ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Εκλέχθηκε η Λαμπροπούλου - Συροπούλου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία

Εκλέχθηκε η Λαμπροπούλου - Συροπούλου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία

Ακόμα πιο ισχυρή εκπροσώπηση θα έχει σε διεθνές διοικητικό επίπεδο η ελληνική γυμναστική, έπειτα από την εκλογή της Αθανασούλας Λαμπροπούλου-Συροπούλου στο Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Η κ. Λαμπροπούλου - Συροπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, εξελέγη πανηγυρικά στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στο 81ο Συνέδριο της FIG, στο Τόκιο, αφού συγκέντρωσε 61 ψήφους και αναδείχθηκε 3η σε σειρά εκλογής, μεταξύ 13 υποψηφίων από την ευρωπαϊκή ζώνη.

Συνολικά 118 χώρες - μέλη της FIG ψήφισαν για την ανάδειξη του 21μελούς Συμβουλίου, το οποίο θα έχει τετραετή θητεία.

«Ευχαριστώ τον κ. Βασιλειάδη για την εμπιστοσύνη και την στήριξή του, όπως βέβαια και τις 61 εθνικές Ομοσπονδίες - μέλη της FIG για την ψήφο τους. Η ελληνική αντιπροσωπεία στο Τόκιο λειτούργησε ως μία δυνατή, καταπληκτική ομάδα, για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ελληνική Γυμναστική. Είναι μία αναγνώριση των επιτυχημένων διεθνών σχέσεων της διοίκησης της Ε.Γ.Ο.. Μέσα από το Συμβούλιο της FIG, θα μπορέσουμε να προωθήσουμε τις θέσεις μας και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερο κύρος στον ελληνικό αθλητισμό», δήλωσε η Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου μετά την ανάδειξή της στο 21μελές Συμβούλιο της FIG.

Στην σημαντική επιτυχία αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος διακρίνεται στο κέντρο της φωτογραφίας έχοντας αριστερά του τον τέως πρόεδρο Μπρούνο Γκράντι και δεξιά του τον νέο πρόεδρο Μορινάρι Γουατανάμπε, που επισήμανε: «Αυτό το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί απόλυτα, καθώς επιβεβαιώνει ότι η ελληνική Γυμναστική και τα στελέχη της χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για άλλη μία δικαίωση των προσπαθειών μας».

Το Συμβούλιο της FIG συνεδριάζει σε ετήσια βάση, κάθε Μάιο, αποτελώντας το όργανο που καλείται να επικυρώσει σημαντικές αποφάσεις, όπως αλλαγές στο σύστημα Ολυμπιακής πρόκρισης, τροποποιήσεις του Πειθαρχικού Κώδικα, ένταξη νέων χωρών - μελών στη FIG, κλπ..

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ FIG Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΜΟΡΙΝΑΡΙ ΓΟΥΑΤΑΝΑΜΠΕ

O 57χρονος Ιάπωνας Μορινάρι Γουατανάμπε θα είναι ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), έπειτα από την άνετη επικράτησή του στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο 81ο Συνέδριο της FIG, στο Τόκιο.

O Γουατανάμπε συγκέντρωσε 100 ψήφους, έναντι 19 ψήφων του Γάλλου Ζορζ Γκελζέκ, προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG) και μοναδικού αντιπάλου του για το ανώτατο αξίωμα.

Ο Ιάπωνας αξιωματούχος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2017, διαδεχόμενος τον Ιταλό δρ. Μπρούνο Γκράντι, που αποχωρεί από τον προεδρικό θώκο έπειτα από 20ετή θητεία. Θα αποτελέσει τον ένατο πρόεδρο στην ιστορία της FIG, η οποία είναι η αρχαιότερη διεθνής αθλητική ομοσπονδία, έχοντας ως έτος ίδρυσης το 1881.

Τις θέσεις των τριών αντιπροέδρων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής κατέλαβαν ο Ρώσος Βασίλι Τιτόφ, ο μοναδικός που επανεξελέγη στο αξίωμα, η Λευκορωσίδα Νέλι Κιμ, πεντάκις Ολυμπιονίκης της ενόργανης με την Σοβιετική Ένωση το 1976 και το 1980, καθώς και ο Κινέζος Λούο Τσαογί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ