ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Αναχώρησε η αντιπροσωπεία της ΕΓΟ για Τόκιο

Αναχώρησε η αντιπροσωπεία της ΕΓΟ για Τόκιο

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Γυμναστικής Ομοσπονδίας αναχώρησε για το Τόκιο προκειμένου να δώσει το παρών στο 81ο Συνέδριο της FIG.

Με προορισμό το Τόκιο, όπου θα πραγματοποιηθεί το καθοριστικής σημασίας 81ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), αναχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία, την οποία απαρτίζουν ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. και υποψήφια για το Συμβούλιο της FIG, Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου, καθώς και o διεθνής κριτής και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Νίκος Προβιάς.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Τρίτη (18/10) και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη (20/10), περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την εκλογή νέων διοικητικών οργάνων για την τετραετία 2017 - 2020.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της FIG, με δεδομένη την αποχώρηση του Ιταλού δρ. Μπρούνο Γκράντι έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια στην ηγεσία.

Υποψήφιοι για να τον διαδεχθούν είναι ο 68χρονος Γάλλος Ζορζ Γκελζέκ, νυν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), και ο 57χρονος Ιάπωνας Μορινάρι Γουατανάμπε.

Από ελληνικής πλευράς η Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου θα είναι υποψήφια για το 21μελές Συμβούλιο της FIG, το όργανο που συνεδριάζει σε ετήσια βάση, κάθε Μάιο, για να επικυρώσει σημαντικές αποφάσεις, όπως αλλαγές στο σύστημα Ολυμπιακής πρόκρισης, ένταξη νέων χωρών - μελών στη FIG, κλπ..

Στο 81ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής θα εκπροσωπηθούν 125 χώρες, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ. Το παλαιότερο ρεκόρ συμμετοχής ήταν 106 χώρες και είχε σημειωθεί στο προηγούμενο αντίστοιχο εκλογικό συνέδριο, το 2012 στο Κανκούν του Μεξικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ