80, αρκετά υψηλή ώστε να μου δίνει δυνατότητες διάκρισης με μια σωστή εκτέλεση».

Ιωάννα Ξουλόγη: «Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από το πρόγραμμά μου στο έδαφος, σήμερα νομίζω ότι το ‘έβγαλα’ λίγο καλύτερα. Στη δοκό μου βγήκε πτώση ξανά σ’ ένα καινούργιο στοιχείο που έχω βάλει στο πρόγραμμά μου, αλλά χρειάζεται χρόνο. Θα δείξουμε τα προγράμματά μας στο Μπακού, για να διορθώσουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο ευρωπαϊκό, όπου θα διεκδικήσω μία καλή εμφάνιση στη δοκό και ό,τι έρθει».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΑΝΔΡΕΣ

Έδαφος:

1. Αντώνης Τανταλίδης (Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης) 13,900 β.

2. Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης (Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων) 13,500 β.

2. Δημήτρης Μαρκούσης (Ολυμπιακή Φλόγα) 13,500 β.

Πλάγιος ίππος:

1. Γιώργος Χατζηευσταθίου (Ολυμπιακή Φλόγα) 13,500 β.

2. Μπάμπης Καϊλίδης (Γ.Ο. Τερψιθέας Σταυρούπολης) 12,350 β.

3. Σπύρος Κορογιαννάκης (Γ.Ε. Περιστερίου) 11,400 β.

Κρίκοι:

1. Λευτέρης Πετρούνιας (Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη) 15,700 β.

2. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη) 14,900 β.

3. Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης (Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων) 13,150 β.

3. Δημήτρης Κιόσης (Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης) 13,150 β.

Άλμα:

1. Γιάννης Τούγκας (Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη) 12,475 β. (13,250 + 11,700)

2. Νίκος Κρανίτης (Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης) 12,250 β. (11,800 + 12,700)

3. Ραφαήλ Κέλογλου (Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης) 11,800 β. (12,200 + 11,400)

3. Ξενοφών Βένιος (Γ.Ε. Περιστερίου) 11,800 β. (12,200 + 11,400)

3. Γιάννης Κουρτζίδης (Γ.Ο. Τερψιθέα Σταυρούπολης) 11,800 β. (12,200 + 11,400)

Δίζυγο:

1. Νίκος Ηλιόπουλος (Α.Γ.Ο. Πάτρας) 13,950 β.

2. Αντώνης Τανταλίδης (Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης) 13,100 β.

3. Γιώργος Χατζηευσταθίου (Ολυμπιακή Φλόγα) 13,000 β.

Μονόζυγο:

1. Νίκος Ηλιόπουλος (Α.Γ.Ο. Πάτρας) 13,450 β.

2. Βασίλης Τανταλίδης (Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης) 12,100 β.

3. Άγγελος Κοντεσίδης (Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης) 10,750 β.

 

ΕΦΗΒΟΙ

Έδαφος:

1. Γιώργος Κελεσίδης (Ο.Ε.Γ. Αλεξανδρούπολης) 12,200 β.

2. Στέφανος Σαριμπεκίδης (Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων) 11,600 β.

2. Γρηγόρης Κοσμίδης (Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων) 11,600 β.

Πλάγιος ίππος:

1. Στέφανος Σαριμπεκίδης (Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων) 11,550 β.

2. Σπύρος-Ραφαήλ Κωνσταντινίδης (Α.Π.Σ. Ορφέας Καλαμαριάς) 10,950 β.

2. Απόστολος Κανέλλος (Α.Γ.Σ. Πυραμίδα) 10,950 β.

Κρίκοι:

1. Απόστολος Κανέλλος (Α.Γ.Σ. Πυραμίδα) 11,750 β.

2. Στέφανος Σαριμπεκίδης (Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων) 11,000 β.

3. Σπύρος-Ραφαήλ Κωνσταντινίδης (Α.Π.Σ. Ορφέας Καλαμαριάς) 10,500 β.

Άλμα:

1. Σπύρος-Ραφαήλ Κωνσταντινίδης (Α.Π.Σ. Ορφέας Καλαμαριάς) 11,975 β. (12,950 + 11,000)

2. Γιώργος Γαριβάλδης (Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη) 11,925 β. (12,650 + 11,200)

3. Γιώργος Κελεσίδης (Ο.Ε.Γ. Αλεξανδρούπολης) 11,875 β. (12,750 + 11,000)

3. Μηνάς Πολένης (Α.Σ. Ιάσων Βόλου) 11,875 β. (12,750 + 11,000)

Δίζυγο:

1. Στέφανος Σαριμπεκίδης (Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων) 11,950 β.

2. Απόστολος Κανέλλος (Α.Γ.Σ. Πυραμίδα) 11,900 β.

3. Γιώργος Γαριβάλδης (Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη) 11,600 β.

Μονόζυγο:

1. Απόστολος Κανέλλος (Α.Γ.Σ. Πυραμίδα) 12,000 β.

2. Στέφανος Σαριμπεκίδης (Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων) 10,800 β.

3. Αδαμάντιος Πανταζής (Α.Σ. Ιάσων Βόλου) 8,700 β.

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Άλμα:

1. Αργυρώ Αφράτη (Γ.Σ. Ευρίπειος) 13,450 β. (13,400 + 13,500)

2. Σεβαστή-Αναστασία Γιέτου (Ο.Φ.Ν.Ι.) 11,625 β. (11,400 + 11,850)

3. Αλεξάνδρα Εμεινίδου (Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης) 11,500 β. (12,200 + 10,800)

Ασύμμετροι ζυγοί:

1. Αργυρώ Αφράτη (Γ.Σ. Ευρίπειος) 11,550 β.

2. Βάλια Πλυτά (Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη) 11,000 β.

3. Βασιλική Μιλλούση (Γ.Σ. Καλλιθέας) 10,700 β.

Δοκός ισορροπίας:

1. Αργυρώ Αφράτη (Γ.Σ. Ευρίπειος) 13,150 β.

2. Βασιλική Μιλλούση (Γ.Σ. Καλλιθέας) 12,700 β.

3. Ιωάννα Ξουλόγη (Ορφέας Καλαμαριάς) 12,050 β.

Έδαφος:

1. Ιωάννα Ξουλόγη (Ορφέας Καλαμαριάς) 12,650 β.

2. Αργυρώ Αφράτη (Γ.Σ. Ευρίπειος) 12,500 β.

3. Παρασκευή Αρβανιτάκη (Ο.Φ.Ν.Ι.) 11,900 β.

 

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Ασύμμετροι ζυγοί:

1. Γεωργία Ανανιάδου (Α.Ο. Γυμναστική Αναγέννηση) 10,100 β.

2. Εβελίνα Μάγια (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.) 9,700 β.

3. Ελβίρα Κατσάλη (Α.Π.Σ. Ορφέας Καλαμαριάς) 9,000 β.

Δοκός ισορροπίας:

1. Εβελίνα Μάγια (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.) 11,150 β.

1. Γεωργία Ανανιάδου (Α.Ο. Γυμναστική Αναγέννηση) 11,150 β.

3. Ελβίρα Κατσάλη (Α.Π.Σ. Ορφέας Καλαμαριάς) 10,850 β.

Έδαφος:

1. Γεωργία Ανανιάδου (Α.Ο. Γυμναστική Αναγέννηση) 11,900 β.

2. Μαρίνα Μαρκοπούλου (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.) 11,500 β.

3. Χρυσή Τσοπάνογλου (Γ.Σ. Άτλας Πατρών) 11,300 β.

Άλμα:

1. Εβελίνα Μάγια (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.) 12,375 β. (11,950 + 12,800)

2. Γεωργία Ανανιάδου (Α.Ο. Γυμναστική Αναγέννηση) 12,325 β. (12,600 + 12,050)

3. Μαρίνα Μαρκοπούλου (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.) 12,275 β. (12,050 + 12,500)

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24