ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ελπίζει για τελικό στο σύνθετο η Αφράτη

Ελπίζει για τελικό στο σύνθετο η Αφράτη

Θετική παρουσία είχαν οι Αφράτη και Ξουλόγη, οι οποίες μπήκαν πρώτες στη μάχη του προκριματικού γυναικών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Κλουζ. Ελπίζει για τελικό στο σύνθετο η Αφράτη.

Θετική παρουσία είχαν οι Αργυρώ Αφράτη και Ιωάννα Ξουλόγη, οι οποίες μπήκαν πρώτες στη μάχη του προκριματικού γυναικών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Κλουζ (19-23 Απριλίου).

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες αγωνίστηκαν στον 1ο από τους τέσσερις προκριματικούς ομίλους στην "Σάλα Πολιβαλέντα", με την Αργυρώ Αφράτη να θέτει υποψηφιότητα για είσοδο στην προνομιούχο 24άδα του σύνθετου ατομικού, αφού συγκέντρωσε 49,933 βαθμούς στο άθροισμα.

Στους ασύμμετρους ζυγούς πήρε 12,233 β., παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αλλά με μία άτυχη στιγμή και πτώση στην έξοδο, στη δοκό είχε 11,500 β., στο έδαφος βαθμολογήθηκε με 12,600 β., ενώ στο άλμα είχε μέσο όρο 12,483 β. (1ο άλμα: 13,600 β., 2ο άλμα: 11,366 β.).

Από την πλευρά της, η Ιωάννα Ξουλόγη παρουσίασε επιτυχώς τα προγράμματά της στη δοκό ισορροπίας (12,366 β.) και στις ασκήσεις εδάφους (12,433 β.), αποφεύγοντας τις πτώσεις, έστω και αν κάποια μικρά λάθη στη δοκό δεν της επέτρεψαν να κάνει όνειρα πρόκρισης στον τελικό.

Το απόγευμα (16:15 - 18:00), στον 3ο όμιλο, θα συμμετάσχουν οι άλλες δύο Ελληνίδες εκπρόσωποι, η Βασιλική Μιλλούση και η Βάλια Πλυτά, που θα κυνηγήσουν με αξιώσεις τη διάκριση στη δοκό ισορροπίας και στους ασύμμετρους ζυγούς, αντίστοιχα.

Οι οκτώ φιναλίστ σε καθένα από τα όργανα, καθώς και οι 24 φιναλίστ του σύνθετου ατομικού, θα προκύψουν μετά τη διεξαγωγή του 4ου τελευταίου ομίλου του προκριματικού, που ολοκληρώνεται στις 20:30 ώρα Ελλάδας.

Δηλώσεις των Ελληνίδων αθλητριών:

Αργυρώ Αφράτη: "Είμαι ευχαριστημένη από την συνολική μου εμφάνιση, παρότι έκανα κάποια λαθάκια. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του προκριματικού, για να δούμε αν θα μπω στην 24άδα του τελικού στο σύνθετο. Έμεινα ικανοποιημένη από το πώς ‘έβγαλα’ το πρόγραμμά μου στους ασύμμετρους ζυγούς, αν και στην έξοδο έκανα ένα λάθος που δεν μου είχε συμβεί ποτέ πριν, όπως και στη δοκό. Στο πρώτο μου άλμα, πιστεύω ότι η εκτέλεσή μου ήταν τέλεια".

Ιωάννα Ξουλόγη: "Χαίρομαι που μπόρεσα να παρουσιάσω τα προγράμματά μου χωρίς πτώσεις, αν και στη δοκό είχα αρκετές αστάθειες και δεν μέτρησε μία σύνδεση στις ασκήσεις μου, με αποτέλεσμα να πέσει η αρχική αξία του προγράμματος από το 5,30 στο 4,90. Θα μπορούσα να τα πάω ακόμα καλύτερα, αλλά και πάλι είμαι ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ