ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Εξαφάνισε το 10άρι και αποχωρεί

44th Artistic Gymnastics World Championships, September 30 - October 6, 2013 in Antwerp/BEL
44th Artistic Gymnastics World Championships, September 30 - October 6, 2013 in Antwerp/BEL FIGMEDIA

Πρόεδρος στην παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής (FIG) επί είκοσι χρόνια ο Μπρούνο Γκράντι, αποφάσισε να αποσυρθεί. Ο διάδοχος έρχεται τον Οκτώβριο του 2016.

Το 10άρι ήταν το σήμα-κατατεθέν της ενόργανης γυμναστικής και ο Μπρούνο Γκράντι κινητοποιήθηκε για να το αλλάξει. Στα ογδόντα του χρόνια ο Ιταλός πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας γυμναστικής (FIG) ανακοίνωσε πως αποσύρεται μετά την ολοκλήρωση της θητείας του.

Ο διάδοχος του, τον οποίο όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιλέξει ο ίδιος θα εκλεγεί τον Οκτώβριο του 2016. Ο Γκράντι, φιλέλληνας και πρώην πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, κάθεται στην προεδρική καρέκλα από το 1996.

Μετά το σκάνδαλο με τις βαθμολογίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο Γκράντι άλλαξε το σύστημα βαθμολόγησης. Η FIG δεν κατάφερε να νουθετίσει τις ασιατικες ομοσπονδίες, συγκεκριμένα την Κίνα και την Βόρεια Κορέα, που συνέχισαν να χρησιμοποιούν μικρές γυμνάστριες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Τα επόμενα δύο χρόνια που θα είναι ακόμη πρόεδρος ο Γκράντι φιλοδοξεί να προχωρήσει σε αλλαγές. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Leon είπε πως δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτό να τελειώνει η καριέρα μιας γυμνάστριας στα 18 χρόνια. Θέλει να εναρμονίσει το καλεντάρι της γυμναστικής, να δώσει μεγαλύτερη αξία στα πρωταθλήματα των ηπείρων, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω αυτών των διοργανώσεων.

Ίσως το σημαντικότερο είναι πως πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των γυμναστών στο ομαδικό από πέντε σε τέσσερις.

Εν τω μεταξύ σε μια ευτυχή σύμπτωση η FIG απένειμε στο Μόντρεαλ τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2017, στην πόλη όπου μοιράστηκαν τα πρώτα 10άρια στην ιστορία της ενόργανης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ